John Cook

Regisseur, Acteur

John Cook is regisseur en acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Jackie's Back!

1999 | Drama, Muziek, Komedie

Verenigde Staten 1999. Drama van Robert Townsend. Met o.a. Jenifer Lewis, Tim Curry, T.V. Blake, Tangie Ambrose en Whoopi Goldberg.

Dit is de gefingeerde biopic van de niet bestaande Ms. Jackie Washington (Lewis), bekend bij het grote publiek als Pop Diva. In de jaren 1970 was zij beroemd en berucht. Ze reisde de hele wereld af en gaf succesvolle concerten. Dan kwamen de onvermijdelijke verkeerde kerels, de drugs en de drank. In tegenstelling tot echte idolen, gaat ze niet dood door een ongeluk of zelfmoord, maar werkt ze aan een come-back, die zijn hoogtepunt krijgt met een concert. De kijker beleeft de gehele geschiedenis mee aan de hand van een documentaire van de Britse tv-maker Edward Whattset St. John (Curry), die Jackie onder de loep neemt. Dit nepverhaal zou best waar kunnen zijn en voor Jackie kun je in je fantasie bijvoorbeeld Jacky Jackson, Diana Ross of wie ook maar invullen. Het grootste genoegen van de film wordt niet gevormd door de twee hoofdrollen, maar de cameo's van talloze artiesten. We doen een greep: Ricki Lake, Bette Midler, Liza Minelli, Dolly Parton, Robert Townsend, Grace Slick, Jackie Collins, enz. Leuk voor popliefhebbers, maar hier en daar een beetje stroperig en de finale is een totale afknapper. Het scenario is van Dee LaDuke en Mark Alton Brown, die medeproducenten waren. Het camerawerk is van Charles Mills. Ook bekend als JACKIE'S BACK: PORTRAIT OF A DIVA.

Schwistkasten

1978 | Drama

Oostenrijk 1978. Drama van John Cook. Met o.a. Herman Juranek, Christa Schubert, Franz Schuh, Waltraud Misak en Heidi Grundmann.

Een jongeman werkzaam als onderhoudsman neemt ontslag na een ruzie met zijn chef. Bij zijn vriendin verveelt hij zich, thuis wordt hij vijandig onthaald en bij een bevriende schrijver krijgt hij de indruk een soort proefkonijn te zijn. Hij pleegt een paar kleine diefstallen, wordt gearresteerd en komt in de gevangenis terecht. Wat in essentie een niet oninteressant, zij het weinig origineel socio-psychologisch drama had kunnen zijn, wordt door regisseur Cook zorgvuldig beroofd van elke emotie en herleid tot een zinloos en vervelend vorm-experiment.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer John Cook op televisie komt.

Reageer