Marga López is acteur.
Er zijn 64 films gevonden.

El Profe

1971 | Komedie

Mexico 1971. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Marga López, Víctor Alcocer en David Bravo.

Een professor komt in een dorp terecht dat beheerst wordt door de dwingelandij van de notabelen. De aftakeling van Cantinflas in een zeer moralistische film, waarvoor hij ook het scenario schreef.

Hasta el viento tiene miedo

1967 | Horror

Mexico 1967. Horror van Carlos Enrique Taboada. Met o.a. Marga López, Mari Cruz Oliver, Alicia Bonet en Norma Lazareno.

Een jong meisje dat in een vrouweninternaat verblijft, wordt beheerst door de geest van een vroegere leerlinge, die zich heeft verhangen vanwege de autoritaire directrice op wie zij zich nu wil wreken. Een exotische Mexicaanse film, vol reïncarnaties en sadisme en met een zeker welbehagen tussen de jonge meisjes onderling.

Tiempo de morir

1965 | Actiefilm, Western

Mexico 1965. Actiefilm van Arturo Ripstein. Met o.a. Marga López, Jorge Martínez de Hoyos, Enrique Rocha, Alfredo Leal en Bianca Sanchez.

Nadat hij een straf van achttien jaar heeft uitgezeten, keert een man naar huis terug, van plan om rustig oud te worden, maar de zoons van de bandiet die hij gedood heeft, hebben gezworen de dood van hun vader te wreken. Prachtig script van Gabriel García Márquez en Carlos Fuentes. De regisseur is erin geslaagd de complexe karakters goed neer te zetten. Een uitstekende western, de debuutfilm van de toen 21-jarige Ripstein. In 1985 nog eens verfilmd door Jorge Ali Triana.

Qué haremos con papá?

1965 | Komedie

Mexico 1965. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Arturo de Córdova, Marga López, César Costa en Marís Elena Marqués.

Na een aanval van geheugenverlies gaat een getrouwde man een nieuw huwelijk aan. Als hij zich ervan bewust wordt, besluit hij van beide vrouwen te scheiden en dan definitief voor een van hen te kiezen. Maar dan krijgt hij weer een aanval. Een zeer zwakke komedie over bigamie, een thema dat de regisseur al eerder behandelde in ESTA NOCHE NO.

Los perversos

1965 | Drama

Mexico 1965. Drama van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Arturo de Córdova, Marga López, Fanny Cano en Fernando Luján.

Een jonge pastoor wordt lastig gevallen door een meisje dat beweert hopeloos verliefd op hem te zijn. Een afgrijselijke, moralistische film.

Juventud sin ley

1965 | Drama

Mexico 1965. Drama van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Marga López, Arturo de Córdova, Kitty de Hoyos en José Elías Moreno.

Het tragische verhaal van twee jongeren, leiders van twee rivaliserende bendes. Een afschuwelijke, hypocriete film.

El pecador

1964 | Drama

Mexico 1964. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Arturo de Córdova, Marga López, Kitty de Hoyos en Pina Pellicer.

Een hoogleraar in de rechtswetenschappen wordt verliefd op een cabaretzangeres die de geliefde is van een drugshandelaar. Hij raakt betrokken bij een aantal verwikkelingen. Ondanks de sterbezetting een belachelijk melodrama.

El amor no es pecado

1964 | Drama

Mexico 1964. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Marga López, Arturo de Córdova, David Reynoso en Evangelina Elizondo.

Nadat haar zoon is gestorven en haar man is verdwenen, sticht een vrouw een tehuis voor invalide kinderen en treedt vervolgens in een klooster. Dan komt haar doodgewaande man terug. De ene na de andere ramp overkomt de heldin van dit buitengewoon vervelende melodrama. Ook bekend als EL CIELO ES DE LOS POBRES.

Diablos en el cielo

1964 | Drama

Mexico 1964. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Marga López, Julio Alemán, Julio Aldama en Javier Solís.

Twee vrienden krijgen ruzie tot het punt dat de een denkt dat de ander zijn vriendin wil verleiden. Een melodramatische bewerking van de luchtvaartkomedie ANDO VOLANDO BAJO.

Cuando acaba la noche

1964 | Misdaad

Mexico/Puerto Rico 1964. Misdaad van Julián Soler. Met o.a. Arturo de Córdova, Marga López, Marta Romero en Miguel Angel Alvarez.

