Friedrich W. Bauschulte (1923-2003): cast.
Er zijn 5 films gevonden.

Radetzkymarsch

1995 | Drama, Historische film

Oostenrijk​/​​Duitsland​/​​Frankrijk 1995. Drama van Axel Corti en Gernot Roll. Met o.a. Max von Sydow, Charlotte Rampling, Claude Rich, Julia Stemberger en Tilman Günther.

Het verlangen van schrijver Joseph Roth (1894-1939) naar vader en vaderland loopt als een rode draad door deze indrukwekkende verfilming van het boek dat de eeuwige reiziger in 1932 publiceerde. In Radetzkymarsch beschrijft Roth de opkomst en ontmanteling van de Oostenrijks-Hongaarse monarchie (1867-1918) aan de hand van drie generaties van de fictieve familie Trotta. Max von Sydow speelt de burgerlijke beambte Franz von Trotta und Sipolje, de zoon van een omhooggevallen boer en vader van een onwillige soldaat (Günther). Een prachtige verfilming dankzij solide acteerwerk, fraai camerawerk op locatie en aandacht voor historisch detail. Deze 255 minuten durende miniserie werd oorspronkelijk uitgebracht in drie delen.

Die Schattengrenze

1994 | Mysterie

Duitsland 1994. Mysterie van Wolf Gremm. Met o.a. Günter Lamprecht, Antje Hagen, Friedrich W. Bauschulte, Ulli Kinalzik en Dieter B. Gerlach.

De veertig-jarige Lamprecht is een mislukkeling. Hij heeft in het leven niets bereikt, maar dat verandert op het moment dat hij in de trein werkloze actrice Hagen ontmoet. Door haar krijgt hij een baantje in een garage waar ze tweedehandswagens verkopen. Een internationale bende autodieven zoekt contact met hem en hij kan de verleiding niet weerstaan om vlug rijk te worden. Traag verlopende misdaadfilm die zich in niets onderscheidt van andere prenten in het genre. Lamprecht gelooft duidelijk zelf niet in zijn personage, want hij geeft een niet gemotiveerde, vermoeide indruk. Het langdradige scenario van Dieter Wellershoff die zijn eigen roman bewerkte. Voor de beelden zorgde Jürgen Wagner.

Die Kaltenbach Papiere

1991 | Thriller

Duitsland 1991. Thriller van Rainer Erler. Met o.a. Mario Adorf, Gudrun Landgrebe, Simona Cavallari, Ulrich Tukur en Dietrich Mattausch.

Een wapenhandelaar (Adorf) levert een z.g. pesticidenfabriek aan een land in het Midden-Oosten. De Duitse overheid weet heel goed dat het om chemische wapens gaat en stelt een dossier samen, de `Kaltenbach Papiere`, die in een kluis bewaard worden, waardoor zij hem kunnen chanteren en inzetten bij de opsporing van kernwapenbezit in de derde wereld. Een onderzoeksreporter Tukur, [KA2]a la [KL]De Gouden Bergen[KLE] (een getrouwd man), ontdekt dat een aantal Koerden door gifgas om het leven zijn gekomen. Hij komt Kaltenbach (Adorf) op het spoor en papt aan met diens dochter (Cavallari), die verliefd op hem wordt. Naar het schijnt, wil Kaltenbach van de ijzeren greep af en het is in zijn belang om de speurende verslaggever te helpen. Er wordt een ontmoeting gearrangeerd in Lissabon, maar de journalist wordt doodgeschoten en de dochter ontvoerd. Er ligt op dat moment een luxueus jacht in de haven met een steenrijke eigenaar uit het Midden-Oosten. De vrouw van de verslaggever, zelf journaliste, is vastbesloten de zaak te ontrafelen. Het verloop laat zich raden. Een goede mini-serie, zij het wat clich[KA1]ematig, die in twee delen wordt uitgezonden, van de hand van de regisseur van onderhoudende films zoals FLEISCH en OPERATION GANYMED. Het eerste deel heet [KLE]Sharon[KLE] (de dochter van wapenhandelaar Kaltenbach) en het tweede Eva naar de vrouw vrouw van de vermoorde krantenman, Tukur. Gefilmd op locatie in Portugal, Casablanca, Marokko en Algerije.

Marianne und Sofie

1983 | Drama, Romantiek

Duitsland 1983. Drama van Rainer Söhnlein. Met o.a. Marianne Hoppe, Sofie Keeser, George Meyer-Goll, Rainer Hunold en Friedrich W. Bauschulte.

Een film over de vriendschap tussen twee oudere vrouwen en over hun verweer tegen hun kinderen, die hen steeds meer als bejaarden behandelen. Met een woonwagen beginnen de twee een avontuurlijke reis door de Bondsrepubliek. Het scenario is van regisseur Söhnlein en Fitzgerald Kusz. Het camerawerk is van W.P. Hassenstein en Jochen Richter.

Interview mit Herbert K.

1970 | Drama

Duitsland 1970. Drama van Herbert Ballman. Met o.a. Herbert Stass, Paul-Albert Krumm, Friedrich G. Beckhaus, Erika Dannhoff en Katharina Matz.

De gedramatiseerde film over de man uit de titel, die na een gewapende overval zes jaar lang een vrijheidsstraf moest ondergaan en daarna ontdekte hoe moeilijk het was om weer in de maatschappij te worden opgenomen: de bureaucratie, de argwaan, het niet lukkende huwelijk en het verleden dat telkens weer opduikt. De film die wordt afgewisseld met fotomontages en interviews met voice-over van de echte Herbert K., graaft in zijn ongelukkige jeugd, de HJ, de dienst in een SS-bataljon en de harde tijden na WO II die hem naar de strafinrichting voerden. Typisch Duits en tegelijk diep menselijk voor wat betreft wat iedere gestrafte na zijn vrijlating kan meemaken.