Didier Baussy

Regisseur, Acteur

Didier Baussy is regisseur en acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Picasso, un film

1986 | Documentaire, Historische film

Frankrijk 1986. Documentaire van Didier Baussy.

Baussy schijnt zich te hebben gespecialiseerd in films die over de schilderkunst gaan (LE TINTORET, BONNARD, LES AVENTURES DU NERF OPTIQUE); zijn visie is heel origineel. Hier laat de camera uit de duisternis van de voorraad van het Palais de Tokyo één voor één de schilderijen van Picasso opdoemen die zich in het museum bevinden. Ze trekken in een eigenaardige reisbeschrijving aan onze ogen voorbij en soms wordt een andere weg geaccentueerd door een gelukkig weinig sprekende commentaarstem. Het zijn onze eigen mythologieën, onze eigen tragedies verheerlijkt door het genie. De film heeft veel te danken aan cameraman Frédéric Variot.

L'argent

1983 | Misdaad, Drama, Experimenteel, Thriller

Zwitserland/Frankrijk 1983. Misdaad van Robert Bresson. Met o.a. Christian Patey, Sylvie Van den Elsen, Caroline Lang, Michel Briquet en Vincent Risterucci.

Een uit balorigheid door een jonge bourgeois in omloop gebracht vals bankbiljet van vijfhonderd Francs resulteert in de werkloosheid van een onschuldige jonge arbeider. Deze wordt na een mislukte bankroof gevangen genomen, verliest vrouw en kind, en uiteindelijk leeft hij zijn frustraties uit in de moord op het gezin van een vriendelijke vrouw die hem onderdak verleent. Een novelle van Tolstoy vormde de aanleiding voor Bresson`s meest pessimistische film tot nu toe, waaraan zelfs ieder louteringselement ontbreekt. De sobere vorm en emotieloze regie van de amateurspelers sluiten de betrokkenheid van de toeschouwers uit. Het compacte scenario Bresson is echter een meesterstuk van dramaturgie. Bresson werd gelauwerd op het filmfestival van Cannes voor de Beste Regie (Jury's zijn onafhankelijk en hadden een andere mening dan uw criticus). Het camerawerk van Pasqualino De Santis en Emmanuel Machuel. Eastmancolor, Mono.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Didier Baussy op televisie komt.

Reageer