Arnold Daly

Acteur

Arnold Daly is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

The Romance of Elaine

1915 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1915. Avonturenfilm van George B. Seitz. Met o.a. Pearl White, Creighton Hale, Arnold Daly en Lionel Barrymore.

Dit was de derde serial (in twaalf hoofdstukken) rond White's personage Elaine, na THE EXPLOITS OF ELAINE en THE NEW EXPLOITS OF ELAINE. Geen verrassing, maar wel een onderhoudende avonturen-serial met Barrymore in het beginstadium van zijn filmcarrière. Barrymore is de schurk Dr. X die torpedo- tekeningen van Daly in handen wil krijgen, teneinde daarmee de havens aan de Amerikaanse oostkust te kunnen beschieten. White - geboren in 1889 - was razend populair maar haar carrière zou vrij kort zijn. In 1924 speelde ze in Frankrijk haar laatste filmrol. Ze zou in Frankrijk blijven en daar in 1938 sterven. Betty Hutton en Pamela Austin zouden haar in 1947 en 1967 in films uitbeelden. Zelf schreef ze een autobiografie in 1919: Just Me. Produktie, scenario en camera waren in dezelfde handen als bij de laatste voorganger.

The New Exploits of Elaine

1915 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1915. Avonturenfilm van George B. Seitz. Met o.a. Pearl White, Creighton Hale, Arnold Daly, Edwin Arden en M.W. Rale.

Serial in tien hoofdstukken. Na het succes van THE EXPLOITS OF ELAINE moest er een vervolg komen. White was razend populair, dus Pathé kon de zakken vullen. Arden is hier een Chinese misdadiger die het White moeilijk maakt. De fans vonden het heerlijk en genoten. Bertram Millhauser, Arthur B. Reeve en Charles Goddard schreven het scenario en Joseph Dubray was de cameraman voor de producenten Theodore en Leopold Wharton.

The Exploits of Elaine

1914 | Mysterie, Drama

Verenigde Staten 1914. Mysterie van Louis Gasnier en George B. Seitz. Met o.a. Pearl White, Creighton Hale, Arnold Daly, Sheldon Lewis en Floyd Buckley.

Serial in veertien hoofdstukken. Na het gigantische succes van de serial THE PERILS OF PAULINE, waarmee White een superster werd, kwam men met dit vervolg. Pathé verdiende een miljoen dollar met deze serial. White is op zoek naar de moordenaar van haar vader, bekend als de Clutching Hand. Ze wordt daarbij geholpen door een detective, Daly. Bertram Millhauser, Arthur B. Reeve en Charles Goddard leverden het goede scenario. Joseph Dubray deed het camerawerk en de produktie lag in handen van de broers Theodore en Leopold Wharton.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Arnold Daly op televisie komt.

Reageer