De politie poogt een grote drugslijn op te rollen. In deze film wilde men de werkelijkheid weergeven van de drugshandel in Puerto Rico, destijds sterk in opkomst. Goed gemaakt en zelfs geloofwaardig.

La sombra de los hijos

1963 | Drama

Mexico 1963. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Marga López, Oscar Madrigal, Columba Domínguez en Sergio Bustamante.

Het laatste levensjaar van een weduwe en de problemen die ze moet oplossen. Haar doel is haar kinderen getrouwd of in goede handen achter te laten. Een achterhaald melodrama en vreselijk moraliserend.

Cri Cri el grillito cantor

1963 | Biografie, Muziek

Mexico 1963. Biografie van Tito Davison. Met o.a. Ignacio López Tarso, Marga López, Lupita 'Pelusa' Vidal en Adriana Roel.

Buitengewoon melodramatische en kinderachtige biografie van de zanger Gabilondo Soler 'Cri Cri'. De film is zo geïdealiseerd dat het wel een sprookje lijkt; er zitten ook enkele opnamen uit de Walt Disney-studio's in.

La edad de la inocencia

1962 | Drama

Mexico 1962. Drama van Tito Davison. Met o.a. Marga López, José Luis Jiménez, Emma Roldán en Lupita Vidal.

Een poppenspeelster in een circus heeft lang geleden een dochter verloren. Ze neemt een weesmeisje onder haar hoede die bij haar gierige grootmoeder woont. Goedkoop en belachelijk sentimenteel.

Atrás de las nubes

1961 | Drama

Mexico 1961. Drama van Gilberto Gazcón. Met o.a. Luis Aguilar, Marga López, Dagoberto Rodríguez en Joaquín Cordero.

Als een kolonel na de strijd in zijn dorp terugkeert moet hij uit twee meisjes zijn ware dochter te herkennen. Het andere meisje werd geboren uit een verkrachting van zijn (inmiddels gestorven) vrouw. Gematigd plagiaat van de roman El abuelo van Perez Galdós, die al in 1943 door Mortales verfilmd werd onder de titel ADULTERIO.

Sueños de mujer

1960 | Drama

Spanje 1960. Drama van Alfonso Balcázar. Met o.a. Marga López, José Campos, Paloma Valdés en María Luisa Ponte.

Een vrouw op leeftijd doet alsof ze verpleegster is teneinde de liefde van haar oud-minnaar, die in een ziekenhuis ligt, terug te winnen. Een vervelende en slecht in elkaar gedraaide film.

Navidades en Junio

1960 | Komedie

Spanje 1960. Komedie van Tulio Demichelli. Met o.a. Alberto Closas, Marga López, Rafael Alonso, María del Puy en José Luis Lopéz Vázquez.

Aangezien Laura zich niet door haar man begrepen voelt, loopt ze weg met haar minnaar. Ze komt echter snel tot andere gedachten. Een nietszeggende film.

Melocotón en almíbar

1960 | Komedie

Spanje 1960. Komedie van Antonio del Amo. Met o.a. Marga López, José Guardiola, María Mahor en Carlos Larrañaga.

Enkele misdadigers die een arts hebben geroepen voor een medeplichtige die gewond is geraakt, staan sprakeloos als zij een non zien aankomen. Een komedie die vaag is geïnspireerd op de formule van de Engelse producente Ealing en bovendien met acceptabele resultaten.

Dónde vas, triste de tí

1960 | Romantiek, Historische film

Spanje 1960. Romantiek van Alfonso Balcázar. Met o.a. Vicente Parra, Marga López, José Marco Dav[KA1]0 en Tomás Blanco.

Het ongelukkige vervolg op DÓNDE VAS, ALFONSO XII? met dezelfde cast en technici als de voorafgaande film.

Mi madre es culpable

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Julián Soler. Met o.a. Marga López, Carlos Baena, Domingo Soler en Miguel Angel Ferriz.

Als een moeder hoort dat haar zoon kanker heeft en verschrikkelijke pijnen lijdt, besluit zij hem te doden, waarvoor zij wordt veroordeeld. Grotesk.

El Hombre de la isla

1959 | Romantiek

Spanje 1959. Romantiek van Vicente Escrivá. Met o.a. Francisco Rabal, Marga López, Pilar Cansino en Manuel Zarzo.

