Dušan Klein

Regisseur

Dušan Klein is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Jak básnikum voni zivot

1987 | Komedie

Servië en Montenegro 1987. Komedie van Dušan Klein. Met o.a. Pavel Křiž, Eva Vejmelkova, Mila Mysliková, Rudolf Hrusínský en Jana Hlavacova.

Derde film na JAK SV[KA5]ET P[KA5]RICH[KA1]AZI O B[KA1]ASNIK[KA1]Y en JAK B[KA1]ASNICI P[KA5]RICH[KA1]AZEJI O ILUZE: jonge arts St[KA1]epan (Křiž) wordt na een korte periode in het ziekenhuis naar een verlopen praktijk op het platteland gestuurd. Hij krijgt echter meer te maken met sociale dan met medische problemen. Hij wordt verliefd op een pittige muzieklerares. Met een reeks weet je nooit of het wel leuk blijft, maar deze aflevering is nog net zo ironisch en geestig als z'n voorgangers. Scenario van Ladislav Pech[KA1]cek en regisseur Klein. Josef Vanis stond achter de camera.

Jak básnici přicházeji o iluze

1984 | Komedie

Servië en Montenegro 1984. Komedie van Dušan Klein. Met o.a. Pavel Křiž, David Matásek, Adriana Tarábková, Joseph Diell en Václav Svoboda.

De tweede film (na JAK SV[KA5]ET P[KA5]RICHAZI O BÁSNIK[KA1]Y uit 1982) in de ironische sage over Stěpan, een tiener uit een provinciestadje. Hij studeert nu medicijnen en lost zijn financiële problemen op met behulp van zijn vriend, Kendy, een filmregisseur in opkomst. Hij neemt het verraad van zijn nieuwe vriendin gelaten op. Křiž geeft een eerlijk portret van een jongen die erin slaagt om de werkelijkheid op een afstand te houden. Scenario van Ladislav Pech[KA1]cek en regisseur Klein.

Radikálni řez

1983 | Misdaad, Drama

Servië en Montenegro 1983. Misdaad van Dušan Klein. Met o.a. Lubomir Paulovič, Bronislav Poloczek, Monika Zigová, Ilja Racek en Věra Vi[KA5]ková.

De politie onderzoekt de moord op de zoon van een architect die een modern woningcomplex wil bouwen in een door zigeuners bewoond gebied. Een analyse van het dramatische conflict tussen de makkelijke levenswijze van de zigeuners en de strikte maatschappelijke discipline. Regisseur Klein speelde in 1953 als tiener in MUJ PRITEL FABIAN een film over de - volgens socialistische lezing - geslaagde integratie van zigeuners. Kleins film is polemisch, maar pakt de controversiële realiteit niet hard genoeg aan.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dušan Klein op televisie komt.

Reageer