Bonnie Raitt: cast.
Er zijn 4 films gevonden.

Jackson Browne: Going Home

1994 | Musical, Muziek

Verenigde Staten 1994. Musical van Janice Engel. Met o.a. Jackson Browne, Valerie Carter, Luis Conte, Mark Goldenberg en Mauricio Lewak.

Deze in Los Angeles opgenomen concertfilm volgt het spoor naar de roots van zanger/componist Jackson Browne, die even welbespraakt als bescheiden is als het gaat om de reden van zijn succes. Het concert richt zich vooral op zijn pogingen sociale veranderingen teweeg te brengen, waarbij hij wordt gesteund door milieu-activiste Bonnie Raitt, die een gastoptreden verzorgt. Don Henley prijst Brownes invloed op de Eagles, en David Crosby en Graham Nash zijn even lovend. De kracht van de show ligt echter in het live-optreden, met de beste songs uit Browne's repertoire. Hoogtepunten zijn 'Lives in the Balance', samen met Crosby en Nash, en de zinderende finale van 'Running On Empty', zijn populairste song. Regisseur Engel koos precies de juiste ingrediënten voor een uitmuntende concertfilm.

Roy Orbison & Friends: A Black & White Night

1988 | Muziek

Verenigde Staten 1988. Muziek van Tony Mitchell. Met o.a. Roy Orbison, Bruce Springsteen, Jackson Browne, Bonnie Raitt en Elvis Costello.

VV.

Urban Cowboy

1980 | Drama

Verenigde Staten 1980. Drama van James Bridges. Met o.a. John Travolta, Debra Winger, Scott Glenn, Madolyn Smith Osborne en Barry Corbin.

Een jonge heethoofd (Travolta) is nieuw in Pasadena, Texas. Hij bezoekt regelmatig de bar Gilley vanwege de verleidelijke vrouwen en het machosfeertje, dat gesymboliseerd wordt door een mechanische rodeo-stier. De film schept een beeld dat in de werkelijkheid absoluut niet bestaat. Echter, het is een evocatief stukje 'leven' naar een verhaal van Aäron Latham dat hij ooit in een tijdschrift publiceerde en dat hij tot scenario bewerkte met schrijver-regisseur Bridges.

No Nukes

1980 | Muziek, Documentaire

Verenigde Staten 1980. Muziek van Julian Schlossberg en Danny Goldberg. Met o.a. Jackson Browne, Crosby Stills & Nash, The Doobie Brothers, John Hall en Gil Scott Heron.

De grote Springsteen sluit zich aan bij een aantal beroemde, zij het misschien wat aftandse, rocksterren die protesteren tegen kernenergie. Een vermakelijke, om niet te zeggen geëngageerde, concertfilm annex documentaire; vrolijke beelden uit de episode van het Onoverwinnelijke Amerika in het begin van de jaren vijftig, waarin de stemming pro-kernenergie was, worden met ijskoude ironie naar voren gebracht. Ook bekend als THE MUSE CONCERT: NO NUKES.