Cyril Boehler

Componist

Cyril Boehler is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Evitas Geheimnis - Die Schweizer Reise

1998 | Documentaire

Zwitserland 1998. Documentaire van Frank Garbely. Met o.a. Lilian Lagomarsino de Guardo, Raul Saul Suarez, Hansjorg Hofer, Jorge Camarasa en Fabian Philipp.

In 1994 vond een aanslag plaats op een joods centrum in Buenos Aires. Niemand heeft deze ooit opgeëist, maar de vermoedens zijn sterk dat in nazistisch gezinde terroristische kringen gezocht moet worden. Dit bracht de lang vergeten banden van Juan en Eva Peron met het fascisme weer in de actualiteit. In 1947 ondernam Eva een Europese reis van drie weken, waarbij ze Spanje, Italië en Zwitserland aandeed. Naast het officiële programma was er ook nog een geheim programma. In Zwitserland ontmoette ze ondergedoken nazi-kopstukken, die ze hoogstwaarschijnlijk politiek asiel aanbood in haar land. Tevens bezocht ze Zwitserse bankiers en dat heeft ongetwijfeld te maken met de miljarden die uit de staatskas van Argentinië verdwenen onder de Perons. Garbely reconstrueert deze geheime reis aan de hand van foto's, filmopnamen, fragmenten uit correspondentie en de herinneringen van Eva's gezelschapsdame Lilian Lagomarsino de Guardo, die de reis meemaakte. Het is een knap staaltje van historische research journalistiek, ook al kan Garbely geen harde bewijzen leveren. Montage is van Lilo Gerber. Commentaar werd ingesproken door Peter Kner, Thomas Stuckenschmidt en Gudrun Gabriel. Adrian Zschokke stond achter de camera.

Tatort - Rückfällig

1995 | Mysterie

Duitsland/Zwitserland 1995. Mysterie van Daniel Helfer. Met o.a. Laszlo I. Kish, Ernst C. Sigrist, Verena Peter, Andrea Gloggner en Karl Spoerri.

In het openlucht zwembad Marzili in een wijk in de Zwitserse hoofdstad Bern wordt het stoffelijk overschot van een jong meisje gevonden. Voordat ze overleed moet ze verschrikkelijk zijn toegetakeld. Een verdachte is snel genoemd: de jonge hulptuinman Manuel Bossert (Spoerri), die zes jaar eerder op dezelfde plaats een meisje gedood zou hebben. Van de weeromstuit neemt Manuel de wijk. Manuels psychiater Loredana Castelli (Gloggner), die hem indertijd behandelde, gelooft dat hij onschuldig is. Om die reden zat Manuel niet in de gevangenis, maar in een psychiatrische inrichting, waaruit hij onlangs was vrijgelaten. Loredana tracht Kommissar Philipp von Burg (Kish) ervan te overtuigen dat hij de verkeerde man zoekt, maar wachtmeester Gertsch (Sigrist) denkt net zoals de publieke opinie dat Manuel het gedaan heeft. Manuel vlucht naar zijn moeder Lydia (Kuster), die net hertrouwd was met buschauffeur Jo Andermatt (Bauer), die Manuel de deur uitzet. Von Burg en Castelli, die samen nauwkeurig bekijken wat er voorgevallen moet zijn, stuiten op veel ongerijmdheden. Ze krijgen de indruk dat het meisje het slachtoffer van een rituele, gestoorde moordenaar is geworden en daartoe acht Castelli Manuel niet in staat. Von Burg moet een race tegen de klok voeren om lynchjustitie te voorkomen en de ware dader te pakken te krijgen. Het scenario is van Ulrike Bliefert-Kish en Marcus P. Nester, die zich keurig aan de traditie van de reeks hielden. Aflevering 311.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Cyril Boehler op televisie komt.

Reageer