Bérangère Bonvoisin: cast.
Er zijn 13 films gevonden.

Ça ne peut pas continuer comme ça!

2012 | Komedie, Drama

Frankrijk 2012. Komedie van Dominique Cabrera. Met o.a. Aurélien Recoing, Serge Bagdassarian, Sylvia Bergé, Bérangère Bonvoisin en Denis Podalydès.

Midden in crisistijd is de Franse president Nuissbaum al doodziek. Er moeten niettemin drastische beslissingen worden genomen om allerlei landsproblemen het hoofd te bieden. Aldus rijpt het eureka-idee om een acteur in te huren die als dubbelganger naar buiten treedt. Krankjoreme premisse wordt strak uitgespeeld in deze amusante tv-film van de Frans-Algerijnse scenariste-regisseuse Cabrera. De farce is bovendien een novum in de rijke filmhistorie van Frankrijk: het betreft hier de eerste coproductie met de prestigieuze Comédie Française. Bijrollen van Denis Podalydès en Julie-Marie Parmentier.

Berthe Morisot

2012 | Biografie, Drama

Frankrijk 2012. Biografie van Caroline Champetier. Met o.a. Marine Delterme, Alice Butaud, Bérangère Bonvoisin, Jeanne Gogny en Malik Zidi.

Als productiefste cameravrouw van Frankrijk waagt Champetier, die voor de fotografie van Des hommes et des dieux een César ontving, zich soms aan regie. In het geval van deze televisiefilm over de vermaarde impressioniste Berthe Morisot (1841-1895) pakt dat dramaturgisch weinig inspirerend uit. Morisot, rebels schilderes en schoonzus van Édouard Manet, was een fascinerende vrouw in een cultureel bruisende tijd. Die vonk springt in deze plichtmatige, zelfs langdradige cinebio met paspoppenspel echter nergens over. De fraaie beelden door Champetier zelf zijn de voornaamste attractie.

Embuscades

1990 | Misdaad, Oorlogsfilm

Frankrijk 1990. Misdaad van Peter Kassovitz. Met o.a. Claude Rich, Jean-Yves Barteloot, Bérangère Bonvoisin, Jean-Pierre Dérroussin en Philippe Morier-Genoud.

Niemand minder dan Régis Debray schreef scenario en dialogen, en hij putte rijkelijk uit zijn eigen ervaringen met dit verhaal over een jonge journaliste die in Nicaragua in een hinderlaag loopt en wordt vermoord door de guerillero's. Haar kameraad verneemt dat via de tv, en vertrekt om ter plekke navraag te doen. Hij stuit op de ene verrassing na de andere en zijn vriendin blijkt heel anders te zijn dan hij dacht. De tv-regisseur is hier niet de belangrijkste figuur, maar zijn film is degelijk van opbouw. Desalniettemin, en mede dankzij de zeer omstreden persoon van Debray, komen politiek en ideologie in deze film samen. Er moet dan ook kritisch naar worden gekeken!

Docteur Petiot

1990 | Oorlogsfilm, Misdaad

Frankrijk 1990. Oorlogsfilm van Christian de Chalonge. Met o.a. Michel Serrault, Pierre Romans, Zbigniew Horoks, Bérangère Bonvoisin en Aurore Prieto.

Parijs, WO II. De arts Petiot staat bekend als een barmhartig man die joden helpt om te vluchten, maar in 1944 blijkt dat hij al deze mensen vergiftigd en de lijken verbrand heeft. Met valse papieren weet Petiot te ontsnappen, totdat hij een kleine vergissing begaat

La lectrice

1988 | Komedie

Frankrijk 1988. Komedie van Michel Deville. Met o.a. Miou-Miou, Patrick Chesnais, Pierre Dux, Simon Eine en Jean-Luc Bideau.

Een bewerking door Rosalinde en Michel Deville van de romans [KL]La lectrice[KLE] en [KL]Un fantasme de Bella B. et autres r[KA1]ecits[KLE] van Raymond Jean. Een beeldschone stijloefening met een verwarrend thema: lezen is geen spel en er bestaat geen onschuldige lectuur. Een moralistisch werk dat irritant had kunnen zijn maar erg boeiend is. Hoewel er in de film veel gelezen wordt (Marx, Lenin, Duras, Maupassant en Sade), draait alles om de blikken, gebaren en stemintonaties. Een bijzonder subtiele film met opmerkelijke acteerprestaties en dromerig camerawerk, in blauw- en grijstinten, van Dominique Le Rigoleur.

Hôtel du Paradis

1988 | Drama

Italië​/​​Frankrijk 1988. Drama van Jana Bokóva. Met o.a. Fernando Rey, Fabrice Luchini, Bérangère Bonvoisin, Hugues Quester en Marika Rivera.

Een oudere acteur (Rey), die altijd schurkenrollen krijgt in Amerikaanse films, probeert zijn carrière een draai te geven door in het theater een stuk van Camus te brengen. Hij komt in contact met de bewoners van een hotel, waaronder een fotograaf en de bijna failliete eigenaar van een schouwburg. Documentairefilmer Bokóva heeft er een hoorspel met plaatjes van gemaakt, waar je accuut bij in slaap zou vallen, ware het niet dat Rey met zijn verrukkelijk onderkoelde spel de aandacht nog een beetje weet vast te houden.

Les Exploits d'un jeune Don Juan

1987 | Komedie

Italië​/​​Frankrijk 1987. Komedie van Gianfranco Mingozzi. Met o.a. Claudine Auger, Serena Grandi, Marina Vlady, Fabrice Josso en François Perrot.

