Gaspar Noé

Regisseur, Scenarist, Producer, Cameraman, Componist, Editor, Auteur

Gaspar Noé is regisseur, scenarist, producer, cameraman, componist, editor en auteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Climax

2018 | Drama, Horror, Musical

Frankrijk 2018. Drama van Gaspar Noé.

Een dansgroep neemt anno 1996 zijn intrek in een afgelegen herberg. Het nachtelijke feest loopt volledig uit de hand als iemand LSD in de sangria gooit.

Love

2015 | Romantisch drama

Frankrijk/België 2015. Romantisch drama van Gaspar Noé. Met o.a. Karl Glusman, Aomi Muyock en Klara Kristin.

Er zijn erecties, trio's en een orgie, en er is een 3D-zaadlozing recht in de camera. Maar Love is geen porno. Een Amerikaanse filmstudent in Parijs heeft een gepassioneerde verhouding met een mooie Française, maar verziekt de hele boel omdat hij zijn handen niet thuis kan houden. Het gedroomde trio met het buurmeisje blijkt desastreuze gevolgen te hebben. Love is een 21ste-eeuwse sardonische versie van An American in Paris, Minnelli's klassieke musical over een tragische driehoeksverhouding. Niet zo heftig als Noé's Irreversible, wel even zwartgallig over het menselijk vermogen om lief te hebben.

7 Days in Havana

2012 | Drama

Spanje/Frankrijk 2012. Drama van Laurent Cantet, Benicio Del Toro, Julio Medem, Gaspar Noé en Elia Suleiman. Met o.a. Josh Hutcherson, Daniel Brühl, Emir Kusturica, Melissa Rivera en Elia Suleiman.

De lijst met makers van deze episodenfilm is indrukwekkend, maar dat geldt niet voor het resultaat. 7 Days in Havana is een zielloos rommeltje, met onbenullige verhaallijntjes die zich ook in elke andere wereldstad hadden kunnen afspelen. Leonardo Padura schreef de scripts voor zeven nogal clichématige verhaaltjes, die de regisseurs voor hun rekening konden nemen. Suleiman en Noé trokken echter hun eigen plan, en niet toevallig zijn hun filmpjes - met afstand - de beste.

Enter The Void

2009 | Drama

Frankrijk/Duitsland/Italië 2009. Drama van Gaspar Noé. Met o.a. Nathaniel Brown, Paz de la Huerta, Cyril Roy en Olly Alexander.

Drama van Gaspar Noé over Amerikaanse drugdealer die in Tokyo wordt vermoord en vervolgens als geest over zijn zusje waakt.

Destricted

2006 | Erotiek

Verenigde Staten 2006. Erotiek van Marina Abramovic, Matthew Barney, Marco Brambilla, Larry Clark en Gaspar Noé.

Destricted bestaat uit zeven korte films over seks, gemaakt door zeven gerenommeerde regisseurs. Zij verliezen zich echter in pretentieuze statements waarin de clichés over elkaar buitelen.

Irréversible

2002 | Drama, Misdaad, Thriller

Frankrijk 2002. Drama van Gaspar Noé. Met o.a. Monica Bellucci, Vincent Cassel, Albert Dupontel, Jo Prestia en Philippe Nahon.

In deze film wordt het verhaal van het verliefde stelletje Alex en Marcus en de wraak van Marcus achterstevoren verteld. Alex wordt verkracht en Marcus neemt wraak op de verkrachter. In trage shots wordt getoond hoe Marcus achter de verkrachter van zijn vriendin aanzit en hem vervolgens doodslaat. De film bevat een lange en gruwelijke verkrachtingsscene die stof heeft doen opwaaien. In Cannes werd er al ver voor de vertoning uitvoering gespeculeerd over de scene. Door het achterstevoren vertellen, wordt de onomkeerbaarheid van tijd duidelijk gemaakt. Hierdoor krijgt de film een onuitstaanbaar karakter. De beelden van het verliefde stel tegen het 'einde' van de film zwanger zijn van onheil. Als Monica dan ook nog zwanger blijkt, is de wrangheid compleet. Deze film is geen lolletje, maar maakt wel indruk.

Seul contre tous

1998 | Drama

Frankrijk 1998. Drama van Gaspar Noé. Met o.a. Philippe Nahon, Frankye Pain, Blandine Lenoir, Martine Audrain en Jean-François Rauger.

VV.

op televisie
1 uitzending

Irréversible (2002) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
maandag 30 juli
Viceland
22:00 - 23:55

Reageer