Stefano Gabrini

Regisseur, Acteur

Stefano Gabrini is regisseur en acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Il gioco delle ombre

1990 | Romantiek, Drama, Mysterie

Italië 1990. Romantiek van Stefano Gabrini. Met o.a. Fabio Bussotti, Mariella Valentini, Fiammetta Carena en Isa Gallinelli.

Het filmdebuut van Gabini, gebaseerd op zijn winnende script, is fantasievol doch vol herhalingen. In dit melancholieke verhaal over geesten zit Bussotti, een schrijver in de rouw, vol schuldgevoelens omdat zijn geliefde, de schone Carena, zelfmoord heeft gepleegd. Hij huurt een griezelig appartement in een slaperig stadje en leeft als een kluizenaar. Hij wordt steeds weer naar een geheime kamer op de bovenverdieping getrokken, waar een fresco hem doet denken aan zijn verloren liefde. Hij wordt steeds zwaarmoediger, tot hij toevallig in een surrealistisch reizend circus het lieve koorddanseresje (schattige rol van Valentini) ontmoet, die hem weer terugbrengt in de realiteit. De symbolen en de magische relaties zijn origineel en indringend, maar jammer genoeg zullen realisten zich afvragen waarom een succesvol schrijver met een vriendin als Valentini, kiest voor de waanzin.

La casa del buon ritorno

1986 | Thriller

Italië 1986. Thriller van Beppe Cino. Met o.a. Amanda Sandrelli, Stefano Gabrini, Fiammetta Carena, Stenis Ledda en Lotta Ledda.

Een villa. Verklede kinderen spelen verstoppertje. Een meisje valt van het terras en sterft. Heeft een ander meisje haar, al of niet opzettelijk, geduwd? Jaren later komt een jongeman naar de villa, waar hij zijn jeugd heeft doorgebracht. Direct na aankomst begint hij beelden te zien uit een gruwelijk verleden. De herinnering aan het meisje dat jaren geleden de dood vond wordt een obsessie. Hij ziet haar geest dwalen door het huis. Een langzame film die z'n pretenties niet waarmaakt. Scenario van de regisseur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Stefano Gabrini op televisie komt.

Reageer