Wolfgang Heinz

Acteur

Wolfgang Heinz is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Professor Mamlock

1961 | Drama

DDDE/Duitsland 1961. Drama van Konrad Wolf. Met o.a. Wolfgang Heinz, Ursula Burg en Hilmar Thate.

De tweede verfilming van het toneelstuk van Friedrich Wolf, over het tragische lot van een joodse arts die zich verzet tegen de nationaal-socialisten. De regisseur is de zoon van de auteur.

Geschwader Fledermaus

1958 | Oorlogsfilm, Avonturenfilm

DDDE 1958. Oorlogsfilm van Erich Engel. Met o.a. Wolfgang Heinz, Günther Simon en Christine Laszar.

In de tijd dat Frankrijk een koloniale oorlog voerde in Vietnam, assisteerden Amerikaanse bevoorradingsschepen de Fransen uit financieel gewin, maar moeten daarvoor uiteindelijk een hoge prijs betalen.

Ein Blonder Traum

1932 | Musical

Duitsland 1932. Musical van Paul Martin. Met o.a. Lilian Harvey, Willy Fritsch, Willi Forst, Trude Hersterberg en Paul Hörbiger.

Willi Forst en Willy Fritsch dingen als glazenwassers beiden naar Lilian's hand in een luchtig, vluchtig, allercharmantst filmverhaal van Billy Wilder en Walter Reisch met aanstekelijke muziek en liedjes als 'Irgendwo auf der Welt' en 'Wir zahlen keine Miete mehr'. Natuurlijk draaide UFA tegelijk een Engelse en Franse versie waarin Lilian tegenover Jack Hulbert en Sonnie Hale respectievelijk Pierre Brasseur en Henri Garat speelde. Het scenario is van Walter Reisch en Wilder. Het camerawerk is van Günther Rittau en Otto Baecker.

Nosferatu (Eine Symphonie des Grauens)

1922 | Horror, Experimenteel, Zwijgende film

Duitsland 1922. Horror van F.W. Murnau. Met o.a. Greta Schröder, G.H. Schnell, Ruth Landshoff, John Gottowt en Gustav Botz.

Nog steeds bezit deze klassieke horrorfilm een lugubere schoonheid en een angstaanjagende precisie in enscenering en cameravoering met Max Schreck als onvergetelijke vampier in een benauwende sfeer met veel buitenopnames en met een echt slot als decor. De weduwe van Bram Stoker, auteur van het boek Dracula, deed Murnau een proces aan wegens plagiaat, waarna alle kopieën vernietigd moesten worden van dit expressionistische drama. In 1930 werd de film uitgebracht in een geluidsversie als Die zwölfte Stunde - eine Nacht des Grauens met muziek en geluidseffecten. Er is een door Enno Patalas gerestaureerde en getinte versie uit 1986 die 105 minuten duurt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Wolfgang Heinz op televisie komt.

Reageer