Hans Jürgen Syberberg: regie en scenario.
Er zijn 9 films gevonden.

Parsifal

1982 | Muziek, Mysterie

Duitsland​/​​Frankrijk 1982. Muziek van Hans Jürgen Syberberg. Met o.a. Edith Clever, Michael Kutter, Karin Krick, Robert Lloyd en Aage Haugland.

Deze mammoetfilm - duur 260 minuten - is Syberbergs visie op de legende van de naïeve Parsifal. De oorspronkelijk middeleeuwse vertelling van Wolfram von Eschenbach is verbonden met de 'moderne' interpretatie die Richard Wagner in zijn opera gaf. Het decor wordt gevormd door een enorm dodenmasker van Wagner.

Hitler, ein Film aus Deutschland

1977 | Drama

Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Verenigd Koninkrijk 1977. Drama van Hans Jürgen Syberberg. Met o.a. Harry Baer, André Heller, Heinz Schubert, Peter Kern en Hellmut Lange.

Deel 1: 'Der Gral - von der Weltesche bis zur Goethe-Eiche von Buchenwald'; deel 2: 'Ein deutscher Traum - ... bis ans Ende der Welt.' Deel 3; 'Das Ende eines Wintermärchens'; deel 4: 'Wir Kinder der Hölle.' Een ongemeen vreemde, boeiende schildering, een filmisch essay opgebouwd als een opera-enscenering, alsof Syberberg de dubbelsymboliek van de nazi's nog eens opnieuw verdubbelt in een wrang retorische maar indrukwekkende, omstreden, doch grootse film.

Winifred Wagner und die Geschichte des Hauses Wahnfried von 1914-1975

1975 | Documentaire

Duitsland 1975. Documentaire van Hans Jürgen Syberberg.

Een urenlange alleenspraak van Richard Wagners schoondochter Winifred Wagner-Klindworth, geduldig door Syberbergs camera vastgelegd. Het is allemaal veel te veel van het goede, vooral als de oude dame nog steeds prat blijkt te gaan op haar sympathie voor ene meneer Hitler.

Karl May

1974 | Biografie

Duitsland 1974. Biografie van Hans Jürgen Syberberg. Met o.a. Helmut Käutner, Kristina Söderbaum, Käthe Gold, Attila Hörbiger en Willy Trenk-Trebitsch.

Een van de meest ingetogen Syberberg-filmopera's met Helmut Käutner als de schrijver van de beroemde Indianenboeken. Een overtuigend epos in het heimwee naar burgerlijke zuiverheid en een verrassende blik op de schrijver May. Scenario van regisseur Syberberg. Camerawerk van Dietrich Lohmann.

Ludwig - Requiem für einen jungfräulichen König

1971 | Drama, Muziek

Duitsland 1971. Drama van Hans Jürgen Syberberg. Met o.a. Harry Baer, Balthasar Thomas, Peter Kern, Günther Kaufmann en Oscar von Schab.

Een indrukwekkende Jugendstil-opera, waarin de filmmaker zijn fanatieke voorliefde voor de Ludwigfiguur de vrije loop laat in reeksen schitterende kleurenbeelden, waarbij niet op een anachronisme meer of minder wordt gekeken. De film is het eerste deel van Syberbergs `Ein Deutscher Trilogie`. De volgende delen waren KARL MAY (1974) en HITLER, EINE FILM AUS DEUTSCHLAND (1977), een tritogie waarmee de regisseur een volstrekt nieuwe filmstijl schiep. Camerawerk van Dietrich Lohmann. Scenario van de regisseur.

Sex-business made in Pasing

1970 | Documentaire

Duitsland 1970. Documentaire van Hans Jürgen Syberberg.

Een documentaire over Alois Brummer en de vrolijke wijze waarop hij aan de lopende band goed verdienende 'Tiroler'- sexfilms produceert.

San Domingo

1970 | Drama, Muziek

Duitsland 1970. Drama van Hans Jürgen Syberberg. Met o.a. Michael König, Alice Ottawa, William Campbell, Peter Moland en Hans Georg Behr.

Syberbergs vlakke bewerking (en verplaatsing naar het heden) van Heinrich von Kleists novelle over liefde tussen een zwart meisje en een blanke jongeman met jaloezie, wantrouwen en beider dood als de overbekende uitkomst.

Scarabea - Wieviel Erde braucht der Mensch

1969 | Drama, Experimenteel

Duitsland 1969. Drama van Hans Jürgen Syberberg. Met o.a. Walter Buschhoff, Nicoletta Machiavelli, Karsten Peters en Franz Graf Treuberg.

Een Duitse toerist op Sardinië zet zijn auto in bij een dwaze weddenschap. Te veel geëxperimenteer met een mager resultaat. Gebaseerd op een novelle van Leo Tolstoi. Het debuut van Syberberg.

Romy Anatomie eines Gesichts

1965 | Documentaire

Duitsland 1965. Documentaire van Hans Jürgen Syberberg.

Een walglijke documentaire over de carri[KA2]ere en het leven van Romy Schneider, banaal, goedkoop en oppervlakkig. Een actrice, die zo woekerde met het talent dat zij ontegenzeglijk bezat en zo vocht om van het commerci[KA3]ele Sissy-etiket af te komen, hoewel noch producenten, noch de journalistiek (de serieuze zowel als de vulgaire) haar hierbij ooit een hand toestaken, had lof en sympathie verdiend. Helaas kreeg zij die pas na haar tragische dood in 1982.