Hans Jürgen Buchner

Acteur, Componist

Hans Jürgen Buchner is acteur en componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Das ewige Lied

1997 | Drama, Muziek, Familiefilm

Duitsland/Oostenrijk 1997. Drama van Franz Xaver Bogner. Met o.a. Tobias Moretti, Heio von Stetten, Erwin Steinhauer, Michael Mendl en Hannes Thannheiser.

Hoe rond 1825 het eeuwige lied `Stille Nacht, heilige Nacht` ontstond. De jonge hulp-pastoor Joseph Mohr moet in Oberndorf aan de Salzbach dolende schapen terugbrengen tot de schare en raakt daarbij betrokken bij een sociale strijd tussen rijk en arm. Centraal staat veerman Hans Schlagerer (Mendl) die zich brodeloos ziet worden door de komst van de spoorweg die gefinancierd wordt door Johann Burgschwaiger (Hube), een steenrijke koopman. Joseph, de jonge herdershond kiest de zijde van de schippers in weerwil van zijn directe meerdere, pastoor N[KA3]ostler (Steinhauer). Dit alles is keurig verpakt in een formule-Heimatfilm, die gedraaid werd op diverse idyllisch aandoende locaties in Oostenrijk: Matrei in Oost-Tirol, Gm[KA3]und in het Maltatal (Kärnten) en Waidhofen aan de Ybbs in Neder-Oostenrijk. Componisten Hans Jürgen Buchner en Haindling, die het lied weer op toon gezet hebben voor de tegenwoordige tijd spelen een klein rolletje. Liefhebbers van deze Alpenrepubliek kunnen hun hart ophalen aan de fotografie van Frank Brühne, maar behalve de toeristische plaatjes is het verder niet bepaald opwindend.

Xaver

1988 | Komedie, Sciencefiction

Duitsland 1988. Komedie van Werner Possardt. Met o.a. Rupert Saidl, Carlos Pavlidis, Gabi Fischer, Marinus Brand en Heinz Josef Braun.

In een klein Beiers dorpje landt een ruimteschip van een vreemde planeet. De eenvoudige Xaver sluit vriendschap met de buitenaardse piloot en samen maken ze wat avonturen mee. Een slechte filmkomedie, die ons met zijn afgezaagde gags verveelt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hans Jürgen Buchner op televisie komt.

Reageer