Victor Killian: cast.
Er zijn 6 films gevonden.

I Shot Jesse James

1949 | Western

Verenigde Staten 1949. Western van Samuel Fuller. Met o.a. Preston Foster, Barbara Britton, John Ireland, Reed Hadley en J.Edward Bromberg.

Dit was het regiedebuut van Fuller. Naar een verhaal van Homer Croy schreef hij ook zelf het scenario dat zich concentreert op de moordenaar van Jesse James, Bob Ford. Ireland speelt Ford; hij is verliefd op Britton. Als hij Jesse (Hadley) doodt, krijgt hij zelf amnestie en een beloning zodat hij een toekomst kan beginnen. Dat zou zijn motief geweest zijn volgens Fuller. Na de moord blijkt dat Britton op Foster verliefd is en die schiet Ireland weer neer.De westernveteraan Tyler speelt Frank James. Ernest Miller deed het redelijke camerawerk en de montage lag in handen van de latere regisseur Paul Landres. Het was ondanks Fuller een middelmatige western.

Northwest Stampede

1948 | Western

Verenigde Staten 1948. Western van Albert S. Rogell en Albert Rogell. Met o.a. James Craig, Joan Leslie, Jack Oakie, Chill Wills en Victor Killian.

Craig, een rodeoster, erft na de dood van zijn vader diens ranch in Canada. Voorman Leslie vindt dat hij zich nu aan de ranch moet wijden maar Craig heeft meer zin in het avontuur. Aan het eind trouwen ze natuurlijk toch. Ook maakt Craig jacht op een witte hengst, schitterend in beeld gebracht door cameraman John Boyle. Dan is er nog een politiehond die regelmatig de show steelt. Een heel aimabele dierenwestern, niets voor de actiefans maar wel een familiefilm. Rogell produceerde zelf en Art Arthur en Lillie Hayward baseerden hun verhaal op Wild Horse Roundup van Jean Muir.

Western Union

1941 | Western

Verenigde Staten 1941. Western van Fritz Lang. Met o.a. Randolph Scott, Robert Young, Dean Jagger, Virginia Gilmore en Chill Wills.

Een schitterende western, vooral het werk van cameramensen Edward Cronjager en Allen Davey. Het verhaal is van Robert Carson, die de roman van Zane Grey bewerkte. Het gaat over de aanleg van een telegraafverbinding door het Wilde Westen. Indianen, en blanken die zich voor Indianen uitgeven, vallen voortdurend aan. De sub-plot gaat over Scott, eens een bandiet maar nu vechtend voor de telegraafmaatschappij tegen zijn broer MacLane en diens bende, die de werkzaamheden onmogelijk wil maken. De climax volgt als de broers tegenover elkaar komen te staan.

King of the Lumberjacks

1940 | Western

Verenigde Staten 1940. Western van William Clemens. Met o.a. John Payne, Gloria Dickson, Stanley Fields, Joe Sawyer en Victor Killian.

Een routine-produkt rond een liefdesdrama dat zich in een houthakkerskamp afspeelt. Daar trouwen Stanley Fields en Gloria Dickson; vervolgens stelt Dickson vast dat haar ex-geliefde John Payne ook in het kamp werkt en dat zij hem in feite nog steeds liefheeft. Dat geeft problemen en vooral heel veel dialogen. Men laat nog wel een trein aan de haal gaan, maar het is allemaal knap langdradig. Wilbur Crane bewerkte het boek Timber van Robert Kent, en Sid Hickox, de cameraman, deed gewoon zijn werk.

The Adventures of Tom Sawyer

1938 | Familiefilm, Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1938. Familiefilm van Norman Taurog. Met o.a. Tommy Kelly, Jackie Moran, Ann Gillis, May Robson en Walter Brennan.

Tweede van de ontelbare verfilmingen van Mark Twain`s klassieker [KL]Tom Sawyer[KLE]. Het gaat over de avonturen van weesjongen Sawyer (Kelly) die samen met zijn vriend Huckleberry Finn (Moran) - aan wie trouwens ook heel wat films werden gewijd - getuige is van de moord op de plaatselijke dokter. Samen gaan ze achter moordenaar Injun Joe (Jory) aan. Sterke vereenvoudiging van de roman, destijds waarschijnlijk goed amusement voor kinderen. Voor de hedendaagse jeugd gaat het er allemaal echter te stug. De kinderen zijn schelmachtig lief. Jory echter is een ware dreiging - vooral in de sc[KA2]ene in de grot - die op kinderen grote indruk zal maken. David O. Selznick (GONE WITH THE WIND) produceerde dit door John V.A. Weaver geschreven scenario, dat in indrukwekkende decors van William Cameron Menzies werd gefilmd door James Wong Howe en Wilfrid Cline. De film duurde oorspronkelijk 93m, maar werd later door de regisseur met 15m ingekort.

Ramona

1936 | Western

Verenigde Staten 1936. Western van Henry King. Met o.a. Loretta Young, Don Ameche, Kent Taylor, Pauline Frederick en Jane Darwell.

In 1910 werd de roman van Helen Jackson Hunt, uit 1884, voor de eerste maal gebruikt door D.W. Griffith, die een 10-minuten film regisseerde met Henry Walthall en Mary Pickford in de hoofdrollen. Normale filmversies volgden er in 1916 en 1928, en Fox bracht er haar eerste kleurenfilm mee uit. Young is Ramona, het half-Indiaanse meisje dat door blanken groot werd gebracht. Als de zoon des huizes, Taylor, op haar verliefd wordt komt de aversie van de ouders naar boven. Young besluit daarom met de zoon van het Indianenopperhoofd, Ameche, te trouwen. De haat van Carradine jegens Indianen maakt hun romance fataal. Lamar Trotti bewerkte de roman. Alfred Newman zorgde voor de sentimentele muziek en het goede camerawerk was van William Skall en Chester Lyons.