Een jonge Duitse vrouw komt in een Spaans vissersdorp aan om te trouwen met de man die ze slechts als correspondentievriend kent. De eerste film van Vicente Escrivá, die iets beter is dan zijn latere films.

Cuentan de una mujer

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Juan J. Ortega. Met o.a. Marga López, Carlos Baena, Sonia Furió en Arturo Correa.

Door een ongeluk raakt een jonge miljonaire verlamd en komt tot de ontdekking dat zij tot nu toe een leeg leven heeft geleid. Film zonder ook maar de minste kracht.

Mi esposa me comprende

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Julián Soler. Met o.a. Arturo de Córdova, Marga López, Marta Mijares en Armando Calvo.

De goedheid van een professor in de literatuur is zo groot, dat hij niet wil dat het huwelijk van de vrouw van wie hij houdt mislukt. Een typisch Mexicaans, onuitstaanbaar melodrama.

La Torre de marfil

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Marga López, Yolanda Varela, Ernesto Alonso en Anita Blanch.

De tragedie die zich voltrekt tussen twee geliefden, beiden getrouwd. Een ambitieus melodrama, met zorg afgewerkt, iets zeer ongewoons in de toenmalige Mexicaanse film.

Bajo el cielo de México

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Marga López, Miguel Aceves Mejía, Carlos Baena en Evita Muñoz.

De tragedies die een vrouw moet doorstaan nadat zij is verleid door een lid van de onderwereld. Een doorsnee melodrama, opgepoetst door het gebruik van kleur.

Tu hijo debe nacer

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Marga López, Enrique Rambal, Carlos Baena en Víctor Junco.

Een vrouw besluit abortus te plegen omdat haar eigen leven op het spel staat. Maar een vriend, die priester is, brengt haar van haar voornemen af. Reactionair, schijnheilig en aanstellerig.

La Ciudad de los niños

1956 |

Mexico 1956. Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Arturo de Córdova, Marga López, Sara García en Carlos Rivas.

Een priester richt een Kinderdorp op voor arme weeskindertjes. Een uitermate stichtelijk maar dodelijk vervelend melodrama, ook met de Spaanse acteur Eduardo Fajardo (die zo graag jankt).

El Diario de mi madre

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Roberto Rodríguez. Met o.a. Marga López, Aldo Monti, Roberto Cañedo en Lilia Guízar.

Een meisje wil weglopen met een getrouwde man, maar bij het lezen van het dagboek van haar moeder krijgt zij spijt. Veel te stijf verfilmd.

La Tercera palabra

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Julián Soler. Met o.a. Pedro Infante, Marga López, Sara García en Prudencia Grifell.

Een jonge lerares wordt in dienst genomen om een jongen van 28 te onderrichten. Er ontstaat een liefde en zij wordt zwanger. Enkele scènes verdienen het om opgenomen te worden in de bloemlezing 'belachelijke scènes'

Feliz año, amor mío

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Tulio Demicheli. Met o.a. Arturo de Córdova, Marga López, Dalia Iñíguez en Manuel Zozaya.

Een beroemd violist besluit zelfmoord te plegen omdat zijn vrouw niet de minste aandacht aan hem besteedt. Mexicaanse versie van LETTER FROM AN UNKNOWN WOMAN uit 1948 van de grote Max Ophüls. Kwaliteit en techniek laten veel te wensen over.

Después de la tormenta

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Marga López, Lilia Prado, Ramón Gay en José Luis Jiménez.

Een novice bekent aan de politie dat zij het klooster in is gegaan nadat zij haar man had vermoord, omdat hij verliefd was op haar zusje. Armetierig melodrama, dat echter veel succes had zowel bij publiek als bij de critici.

Del brazo y por la calle

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Marga López en Manuel Fábregas.

De dochter van een welgesteld paar laat haar rijkdom in de steek om met een arme reklametekenaar te trouwen. Om wat geld te verdienen, gaat zij, aangemoedigd door een buurvrouw, naar een bordeel. De film bestaat uit [KA1]e[KA1]en lange dialoog tussen de twee enige personages en was destijds een (zwakke) poging om een neorealistische film te maken.

Una Mujer en la calle

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Marga López, Prudencia Grifell, Ernesto Alonso en José María Linares.

