Michel Marc Bouchard

1958 Acteur, Scenarist, Auteur

Michel Marc Bouchard (1958) is acteur, scenarist en auteur.
Er zijn 3 films gevonden.

The Girl King

2015 | Drama, Historische film

Finland/Duitsland/Canada/Zweden/Frankrijk 2015. Drama van Mika Kaurismäki. Met o.a. Malin Buska, Sarah Gadon, Michael Nyqvist, Lucas Bryant en Laura Birn.

Tom à la ferme

2013 | Thriller, Drama

Canada/Frankrijk 2013. Thriller van Xavier Dolan. Met o.a. Pierre-Yves Cardinal, Xavier Dolan, Lise Roy, Evelyne Brochu en Manuel Tadros.

De nog maar 25-jarige Canadees Xavier Dolan maakte van het gelijknamige toneelstuk van Michel Marc Bouchard, over zelfhaat en homohaat, een broeierige thriller. Hij speelt zelf de rol van Tom, die bij de boerderij uit de titel arriveert voor de begrafenis van Guillaume, zijn geliefde. Maar het gezin wil niks weten van Guillaume's homoseksualiteit. Een uitstekende suspensethriller, vol opgekropte frustraties en seksuele verlangens. De Canadees Dolan debuteerde in 2009 veelbelovend met J'ai tué ma mère, en won later met zijn filmhuishit Mommy (2014) onder meer de juryprijs in Cannes en een César.

L'histoire de l'oie

1998 | Familiefilm, Fantasy, Komedie

Canada 1998. Familiefilm van Tim Southam. Met o.a. Benoît Brière, Maxime Desbiens-Tremblay en Michel Marc Bouchard.

Na de dood van zijn vader vindt Maurice (Desbiens-Tremblay) tussen diens bezittingen een ganzeveer. Deze doet hem terugdenken aan zijn kindertijd. Terwijl hij door de verlaten boerderij loopt ziet hij beelden terug van zijn ouders, die hem weinig liefdevol behandelden en dikwijls alleen lieten. De eenzame Maurice (als kind gespeeld door Brière), trekt zich terug in zijn eigen universum waarin hij Tarzan is en vriendschap sluit met de gans Teeka. Maar ook dit universum staat op instorten. Wrange, maar pakkende geschiedenis van een jongen die geen liefde kent en zijn genegenheid enkel kan geven in een droomwereld. Toch bevat de film heel wat humor, mede door de off-screen gesproken gedachten van de gans. Het einde van de film is erg dramatisch en weinig hoopgevend. Michel Marc Bouchard baseerde zijn scenario op zijn eigen, gelijknamig toneelstuk. Mooie fotografie van Eric Cayla en Michel Caron. Een klein juweeltje dat bekroond werd op diverse festivals.

op televisie
2 uitzendingen

The Girl King (2015) is deze week tweemaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
zondag 09 juni
ARTE
09:30 - 11:05
woensdag 05 juni
ARTE
14:10 - 15:50

Reageer