Hans Georg Panczak: cast.
Er zijn 6 films gevonden.

Martin Berg: Ein Sauberer Mord - Tod in der Reinigungsfirma

1996 | Drama, Misdaad

Duitsland 1996. Drama van Gert Steinheimer. Met o.a. Christian Quadflieg, Bruno Eyron, Andrea Gloggner, Hans Georg Panczak en Charlotte Schwab.

Reiche Kunden killt man nicht

1991 | Mysterie

Duitsland 1991. Mysterie van Frank Guthke. Met o.a. Günther Maria Halmer, Andrea L'Arronge, Friedrich von Thun, Peter Striebeck en Rüdiger Vogler.

Professor Albert Reissler (Weiser) komt van Montevideo terug naar Duitsland om een oude erfeniskwestie te regelen. Vijftien jaar geleden kreeg hij namelijk honderdduizend mark voor het familiebedrijfje van zijn oma dat zogenaamd bankroet was. De onderneming blijkt echter nog springlevend en miljoenen waard te zijn. Professor Reissler schakelt advocaat Jean Abel (Halmer) in om de zaak te onderzoeken. Wat later sterft de professor echter onder mysterieuze omstandigheden. Misdaadfilm uit de reeks Ein Fall für Jean Abel met veel verwikkelingen en weinig spanning. Fred Breinersdorfer bewerkte zijn eigen roman en bracht heel wat knipoogjes in de dialogen. Uitsluitend voor de liefhebbers. Fotografie van Rolf Paulerberg.

Die Männer vom K3 - Augen zu und durch

1989 | Misdaad

Duitsland 1989. Misdaad van Michael Mackenroth. Met o.a. Harald Dietl, Hartmut Reck, Wolfgang Müller, Alexander Pelz en Hannes Jaenicke.

In het speedway-wereldje is onder de racers een genadeloze concurrentieslag in volle gang, want wie wint, krijgt een vet contract met een sponsor. Als een der favorieten Tonio Rossi (Meyer-Brockmann) dodelijk verongelukt en er op racer Werner `Beau` Jansen (Jaenicke) wordt geschoten, wordt het de hoogste tijd voor de heren uit het team, eens een kijkje te gaan nemen in het milieu van de motorrijders. Algauw valt sportpromotor Wilhelm Geiger (Lamprecht) op, die als een spin in het web zit en beschikt wie wel en wie niet gesponsord wordt. Hoewel Geiger een onsympathieke figuur is, kan niemand geloven dat hij kippen slacht, die hem gouden eieren leggen. Zou het spoor niet eerder kunnen leiden naar de racers zelf, die nog nooit van het woord solidair gehoord hebben en slechts aan één ding denken: winnen met ieder geoorloofd middel. Vaste scenarioschrijver Harald Vock heeft nu eens voor een welkome afwisseling de handeling naar de keiharde motorsport verplaatst, maar hij houdt het zakelijk. Uiteraard ontrafelen de mannen van K3 de zaak. Müller, die meervoudig speedwaykampioen werd, speelt zichzelf. Als milieuschets niet slecht en Lamprecht kan beslist acteren.

Morgen Grauen

1984 | Sciencefiction

Oostenrijk 1984. Sciencefiction van Peter Sämann. Met o.a. Albert Fortell, Hannelore Elsner, Hans Georg Panczak, Barbara Rudnik en Wolfgang Gasser.

Net als in LOGAN'S RUN gaat deze film over een toekomstige maatschappij, waarin de levensduur van de mens bepaald is. Als hun tijd om is, worden zij genadeloos afgemaakt door speciaal opgeleide euthanasieplegers. Deze film graaft echter dieper en is minder volgepropt met speciale effecten dan het eerder gefilmde epos. Het is jammer dat de personages zo vlak zijn en het einde zo routineus.

Tatort - Peggy hat Angst

1983 | Mysterie

Duitsland 1983. Mysterie van Wolfgang Becker. Met o.a. Karin Anselm, Rolf Jülich, Ulrich Kinalzik, Hannelore Elsner en Ute Christensen.

Fotomodel Peggy wordt via de telefoon getuige van de beestachtige moord op een vriendin. Ze voelt zich bedreigd, er duiken brieven op, en een wat ondoorzichtige geschiedenis begint. Helaas niet half zo spannend als het had kunnen zijn. Verder speelt Karin Anselm inspecteur Wiegand alleszins geloofwaardig, zijn de dialogen geslaagd en laat alleen het scenario van Norbert Ehry te wensen over. Camerawerk van Heinz Hölscher en Valentin Kurz. Derde zaak van Wiegand, aflevering 148.

Tatort - Die Kugel im Leib

1978 | Mysterie

Duitsland 1978. Mysterie van Wolfgang Staudte. Met o.a. Hansjörg Felmy, Hans Georg Panczak, Ilona Grübel, Mady Rahl en Klaus Löwitsch.

Bij een bankroof wordt een jonge kermisartiest door een kogel geraakt. Het probleem van de politie is nu, dat zonder de kogel zijn betrokkenheid niet te bewijzen is. Maar de man weigert de kogel operatief te laten verwijderen, hetgeen zijn goed recht is maar zijn situatie ook niet ten goede komt. Het scenario is van Georg Feil.