Een ex-hoertje wordt verliefd op een arts aan wie zij niets over haar verleden vertelt. Maar al spoedig probeert een ex- vriend haar te chanteren. Het tragische is dat de film serieus bedoeld is en dat maakt hem eindeloos vervelend.

La Entrega

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Julián Soler. Met o.a. Arturo de Córdova, Marga López, Enrique Rambal en Andrea Palma.

Een meisje moet met een rijkaard trouwen om haar familie van een dreigend bankroet te redden. Gebaseerd op de roman Nada menos que todo un hombre van Miguel de Unamuno, die reeds in 1943 in Argentinië door Pierre Chenal was verfilmd onder de titel TODO UN HOMBRE. In het Mexicaanse geval was het resultaat middelmatig.

De carne somos

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Marga López, Carlos Rivas, José María Linares en Amanda del Llano.

Een meisje prostitueert zich om de schrijver op wie zij verliefd is te kunnen onderhouden. Vlakke regie in een melodrama met maatschappijkritische pretenties. Desondanks verdient de uitstekende vertolking van de hoofdrolspeelster extra vermelding.

Amor en cuatro tiempos

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Luis Spota. Met o.a. Arturo de Córdova, Ariadna Welter, Marga López en Carlos Rivas.

Vier verschillende liefdesverhalen in een film die de stupiditeit en aanstellerigheid ten top voert.

Orquídeas para mi esposa

1953 | Komedie, Drama

Mexico 1953. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Marga López, Jorge Mistral, Ernesto Alonso en Maricruz Olivier.

Om de aandacht van haar echtgenoot, die het veel te druk heeft met zijn zaken, te trekken, doet een vrouw alsof zij van een vriend bloemen heeft ontvangen. Een armetierige komedie met melodramatische trekjes.

Mi adorada Clementina

1953 | Komedie, Fantasy

Mexico 1953. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Marga López, Joaquín Pardavé, Tony Aguilar en Elda Peralta.

Om het huwelijk van haar kleindochter te redden besluit de overleden grootmoeder zich in haar te re[KA3]incarneren. Een herverfilming van de Argentijnse film EL RETRATO (1943), sympathiek maar slecht geregisseerd.

Casa de muñecas

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Marga López, Ernesto Alonso, Miguel Torruco en María Douglas.

Een vrouw besluit haar gezin in de steek te laten omdat haar man haar wantrouwt, terwijl zij hem alleen maar wilde helpen. Film van een grote artistieke waardigheid, met een indrukwekkende rol van Marga López.

Un Rincón cerca del cielo

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Rogelio A. González. Met o.a. Pedro Infante, Marga López, Silvia Pinal en Andrés Soler.

Het ongelukkige leven van een arm echtpaar waarbij alles mislukt. Deze film kreeg een vervolg in de film AHORA SOY RICO. Simpel en zonder verbeeldingskracht.

Un Divorcio

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Marga López, Carlos López Moctezuma, Raúl Farell en Julio Villarreal.

Een jongen komt tot de ontdekking dat hij de vrucht is van een avontuurtje van zijn moeder voordat zij trouwde met de man die hij voor zijn echte vader houdt; hij besluit het ouderlijk huis te verlaten. Eén grote opeenvolging van moraliserende gesprekken, het een nog zinlozer dan het ander.

La Mentira

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Juan J. Ortega. Met o.a. Marga López, Jorge Mistral, Andrea Palma en Domingo Soler.

Een jongen gaat op zoek naar zijn broer, maar komt er achter dat hij zelfmoord heeft gepleegd naar aanleiding van het huwelijk van zijn vriendin met een ander. Veel te veel verwikkelingen voor zo'n simpel melodrama.

Eugenio Grandet

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Marga López, Julio Villarreal, Andrea Palma en Ramón Gay.

De vrek Grandet verzet zich tegen het huwelijk van zijn dochter met haar neef, omdat hij denkt dat het hem uitsluitend om zijn geld te doen is. Naar het klassieke werk van Honoré de Balzac; het resultaat is armetierig, zowel wat regie als wat sfeer betreft.

Ahora soy rico

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Rogelio A. González. Met o.a. Pedro Infante, Marga López, Tony Aguilar en Irma Dorantes.

Om zich uit de armoede omhoog te werken, sluit de vader van een gezin zich aan bij een bende misdadigers. Vervolg op UN RINCON CERCA DEL CIELO en net zo middelmatig als zijn voorganger.

