Colin Pons

Producer

Colin Pons is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Secret Society

2000 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk/Duitsland 2000. Komedie van Imogen Kimmel. Met o.a. Charlotte Brittain, Lee Ross, Annette Badland, James Hooton en Lisa Riley.

Daisy (Brittain) uit Doncaster in South Yorkshire is een jonge, volslanke vrouw. Haar man Ken (Ross) houdt veel van haar. Als Ken zijn werk kwijtraakt, gaat Daisy de kost verdienen in een conservenfabriek. Ken wil extra geld maken door naaktfoto`s van Daisy te slijten op ansichtkaarten, maar het lot beslist anders. Het werk lukt niet en Daisy dient haar ontslag in. Haar cheffin Marlene (Badland), vraagt Daisy daarop lid te worden van de vereniging uit de titel. Het is een shumo team (Japans worstelen), waarin dikke, gespierde vrouwen zitten. De wedstrijden kunnen fortuinen opleveren. Ken, die niet op de hoogte is van Daisy`s nieuwe bezigheden, en in feite alleen maar rondlummelt met Billy (Wooton), een UFO-nerd, denkt dat aliens bezit hebben genomen van zijn Daisy... Ze is echter op weg naar roem (en geld) als Mistress Great White Jellyfish. In de trant van de sociale komedies THE FULL MONTY, BILLY ELLIOT, BLOW DRY, GREENFINGERS, enz. is dit een film, waarin dikke vrouwen hun lichaam leren aanvaarden, ermee gaan werken en er trots op leren zijn. Debuterend regisseuse Kimmel blijft heel verstandig afzijdig van een vette klucht, maar de bevrijdende boodschap voor gezette vrouwen komt maar mondjesmaat over. Ook haar hoofdrol Brittain is er niet helemaal uit gekomen en dat is eigenlijk heel jammer, want Kimmel is iemand die zeker over talent beschikt. Bovendien heeft zij voor haar film nauwelijks distributie gevonden in de donkere zalen, zodat de film in Engeland en Duitsland slechts 35.000 dollar in het laatje bracht (waarvan bijna dertig in Duitsland) - een schip van bijleggen dus. Het scenario is van Catriona McGowan en regiseusse Kimmel. Het camerawerk is van Glynn Speeckaert die filmde op het eiland Man en in een filmstudio in Keulen. Toch in de gaten houden, later een cultfilm. Bekroond op het feministische filmfestival van Créteil bij Parijs.

Blood

1999 | Sciencefiction, Horror

Verenigd Koninkrijk 1999. Sciencefiction van Charly Cantor. Met o.a. Adrian Rawlings, Elizabeth Marmur, Lee Blakemore, Amelda Brown en Paul Herzberg.

Lix (Blakemore) is een ongewoon meisje van twintig. Ze zit vastgebonden aan een stoel in de kelder van een vervallen landhuis. Drie mannen van middelbare leeftijd doen zich, boven in een appartement, tegoed aan haar bloed. De briljante geneticus Carl Dyson (Rawlings) bevrijdt Lix van deze kwelling. Hij vervalst een aantal documenten om te doen uitschijnen dat Lix zijn zuster is. Dit is het minste dat hij voor haar kan doen, want Carl cre[KA3]eerde het meisje twintig jaar geleden in zijn laboratorium. Hij wou een wezen scheppen waarvan het bloed iedere ziekte zou kunnen genezen. Het experiment lukte, maar had een bijverschijnsel: het bloed van Lix werkte als een enorm krachtig en verslavend middel. Een poging om de vampierenmythe om te keren: mensen jagen op het bloed van een kunstmatig verwekt wezen. Het gegeven is op zijn minst interessant, maar de uitwerking is dat minder. Op bepaalde momenten weet de toeschouwer gewoonweg niet waar debuterend regisseur/scenarist Cantor naartoe wil. Misschien had hij beter het scenario geschreven en de verfilming aan iemand met meer ervaring overgelaten. Een spijtige (maar interessante) mislukking. Fotografie is van Katie Swain.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Colin Pons op televisie komt.

Reageer