Ivan Koval-Samborsky

1893 -1962 Acteur

Ivan Koval-Samborsky (1893-1962) is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Die Große Attraktion

1931 | Muziek

Duitsland 1931. Muziek van Max Reichmann. Met o.a. Richard Tauber, Marianne Winkelstern, Margo Lion, Siegfried Arno en Ivan Koval-Samborsky.

Zanger Riccardo (Tauber) is directeur van een variet[KA1]e- gezelschap. Kitty, een danseresje (Winkelstern), wordt verliefd op hem, maar hij denkt alleen aan zijn vrouw, die een paar jaar geleden bij hem weggelopen is. Maar Kitty houdt vol: ze verbreekt haar contract met haar dansgroep, reist Riccardo achterna en slaagt erin een baantje te krijgen bij zijn gezelschap. Als Riccardo toevallig de vriend van zijn vrouw ontmoet (Kowal- Samborski) beseft hij dat zijn huwelijk nu echt verleden tijd is. Hij is vrij om de liefde van Kitty te beantwoorden. Houterig gedoe in een afgrijselijk langdradige film, die alleen overeind gehouden wordt door de vele muzikale intermezzi en de prachtige stem van Tauber (die ook producent van de film was).

Sprengbagger 1010

1929 | Zwijgende film

Duitsland 1929. Zwijgende film van Carl Ludwig Achaz-Duisberg. Met o.a. Ivan Koval-Samborsky, Viola Garden en Heinrich George.

Een ingenieur die een geweldige graafmachine heeft ontworpen, wordt verblind door hoogmoed wanneer in de pastorale omgeving waarin hij is opgegroeid bruinkool wordt aangetroffen. De stomme film Sprengbagger 1010 verweeft op een fraaie manier industriële film en melodrama. In maart 2011 vond in Essen de feestelijke première plaats van de gerestaureerde versie, met daarbij live gespeeld de originele, bewaard gebleven muziek van Walter Gronostay. Het was de eerste filmscore van deze leerling van Schönberg, die later ook muziek voor radiohoorspelen en Leni Riefenstahls Olympia zou componeren.

Sorok Pervyi

1927 | Oorlogsfilm

SU 1927. Oorlogsfilm van Jakov Protazanov. Met o.a. Ada Voitsik, Ivan Koval-Samborsky en I. Strauch.

Een klassiek verhaal over liefde en plicht tijdens de burgeroorlog. Een `Rode` partizane heeft al veertig moorden op haar naam staan als ze verliefd wordt op een gevangen genomen `Witte` (=tsaristische) officier. Hij wordt haar [KA1]e[KA1]en- en-veertigste slachtoffer. De film werd op locatie bij de Kaspische Zee, met de later bekende regisseur Joeli Raizman als Protazanovs assistent, in recordtijd (twee maanden) opgenomen. De film kent vooral aan het eind zwakke momenten, maar was desalniettemin succesvol. In 1956 werd er een nieuwe versie gemaakt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ivan Koval-Samborsky op televisie komt.

Reageer