Matilde Palou

Acteur

Matilde Palou is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Los Pobres van al cielo

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Jaime Salvador. Met o.a. Evita Muñóz, Domingo Soler, Matilde Palou en Miguel Inclán.

De film toont het tragische en ellendige leven van een stel jongeren, totdat zij geestelijke rust vinden. De hoofdpersonen moeten zoveel afschuwelijks ondergaan, dat deze pijnlijke film bij vlagen zelfs sadistisch is.

El Hombre sin rostro

1950 | Horror, Mysterie

Mexico 1950. Horror van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Arturo de Córdova, Carmen Molina, Miguel Angel Ferriz en Matilde Palou.

Een lijkschouwer legt het werk neer na de gruwelijke aanblik van een paar door een onbekende moordenaar vreselijk verminkte vrouwenlijken. Een opmerkelijke en goed uitgewerkte film, die destijds niet voldoende werd gewaardeerd.

Guardián el perro salvador

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Humberto Gómez Landero. Met o.a. Evita Muñoz, Alma Delia Fuentes, Matilde Palou en Guardián.

Een kind moet, samen met haar hondje, veel doorstaan om er voor te zorgen dat haar ouders zich weer met elkaar verzoenen. In zijn poging om RIN TIN TIN en LASSIE na te doen, maakt Landero met deze onverteerbare en huilerige film, geholpen door de onuitstaanbare Evita Muñoz, zichzelf alleen maar belachelijk.

El Señor alcalde

1938 | Komedie

Mexico 1938. Komedie van Met o.a. Domingo Soler, Andrea Palma, Joaquín Pardavé en Matilde Palou.

Een stel jonge meisjes uit de stad maakt misbruik van de naïviteit van de arbeiders in een klein dorpje; zij staan op het punt de burgemeester te verleiden. Het debuut van Martinez Solares. De film is gebaseerd op een verhaal van de schrijver Jorge Ferretis die jaren later bekendheid zou verwerven als filmregisseur. Dit werk toont ons een goed geregisseerde zedenschildering.

El Beso mortal

1938 | Drama

Mexico 1938. Drama van Fernando A. Rivero. Met o.a. Miguel Angel Ferriz, Magda Haller, Julián Soler en Matilde Palou.

Een jong meisje en haar vader kijken met plezier uit naar de komst van een arts naar het dorp. De moeder vreest echter dat door zijn komst de zedelijkheid van haar dochter gevaar loopt. Onuitstaanbaar en onbelangrijk melodrama.

Juárez y Maximiliano

1933 | Historische film

Mexico 1933. Historische film van Miguel Contreras Torres. Met o.a. Medea Novara, Enrique Herrera, Alfredo del Diestro en Matilde Palou.

Een film over de opstand van Juárez tegen keizer Maximiliaan tijdens de Mexicaanse revolutie. De fotografie en de enscenering zijn het vermelden waard.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Matilde Palou op televisie komt.

Reageer