Frazer Pennebaker

Producer

Frazer Pennebaker is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Kings of Pastry

2009 | Documentaire

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk/Frankrijk 2009. Documentaire van Chris Hegedus en D.A. Pennebaker.

Iedere vier jaar wordt in Lyon een drie dagen durende wedstrijd gehouden waarin wordt uitgemaakt wie de beste banketbakkers van Frankrijk zijn. De creaties van de deelnemers variëren van mooie kleine gebakjes tot grote, ingewikkelde gebaksstellages. Documentairemakers D.A. Pennebaker en Chris Hegedus volgden Jacquy Pfeiffer, een patissier die in Chicago zijn eigen banketbakkersschool stichtte, en nu in zijn vaderland meedoet aan de uiterst prestigieuze wedstrijd. De makers brengen de stress en de emoties fraai in beeld. Taarten bakken als topsport, prachtig.

Moon Over Broadway

1997 | Documentaire, Experimenteel, Musical

Verenigde Staten 1997. Documentaire van D.A. Pennebaker en Chris Hegedus. Met o.a. Carol Burnett, Philip Bosco, Randy Graff, Jane Connell en James Valentine.

Vanaf het prille begin in maart 1995 tot de uiteindelijke première op Broadway in oktober 1995 volgen we de totstandkoming van de productie Moon Over Buffalo, een komedie geschreven door Ken Ludwig en geregisseerd door Tom Moore. Dit stuk betekende de terugkeer naar Broadway van Carol Burnett na een afwezigheid van dertig jaar. Het speelt zich af bij een theatergezelschap in een provinciestadje begin jaren 1950. De bekende regisseur Frank Capra is op zoek naar een acteur en een actrice voor zijn nieuwe film en volgens geruchten zou hij die avond in de zaal zitten. Reden genoeg voor de twee steracteurs, gespeeld door Burnett en Bosco, om hun beste beentjes voor te zetten, met desastreuze gevolgen. Tot in het detail zijn we getuige van de groei van een toneelstuk vanaf de eerste lezing, over de repetities, de discussies over de tekst, interviews met de pers en de eerste try-outs in Boston. Tijdens het productieproces verandert zowat het hele stuk en als blijkt dat de eerste kritieken in Boston niet bepaald mals zijn wordt er nog verder geschaafd aan de tekst en nieuwe grappen bedacht. De toeschouwer wordt helemaal meegesleept door de hoogspanning die heerst bij de officiële première. Een schitterende documentaire die ons een idee geeft van hoe het eraan toe gaat achter de coulissen bij een topproductie op Broadway. Onder de aanwezigen op de première herkennen we o.a. Bernadette Peters, Carrol O'Connor en Dom De Luise. Pennebaker en Hegedus schreven het scenario en stonden in voor de montage. Ze leveren er zelf geen woord commentaar bij. De camera werd bediend door Pennebaker, Nick Doob en James Desmond. Dolby Stereo Digital.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Frazer Pennebaker op televisie komt.

Reageer