Frédéric Noirhomme

Cameraman

Frédéric Noirhomme is cameraman.
Er zijn 4 films gevonden.

Weldi

2018 | Drama

Tunesië/België/Frankrijk/Qatar 2018. Drama van Mohamed Ben Attia. Met o.a. Mohamed Dhrif, Imen Cherif, Zakaria Ben Ayyed en Taylan Mintas.

Het leven van de bijna-gepensioneerde havenarbeider Riadh en zijn vrouw Nazli draait om hun negentienjarige zoon Sami, die met hevige migraine-aanvallen kampt. Enkele dagen voor zijn eindexamen verdwijnt hij plots naar Syrië. Fraai ingetogen Tunesisch drama dat sterk wordt bepaald door wat het wel en niet laat zien. Wel: een marginaal bestaan in een grote stad waar het leven draait om falen of slagen. Niet: het leven waar de ongelukkige zoon van droomt. Met de vader moet de kijker op zoek naar antwoorden.

Hedi

2016 | Drama

Tunesië/België/Frankrijk 2016. Drama van Mohamed Habib Attia. Met o.a. Majd Mastoura, Rym Ben Messaoud en Sabah Bouzouita.

Tunesische twintiger Hedi woont bij zijn moeder en heeft een degelijke baan als vertegenwoordiger. Hij staat op het punt een gearrangeerd huwelijk aan te gaan met een al even degelijk meisje, met wie hij al jaren stiekem afspreekt maar nog nooit heeft gezoend. Dan ontmoet hij op zakenreis de extraverte danseres Rym, die zijn wereld op de kop zet. Sympathiek regiedebuut geeft een boeiend beeld van modern Tunesië (vlak na de Jasmijnrevolutie), maar heeft een wel erg passieve hoofdpersoon. Geproduceerd door de gebroeders Dardenne, wier invloed zichtbaar is in toon en camerawerk.

Préjudice

2015 | Drama

België/Frankrijk/Nederland/Luxemburg 2015. Drama van Antoine Cuypers. Met o.a. Thomas Blanchard, Ariane Labed, Nathalie Baye, Julien Baumgartner en Éric Caravaca.

Wat is er toch aan de hand met de 32-jarige, thuiswonende Cédric, die de geladen sfeer tijdens een feestelijk familiedinertje tot ontploffing brengt? De spanningen lopen langzaam maar zeker op in dit psychologisch familiedrama met licht absurdistische ondertoon en krachtige cast dat filmische verwantschap vertoont met Vinterbergs Festen en Lanthimos' The Lobster. Sterk, schrijnend debuut van de Brusselse regisseur Antoine Cuypers dat ook valt op te vatten als pleidooi voor maatschappelijke onaangepastheid en het recht 'anders' te zijn.

Welcome Home

2012 | Drama

België 2012. Drama van Tom Heene. Met o.a. Manah De Pauw, Nader Farman, Felipe Mafasoli, Mikael Sladden en Kurt Vandendriessche.

Na een maandenlange afwezigheid keert Lila (De Pauw) terug naar Brussel. Daar ontmoet ze een Iraniër die decennia geleden in de stad heeft gewoond. Ze heeft een confrontatie met haar vriend. En ze raakt in conflict met een groepje Eurocraten. Na drie korte films rond hetzelfde personage maakt Heene met Welcome Home zijn eerste lange film rond Lila. Hij betoont zich gefascineerd door sluimerende, onderliggende gevoelens tussen mensen en levert tegelijkertijd met lang aangehouden shots van Brusselse architectuur een liefdevolle ode aan zijn hoofdstad af.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Frédéric Noirhomme op televisie komt.

Reageer