Verfilming van de erotische roman van Apollinaire. Een moeilijke en gewaagde onderneming die goed gelukt is: de scenarioschrijvers Carrière en Fleischmann hebben er geen pornofilm van gemaakt. Mingozzi brengt voortdurend de kunst van de suggestie in praktijk, hetgeen enigszins de pit aan het originele werk ontneemt met inbegrip van het vrijgevochten woordgebruik. Wat rest is een eerlijke poging zonder banaliteiten en met enkele venijnige kanttekeningen aan het adres van de burgerij anno 1914.

Good Morning Babilonia

1987 | Drama, Experimenteel

Verenigde Staten​/​​Frankrijk​/​​Italië 1987. Drama van Paolo Taviani, Vittorio Taviani en Paolo. Met o.a. Vincent Spano, Greta Scacchi, Désirée Nosbusch, Omero Antonutti en Charles Dance.

De gebroeders Taviani richten de blik op het westen met hun eerste Engelstalige film: een kroniek van de avonturen van twee Toscaanse broers, metselaar van beroep, die voor WO I naar Amerika emigreren, alwaar zij decors ontwerpen voor de spectaculaire Griffith-film INTOLERANCE. Een opwindend uitgangspunt, maar de film mist diepgang en psychologisch inzicht in de twee hoofdfiguren en het spel laat te wensen over. Ondanks prachtig camerawerk van Giuseppe Lanci is de film een teleurstelling. Dance speelt D.W. Griffith. In samenwerking met Tonino Guerra, naar een idee van Lloyd Fonvielle. Ook bekend als GOOD MORNING BABYLON.

Swing Troubadour

1986 | Drama

Frankrijk 1986. Drama van Bruno Bayen. Met o.a. Bérangère Bonvoisin, Philippe Clévenot en Robert Kramer.

Tijdens een bootreis wordt Luce verliefd op Emmerich maar deze passie kost haar het leven. Het originele van de film is dat die verteld wordt door de 8-jarige Iris, de dochter van Luce, en dat het heden en verleden elkaar continu doorkruisen. Een bittere en wrede fabel over de dood, en geregisseerd door een man uit de theaterwereld die de regie echter zodanig beheerst dat er bij de kijker een gevoel van onbehagen ontstaat.

Les trottoirs de Saturne

1986 | Drama

Frankrijk 1986. Drama van Hugo Santiago. Met o.a. Rodolphe Mederos, Bérangère Bonvoisin, Edgardo Lusi en Sophie Loucachevsky.

De film gaat over een dolende, verbannen Latijns-amerikaanse musicus in Parijs die in een droomwereld leeft. Ondanks de waarschuwingen van zijn vrienden besluit hij terug te keren naar zijn land. Evenals Parijs is deze film een labyrint waar het geweten zichzelf onderzoekt. De structuur van de film is lastig, maar de film is tegelijk sterk, poëtisch, verwarrend en boeiend.

Côté coeur, côté jardin

1984 | Drama

Frankrijk 1984. Drama van Bertrand Van Effenterre. Met o.a. Bérangère Bonvoisin, Julie Jézéquel, Jean-François Stévenin, Jean-Jacques Biraud en Robin Renucci.

Een vrouw uit Parijs maakt een moeilijke tijd door en trekt zich terug in een dorpje op het platteland waar zij relaties aanknoopt met diverse personen. Na een onopgeloste (en onoplosbare) moord besluit zij terug te keren naar Parijs. Het scenario is nogal loom, maar dat is om de sfeer van ontgoocheling te benadrukken; een goed portret van deze wereld in 't klein. Helaas is niet iedereen Antonioni; het geheel is geaffecteerd, de moord is eigenlijk teveel van het goede en de twee vrouwelijke hoofdrolspeelsters spelen niet bijster goed. De film is boeiend maar een mislukking.

La trace

1983 | Historische film

Frankrijk​/​​Zwitserland 1983. Historische film van Bernard Favre. Met o.a. Richard Berry, Bérangère Bonvoisin, Sophie Chemineau, Marc Perrone en Robin Renucci.

Een boer uit de Alpen van Savoyen tracht in de winter de kost te verdienen door als marskramer het dal van de Aosta door te trekken tot aan Milaan, terwijl hij zijn vrouw en kinderen in het hooggelegen dorp achterlaat. Hij vertrekt in het late najaar van 1859 en als hij in het voorjaar van 1860 terugkomt van zijn verre soms barre reis met allerlei ontmoetingen en ervaringen, is Savoyen een deel van Frankrijk geworden en moet hij een hoge tol betalen aan de grens voor zijn onverkochte spullen die hij mee terug naar huis wil nemen. De film is indertijd door de kritiek toegejuicht als innoverend en deze kroniek wordt gesierd door een schitterende fotografie en realistische beelden van Jean- François Gondre. Scenario van regisseur Favre en Bertrand Tavernier.

Les égouts du paradis

1978 | Misdaad

Frankrijk 1978. Misdaad van José Giovanni. Met o.a. Francis Huster, Jean-François Balmer, Lila Kedrova, Michel Subor en André Pousse.

Een winkelier in Nice is ooit inbreker geweest. Vrienden van weleer wakkeren zijn nostalgie voor vroegere avonturen aan, zodat hij zich laat overhalen tot een nieuwe, zeer vernuftige bankroof. De memoires van bankrover Albert Spaggiari kregen bijna een documentaire reconstructie op de plaatsen waar het allemaal werkelijk gebeurde. De ongewone actierol als Spaggiari werkt voor de romantisch toneelidool Huster weinig overtuigend.