Anders Jacobsson

1963 Regisseur, Scenarist, Auteur

Anders Jacobsson (1963) is regisseur, scenarist en auteur.
Er zijn 4 films gevonden.

De Anderssons - bijna miljonairs

2013 | Jeugdfilm, Komedie, Familiefilm

Zweden 2013. Jeugdfilm van Hannes Holm. Met o.a. William Ringström, Anja Lundkvist en Morgan Alling.

Meestal wil de vader van Sune (Ringström) naar een onaangenaam vakantieoord, het zogenaamde ‘muskieteneiland’. Maar dit jaar wil hij tot grote vreugde van het hele gezin naar Tirol! Daar blijkt echter dat hij er alleen naartoe wilde omdat hij een vroeg, ongesigneerd schilderij van een inmiddels beroemde schilder uit het gebergte alsnog wil laten ondertekenen, zodat het een kapitaal waard wordt. De humor is niet erg subtiel in deze Zweedse familiekomedie, wie dat geen bezwaar vindt zal zich best amuseren.

De Anderssons in Griekenland

2012 | Jeugdfilm

Zweden 2012. Jeugdfilm van Hannes Holm. Met o.a. William Ringström, Morgan Alling, Anja Lundkvist en Feline Andersson.

Zweeds gezinnetje Andersson gaat ieder jaar kamperen in eigen land, maar deze keer mag pa vanwege een conferentie in Griekenland met het hele gezin naar een all inclusive Grieks resort. En vanaf het prilste begin gaat mis wat mis kan gaan. De missers zijn wel stuk voor stuk tam, met bijvoorbeeld een kwijlende moeder na te veel reistabletjes. Of twee kinderen in een wankele eenpersoons mascottepop. De lieflijke avonturen van Sune staan centraal, de elfjarige ontluikende tiener die speciaal voor de gelegenheid een relatiepauze heeft ingelast met zijn Zweedse vriendinnetje. Ongecompliceerd vermaak.

Evil Ed

1995 | Horror

Zweden 1995. Horror van Anders Jacobsson. Met o.a. Johan Rudeback, Per Lofberg en Olof Rhodin.

Rudeback werkt voor de culturele afdeling van een Amerikaanse filmmaatschappij. In het nieuwe seizoen willen ze een reeks uiterst gewelddadige films op de markt brengen, maar om de Zweedse censuur niet over zich te krijgen moeten deze geknipt worden. Hun vaste monteur voor deze zaken heeft juist zelfmoord gepleegd, dus stellen ze Rudeback aan. Zijn werkplaats is een afgelegen huis en hij heeft haast geen contact met de buitenwereld. Hij begint met de nodige beroepsernst, maar na een tijdje gaat hij hallucineren. Tenslotte raakt hij de pedalen kwijt en hij verandert in Ed, Evil Ed. Leuke satire op de blood and gore-film, waarin kenners van het genre ongetwijfeld de nodige verwijzingen zullen herkennen naar de klassiekers. David Lynch meets Evil Dead zou je kunnen zeggen. Göran Lundstrom, Jacobsson en Christer Ohlsson schreven het scenario, dat door Jacobsson zelf gefilmd werd. Enkel voor de liefhebbers.

Sunes sommar

1993 | Komedie, Familiefilm

Zweden 1993. Komedie van Stephan Apelgren. Met o.a. Andreas Hoffer, Peter Haber, Carina Lidbom, Tina Johnson en Gabriel Odenhammar.

De twaalf-jarige Sune (Hoffer) wordt voor het eerst verliefd op een meisje: op parmantige Cornelia (Johnson) tijdens een zomervakantie, maar hij weet natuurlijk niet hoe hij uiting moet geven aan zijn gevoelens. Een komisch uitgewerkte film over een gevoelig onderwerp voor jongeren. Scenario van Anders Jacobsson, Sören Olsson en regisseur Apelgren. Cameraman Andra Lasmanis.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Anders Jacobsson op televisie komt.

Reageer