Tres hombres en mi vida

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Carlos Véjar. Met o.a. Marga López, Jorge Mistral, Roberto Cañedo en Rafael Baledón.

Een vrouw weet niet te kiezen uit haar drie minnaars: haar man, een dronkelap, een arts of de man die voor haar baan heeft gezorgd. Zo masochistisch zie je ze maar zelden.

Mi esposa y la otra

1951 | Komedie, Drama

Mexico 1951. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Arturo de Córdova, Marga López, Ramón Gay en Alma Delia Fùentes.

Een man wiens vrouw ernstig ziek is moet zorgen voor de drie kinderen die hij bij zijn minnares heeft en alle mogelijke uitvluchten verzinnen om te voorkomen dat zijn ontrouw uitkomt. Een film die helemaal in dienst staat van het meest hechte duo uit de Mexicaanse film: De Córdova en López. Verder niets bijzonders.

La Mujer sin lágrimas

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Libertad Lamarque, Marga López, Ernesto Alonso en Alma Delia Fuentes.

Een meisje verkeert in onzekerheid of haar moeder werkelijk haar moeder of haar tante is. Veel te somber, bedrukt en koud.

Una Mujer sin destino

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Jaime Salvador. Met o.a. Marga López, Víctor Junco, Guillermina Grin en Domingo Soler.

Een getrouwd schilder wordt verliefd op een meisje dat hij tot zijn muze maakt; zijn vrouw wordt gek. Buitensporig gejammer.

Negro es mi color

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Tito Davison. Met o.a. Marga López, Roberto Cañedo, Rita Montaner en Miguel Torruco.

Een blanke vrouw krijgt een donker kind. Zo ontdekt zij haar oorsprong. Een goede film met een goede ontwikkeling.

Muchachas de uniforme

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Irasema Dilián, Marga López, Alicia Caro en Rosaura Revueltas.

Het tragische verhaal van een lerares en een leerlinge die zich tot elkaar aangetrokken voelen. De film, gebaseerd op een roman van Christa Winsloe (in 1931 reeds op het witte doek gebracht door Leontine Sagan onder de titel MADCHEN IN UNIFORM) is niet meer dan een slecht verteld verhaal over een beklagenswaardige, onbewuste lesbische liefde.

Azahares para tu boda

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Julián Soler. Met o.a. Fernando Soler, Joaquín Pardavé, Marga López en Sara García.

De wederwaardigheden van een grote familie met huwbare dochters. Naar de roman [KL]Asi es la vida[KLE] van Arnoldo Malfatti en N. de las Llanderas, die al eerder, en met aanmerkelijk meer succes, was verfilmd door de Argentijnse filmer Enrique Mugica (1939). Uitermate zwak.

Arrabalera

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Joaquín Pardavé. Met o.a. Marga López, Fernando Fernández, Freddy Fernández en Manuel Fábregas.

Een meisje van lage komaf, dat in een kiosk werkt, trouwt met een rijke jongeling die haar begeert. Het huwelijk blijkt volledig in scène gezet te zijn. Het eeuwige conflict tussen arm en rijk in een melodrama vol muziek.

Un Milagro de amor

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Ernesto Cortázar. Met o.a. Marga López, Fernando Fernandez, Tito Junco en Lilia Prado.

Een arm, blind meisje komt na de dood van haar moeder onder de hoede van een goede man en zijn verdorven echtgenote en dochter. Een soort 'Assepoester' op z'n Mexicaans. Als de regisseur niet zo serieus te werk was gegaan, zou het best een aardige film geweest zijn. Maar hij heeft gekozen voor een smartlap in plaats van een parodie daarop.

La Dama del alba

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Emilio Tuero, Marga López, María Douglas en Beatriz Aguirre.

Het huis waar ooit een meisje verdween en waar nu nog haar moeder en grootvader wonen, wordt op een nacht bezocht door een mysterieuze vrouw die onderdak vraagt: het blijkt de Dood te zijn. Hoewel gebaseerd op het voortreffelijke stuk van Alejandro Casona is de film koud en statisch, hetgeen te wijten is aan gebrek aan interesse van de regisseur.

Callejera

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Ernesto Cortázar. Met o.a. Marga López, Fernando Fernandez en Hilda Sour.

