Christer Furubrand

Editor

Christer Furubrand is editor.
Er zijn 3 films gevonden.

Siv gaat logeren

2016 | Jeugdfilm, Familiefilm, Avonturenfilm

Zweden/Nederland 2016. Jeugdfilm van Catti Edfeldt en Lena Hanno. Met o.a. Astrid Lövgren, Lilly Brown, Henrik Gustafsson en Barry Atsma.

Siv gaat voor het eerst in haar leven logeren bij Cerisia, het nieuwe meisje in de klas. 's Avonds zijn veel dingen al een beetje anders dan Siv gewend is, maar 's nachts wordt het pas echt vreemd.

Eva & Adam: Four Birthdays and a Fiasco

2001 | Jeugdfilm, Romantiek

Zweden 2001. Jeugdfilm van Catti Edfeldt. Met o.a. Ellen Fjæstad, Carl-Robert Holmer-Kårell, Rosanna Munter, Anders Habenicht en Ulrika Bergman.

Charmante Zweedse jeugdfilm gaat verder waar eerder de succesvolle televisieserie ophield (maar is ook zelfstandig te bekijken). In de serie was het stelletje uit de titel twaalf, dertien jaar, intussen zijn we een jaar verder en bereiken de puberperikelen een kookpunt. Eva maakt een onverwacht einde aan de verkering, die ruim drie jaar heeft geduurd. Wanneer haar nieuwe vriendin Petra een oogje krijgt op Adam, valt haar dat evengoed zwaar. Zoals de speelse titel 'Vier verjaardagen en een blunder' aangeeft, spelen de soapverwikkelingen zich veelal af op tienerfeestjes.

Mijn leven als hond

1985 | Drama, Jeugdfilm, Komedie

Zweden 1985. Drama van Lasse Hallström. Met o.a. Anton Glanzelius, Anki Lidén, Tomas von Brömssen, Manfred Serner en Melinda Kinnaman.

Ooit jezelf de 'underdog' gevoeld? Ingemar Johansson (Glanzelius) wel en hij neemt het vrij letterlijk op: hij identificeert zich met het hondje Laika dat door de Russen onvrijwillig en fataal de ruimte ingeschoten werd. Met zijn fantasie en weerbarstigheid is hij een plaag voor zijn zieke moeder (Lidén), die hem naar zijn oom en tante stuurt, bij wie hij van alles beleeft. Wat Mitt liv som hund voor jong en oud zo geliefd gemaakt heeft is het nostalgische autobiografische verhaal, dat aangenaam vermaakt met alledaags geluk en drama en met een wending in zowat iedere scène.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Christer Furubrand op televisie komt.

Reageer