Julio Diaz

Acteur

Julio Diaz is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Kinatay

2009 | Misdaad, Thriller

Filipijnen/Frankrijk 2009. Misdaad van Brillante Mendoza. Met o.a. Mercedes Cabral, Julio Diaz en Jhong Hilario.

Misdaadthriller van Brillante Mendoza over man die klusje aanneemt en ontdekt dat dat inhoudt dat hij een vrouw moet vermoorden. .

Serbis

2008 | Drama

Filipijnen/Frankrijk 2008. Drama van Brillante Mendoza. Met o.a. Gina Pareño, Jacklyn Jose, Julio Diaz, Dan Alvaro en Mercedes Cabral.

In de Filippijnse stad Angeles, vlak bij een Amerikaanse legerbasis, staat een aftandse bioscoop waar alleen porno vertoond wordt. Niemand kijkt: de bezoekers zijn mannelijke prostitués en hun clientèle. In de bioscoop wonen de familie Pineda en aanverwanten, die scharrelend het hoofd boven water proberen te houden, en tobben met scheidingsperikelen, zwangerschap en de hoge kosten van een bruiloft. Soms wat landerig, intiem portret van ploeteraars in een omgeving waar seks gewoon een te verkopen dienst is. Regisseur Mendoza won met zijn volgende film Kinatay (2009) onder meer de regieprijs in Cannes.

El silencio de Neto

1994 | Drama, Historische film, Oorlogsfilm

Guatemala/Verenigde Staten 1994. Drama van Luis Argueta. Met o.a. Óscar Javier Almengor, Herbert Meneses, Julio Diaz en Eva Tamargo.

Deze als mijlpaal beschouwde eerste speelfilm uit Guatemala speelt zich af in de stad Guatemala tijdens de gewelddadige en door Amerika gesteunde militaire coup tegen een links georiënteerde liberale regering van Jacobo Arbenz in 1954, zoals gezien door de ogen van een opgroeiende jongen uit een vooraanstaande familie. Neto's directe problemen (een strenge vader en een rivaliserende, sympathieke oom) lijken, heel begrijpelijk voor een jongen, belangrijker dan al het oorlogsgeweld. De film is dan ook eerder een prachtige hommage aan de kindertijd dan het verwachte exposé over de Midden-Amerikaanse schermutselingen. Opgedragen door de debuterende regisseur Argueta aan zijn eigen moeder.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Julio Diaz op televisie komt.

Reageer