Een componist wordt verliefd op een jong meisje van wie de verloofde alcoholist is. De film is nogal wreed.

Amor con amor se paga

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Ernesto Cortázar. Met o.a. Marga López, Antonio Badú, Víctor Junco en Lilia Prado.

Een jongensachtig meisje, bedreven met de zweep, wordt door verschillende mannen tegelijk begeerd en zonder uitzondering krijgen ze het hard te verduren. Cortázar haalt zich bij de regie van deze film zoveel problemen op de hals, dat het aan het eind toch nog een drama dreigt te worden, zonder dat het echter zover komt. Dit tot grote verwarring van zowel kijkers als acteurs.

Salón México

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Marga López, Miguel Inclán en Rodolfo Acosta.

Om de studie van haar jongere zus te kunnen betalen, moet een jonge vrouw in een cabaret gaan werken waar ze door haar verloofde wordt uitgebuit. Dit melodrama van de 'Indiaan' Fernández is zeer de moeite waard. Bovendien is het camerawerk van uitstekende kwaliteit.

Medianoche

1948 | Komedie, Misdaad

Mexico 1948. Komedie van Tito Davison. Met o.a. Arturo de Córdova, Elsa Aguirre en Marga López.

Een politieagent slaagt er niet in voldoende bewijsmateriaal te verzamelen om een bekende smokkelaar, een vroegere jeugdvriend, op te sluiten. Het scenario is gebaseerd op LA FUGA, die Luis Saslavsky in 1937 heeft verfilmd. In deze domme, onzinnige film wordt ook nog zeer slecht geacteerd.

La Panchita

1948 | Komedie

Mexico 1948. Komedie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Marga López, Abel Salazar en Víctor Manuel Mendoza.

Na een aantal misverstanden en verwarringen kunnen twee geliefden eindelijk trouwen. Deze komedie is niet leuk en verloopt bovendien ontzettend traag.

Dueña y señora

1948 | Komedie, Drama

Mexico 1948. Komedie van Tito Davison. Met o.a. Sara García, Marga López en Domingo Soler.

Een man uit de gegoede middenstand aarzelt tussen zijn klassegevoel en de mogelijkheid het wat zuiniger aan te doen door zijn vrouw als dienstmeid te gebruiken. De film is zonder meer aardig.

Arriba el Norte!

1948 | Komedie

Mexico 1948. Komedie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Luis Aguilar, Marga López en Joaquín Pardavé.

Een enigszins gestoorde oud-kolonel uit de Revolutie heeft zo'n hekel aan vrouwen dat hij ze de toegang tot zijn ranch ontzegt. De film is vervelend en verwarrend.

Soledad

1947 | Drama

Mexico 1947. Drama van Miguel Zacarías. Met o.a. Libertad Lamarque, René Cardona en Marga López.

Een huishoudster trouwt in het geheim met haar baas. De moeder van de man, die van niets weet, dwingt hem echter te trouwen met een rijk jong meisje. Dit is de meest verzorgde en geraffineerde film van Zacarías. Zeer de moeite waard.

Cartas marcadas

1947 | Komedie

Mexico 1947. Komedie van René Cardona. Met o.a. Pedro Infante, Marga López en René Cardona.

Een peetmoeder laat in haar testament vastleggen, dat als haar twee petekinderen de erfenis willen opstrijken zij met elkaar moeten trouwen; zij hebben echter een hekel aan elkaar. Het een en ander levert een zeer kinderachtige komedie op.

Con la música por dentro

1946 | Komedie

Mexico 1946. Komedie van Humberto Gómez Landero. Met o.a. Germán Valdés 'Tin Tan', Marcelo Chávez en Marga López.

Een man verkleedt zich als vrouw om als kokkin te worden aangenomen bij een aristocratische familie. Zowel de regie als het scenario presteren het om 'Tin Tan', een acteur met een tamelijk groot talent, te laten overkomen als een echte paljas zonder een sprankje humor.

Mamá Inés

1945 | Komedie

Mexico 1945. Komedie van Fernando Soler. Met o.a. Fernando Soler, Sara García en Marga López.

Een gepensioneerd zakenman doet een huwelijksaanzoek aan zijn kokkin, die gechanteerd wordt door een ex-minnaar. De film is het toppunt van aanstellerige sentimentaliteit.