Giorgos Papadakis

Componist

Giorgos Papadakis is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Cristallines Nichtes

1991 | Thriller, Romantiek

Griekenland 1991. Thriller van Tonia Marketaki. Met o.a. François Delaive, Juliu Moldovan, Michele Valley en Tania Tripi.

Zij is een welgestelde Duitse; hij een arme jood in Griekenland rond 1938. Ze worden op elkaar verliefd, maar uiteindelijk kan zij de druk niet verdragen en pleegt zelfmoord. Maar haar liefde is sterker dan de dood en ze komt terug als een jong meisje. Ze ontmoeten elkaar opnieuw en hij voedt haar op als zijn eigen dochter. Maar kan liefde sterker zijn dan het noodlot? Een film die niet onder [KA1]e[KA1]en noemer te klasseren is. Het is een intens liefdesdrama, een bovennatuurlijke thriller, magisch mysticisme, een moralistische parabel. De personages zijn niet sympathiek, maar mensen die alles willen riskeren in een passie die geen grenzen kent. Het scenario van Malvina Karani is niet glashelder en dwingt de toeschouwer tot nadenken, en wie even de moeite wil nemen, ontdekt een mooie, po[KA3]etische film, gefotografeerd door Stavros Hassapis. Op het Festival van Bastia in 1992 kreeg de film de Zilveren Olijf en de Prijs voor de Beste Muziek (van Giorgos Papadakis).

I Dromi tis Agapis ine Nichterin

1982 | Drama

Griekenland 1982. Drama van Frieda Liappa. Met o.a. Maria Skoundzou, Mirka Papakonstantinou, Grigoris Evagelatos en Maritima Passari.

Twee zusters, die in Athene wonen, zijn met een bijna ziekelijke genegenheid aan elkaar gebonden. Ze delen een geheime dwaze verliefdheid op hun neef, een schilder in Parijs. Met zijn terugkeer naar Athene bereikt het drama zijn climax. De film grenst aan het melodrama. USA-titel: LOVE WANDERS IN THE NIGHT.

Mavros kai levkos

1973 | Drama

Griekenland 1973. Drama van Thanassis Rentzis en Nikos Zervos. Met o.a. Giorgos Tsemberopoulos en Vicky Potamianou.

Deze film kreeg een aantal goede kritieken maar werd door het grote publiek gemeden. Het verhaal gaat over een jonge artiest die naar Athene vertrekt, op zoek naar een zinvoller leven. USA-titel: BLACK AND WHITE.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Giorgos Papadakis op televisie komt.

Reageer