Dhritiman Chatterjee

Acteur

Dhritiman Chatterjee is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Perfumed Garden

1998 | Fantasy, Erotiek

India/Verenigde Staten 1998. Fantasy van Jag Mundhra. Met o.a. Ivan Baccarat, Amy Lindsay, Pravesh Kumar, Gigi St. Blaque en Rajeshwari Sachdev.

Een Amerikaans stel, dat bijzondere objecten uit de oudheid verzamelt, kampt al enige tijd met huwelijksproblemen. Wanneer hun hulp wordt ingeschakeld bij het zoeken naar een beeld dat verband houdt met de wijsheden van de Kama Sutra, reist het stel af naar India. De erotische magie slaat toe wanneer het beeld wordt gevonden

Agantuk

1991 | Drama

India/Frankrijk 1991. Drama van Satyajit Ray. Met o.a. Dipankar De, Mamata Shankar, Deepankar De, Bikram Bhattacharya en Utpal Dutt.

Anila Bose (Shankar) ontvangt van haar oom Manmohan Mitra (Dutt), die bijna drie jaar ervoor op wereldreis was gegaan, een brief dat hij haar in Calcutta zal bezoeken. Anila's echtgenoot is tegen het bezoek: is Mitra wel haar oom of is het een bedrieger, die komt profiteren? Zwanenzang van de grote meester van het witte doek uit India vol speelse dialogen en een warm pleidooi voor tolerantie en een fel pamflet tegen het vooroordeel. Een mooie rol van Dutt. Ray schreef, regisseerde en overwon! De fotografie is van Barun Raha. Een must voor cinefielen.

Ganashatru

1989 | Drama

India 1989. Drama van Satyajit Ray. Met o.a. Soumitra Chatterjee, Dhritiman Chatterjee, Ruma Guhathakurta, Mamata Shankar en Dipankar Dey.

De eerste film die Ray sinds vijf jaar gemaakt heeft, is een moderne bewerking van een toneelstuk van Ibsen dat hij gesitueerd heeft in Bengalen. De boodschap die gebracht wordt, over het risico van hebzucht, religieus fanatisme en milieuverontreiniging, mag dan actueel zijn, de film is te statisch om een echt schokeffect teweeg te brengen. Er zitten echter genoeg briljante staaltjes van Ray in deze film om hem de moeite waarde te maken. De regisseur schreef tevens het scenario. Camerawerk van Barun Raha.

Picnic

1973 | Romantiek

India 1973. Romantiek van Inder Sen. Met o.a. Samit Bhanja, Ranjit Mullick, Dhritiman Chatterjee, Archana en Aarti Bhattacharjee.

Drie jongedames gaan samen met drie begeleiders picknicken. Eén van de meisjes is verliefd, de tweede flirt en de derde is opgescheept met de overgebleven vriend. Het had een amusante film kunnen worden, maar er wordt te veel gezongen. We zien veel plagerijen van de kant van de meisjes. Dit is een voorbeeld van de films waar India bekend om staat; een film die bol staat van de clichés.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dhritiman Chatterjee op televisie komt.

Reageer