Peter England

Acteur

Peter England is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

My Brother Tom

2001 | Familiefilm, Drama

Verenigd Koninkrijk 2001. Familiefilm van Dom Rotheroe. Met o.a. Jenna Harrison, Ben Whishaw, Honeysuckle Weeks, Michael Erskine en Adrian Rawlins.

My Brother Tom is het speelfilmdebuut van Rotheroe, die als documentaireregisseur al diverse malen in de prijzen gevallen is. Aangesproken door de kracht en tederheid van het liefdesverhaal dat hem werd voorgelegd, en gefascineerd door de extremiteiten en obsessies erin, heeft hij dit project opgepakt. Het is het verhaal van twee tieners, Tom en Jessica. Als ze elkaar ontmoeten raakt Jessica zowel verontrust als geïntrigeerd door Toms duistere natuur. De bossen zijn zijn heiligdom;hij houdt zich daar schuil voor de ellende en benauwdheid thuis. Hij en Jessica vormen een krachtig verbond, waarin geen compromis mogelijk is maar dat uiteindelijk hun ondergang wordt. De tragiek van een verbond dat geen stand kan houden omdat de een kan veranderen en de ander niet. Rotheroe wilde de intensiteit en intimiteit van de relatie tussen Tom en Jessica zo dicht mogelijk benaderen in de stijl van zijn film: rauw, emotioneel en confronterend. Het is een film, zo vond hij, die alleen in close-ups gefilmd kon worden: Omdat de camera moest deel uitmaken van de handeling, dicht op de huid van de personages, werd gekozen voor de flexibiliteit van een digitale handcamera (bediend door Müller, de Nederlandse rot in het vak die eerder werkte met Wim Wenders en Lars von Trier), wat het mogelijk maakte te improviseren en scènes in hun geheel op te nemen, waardoor de acteurs een optimale bewegingsvrijheid werd gegund.

Goodnight Mister Tom

1998 | Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1998. Familiefilm van Jack Gold. Met o.a. John Thaw, Nick Robinson, Annabelle Apsion, Thomas Orange en William Armstrong.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt de elfjarige William als evacué uit Londen ondergebracht bij de teruggetrokken Tom Oakley op het platteland. Tom, die eerst geen raad weet met de stille jongen, ontdekt dat William door zijn moeder vaak mishandeld werd. Net als er heel langzaam een band tussen Tom en William ontstaat, komt de melding dat William terug moet naar zijn moeder in Londen. Dan komt Tom in actie.....

Matt And The Million

1996 | Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1996. Familiefilm van Alex Kirby. Met o.a. Peter England, Claire Parfitt, Madeleine Howard, Julia Office en John Elmes.

Toen hij onlangs ziek was schreef Matthew (England), die twaalf is, een programma voor een computerspel. Hij was het allang weer vergeten, tot hij een brief van een advocaat ontvangt, die hem informeert over zijn financi[KA3]ele aandeel in de verkoop van het spel, dat een groot commercieel succes is geworden. Matt is nu in [KA1]e[KA1]en klap miljonair. De droom (of de nachtmerrie) van ieder computernerdje naar het succesvolle kinderboek van Andrew Norris, die het zelf voor de film tot scenario bewerkte. Goed gedaan en geloofwaardig gespeeld. Stemt jonge kijkers een heel klein beetje tot nadenken over de zegswijze 'geld maakt niet gelukkig'.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Peter England op televisie komt.

Reageer