Taro Iwashiro

Componist

Taro Iwashiro is componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Red Cliff

2008 | Actiefilm, Avonturenfilm, Historische film, Oorlogsfilm, Drama

China 2008. Actiefilm van John Woo. Met o.a. Tony Leung Chiu Wai, Takeshi Kaneshiro, Zhang Fengyi, Chang Chen en Wei Zhao.

Imponerend spektakel van John Woo, koning van de Hong Kong actiecinema, die na twee decennia in Hollywood eindelijk weer een film in Azië maakte. Dit epos, over de fameuze veldslag die zo'n 200 jaar v.C. het einde van de Han-dynastie inluidde, werd gelijk ook maar de duurste Aziatische productie aller tijden. Prachtig gechoreografeerd wapengekletter wordt afgewisseld met het voor Woo kenmerkende gezapige melodrama. Oorspronkelijk als twee delen uitgebracht, met een totale speelduur van vier uur, maar in Europa begrijpelijkerwijs ingekort tot slechts één film.

Blood and Bones

2004 | Drama, Biografie

Japan 2004. Drama van Yoichi San. Met o.a. Takeshi Kitano, Hirofumi Arai, Tomoko Tabata en Jô Odagiri.

Waargebeurd verhaal over de Koreaanse Kim Shun-Pei die in 1923 per boot in Osaka aankwam en een financieel imperium opbouwde. In de tussentijd terroriseerde hij zijn eigen gezin en perste hij de hele wijk van Koreaanse immigranten af. Film heeft de contouren van een historisch epos maar wordt uitgespeeld als huiselijk drama. Regisseur Yoichi mengt familiale en historische ontwikkelingen om kritiek te leveren op de ingesleten onderworpenheid aan machthebbers. Hier en daar bijna komisch gewelddadig. Mooie hoofdrol van Takeshi Kitano.

Memories of Murder

2003 | Misdaad, Thriller

Zuid-Korea 2003. Misdaad van Bong Joon-ho. Met o.a. Song Kang-ho, Kim Sang-kyung en Song Jae-ho.

Eind jaren tachtig schakelde Zuid-Korea stroef over van een militaire dictatuur naar een democratie. In diezelfde periode verkrachtte en vermoordde de eerste officiële Zuid-Koreaanse seriemoordenaar tien vrouwen. De politiefilm Memories of Murder - in 2003 de best bezochte film in Zuid-Korea - is gebaseerd op de wanhopig amateuristische speurtocht naar de dader tegen de achtergrond van de maatschappelijke onrust. Centraal staat de psychologische weerslag die het onderzoek heeft op twee welwillende rechercheurs die met de meest beperkte middelen jarenlang jagen op de schuldige. Een film van hoge artistieke kwaliteit, doordrenkt met inktzwarte humor. In 2005 uitgebracht op dvd op het Asia Mania-label.

Azumi

2003 | Actiefilm, Avonturenfilm, Oorlogsfilm, Drama

Japan 2003. Actiefilm van Ryûhei Kitamura. Met o.a. Aya Ueto, Shun Oguri, Hiroki Narimiya, Kenji Kobashi en Jô Odagiri.

Azumi (Ueto) zegt: 'Er zijn zo veel slechte mensen in de wereld. Iemand moet ze doden.' Het is haar motto en het uitgangspunt van deze film van gestoord actiegenie Kitamura (Versus). Azumi is samen met andere weesjes opgeleid om Japanse krijgsheren te vermoorden die vrede in het land in de weg staan. Azumi, gebaseerd op Japanse manga, is adembenemend virtuoos vormgegeven en bijna sadistisch in geweldexplosies. Aya Ueto deed ook mee aan de sequel Azumi 2: Death or Love, die overigens werd geregisseerd door Shusuke Kaneko (Death Note).

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Taro Iwashiro op televisie komt.

Reageer