Marcus Olsson

Regisseur

Marcus Olsson is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Mirakel

2000 | Komedie, Musical, Fantasy, Familiefilm, Korte film

Denemarken/Zweden 2000. Komedie van Natasha Arthy en Marcus Olsson. Met o.a. Stefan Pagels Andersen, Sidse Babett Knudsen, Thomas Bo Larsen, Peter Frödin en Sebastian Jessen.

'Waarom heb je een film over mij gemaakt?!' Op die vraag schijnt de Deense regisseuse Arthy regelmatig te moeten antwoorden onder druk van pubers. Haar Mirakel gaat over een doorsnee tiener met problemen. 'Moeder is depressief, ik ben vreselijk verliefd en - hoe miniem dit ook mag lijken - ik ben de enige van de klas die nog geen schaamhaar heeft!' luidt de wanhoopskreet van hoofdpersoon Dennis. Zijn pa is ook nog dood, geen wonder dat Dennis meer vloekt dan gewoon praat. Dan verschijnt er een engel. Hij lijkt verdomd veel op pa en verleent Dennis de macht om mirakels te verrichten, op voorwaarde dat hij stopt met vloeken... Mirakel, een bewerking van een theaterstuk, is een bonte, komische musical met een stipt gevoel voor wat de jeugd van het nieuwe millennium bezighoudt. Arthy's debuut veroverde stormenderhand de bioscopen van Denemarken en won veel prijzen op kinderfilmfestivals.

Stora och små mirakel

-1 | Korte film

. Korte film van Marcus Olsson. Met o.a. Anna Wallander, Magnus Krepper, Göran Graffman en Brasse Brännström.

De kleine Zweedse jongen Kalle kan virtuoos pianospelen zonder het ooit geleerd te hebben. Zijn omgeving denkt dat Kalle een heilig kind is. Het Vaticaan stuurt een deskundige om deze heilige staat van zijn met een aantal proeven vast te stellen. Rome heeft de ouders van Kalle echter niet verteld dat zij hun zoon verliezen wanneer de proeven positief uitvallen. Een heilig kind wordt onmiddellijk op het Vaticaan ondergebracht. Gelukkig weet de pastoor meer

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marcus Olsson op televisie komt.

Reageer