Antonio Centa is acteur.
Er zijn 11 films gevonden.

La pecora nera

1968 | Komedie

Italië 1968. Komedie van Luciane Salce en Luciano Salce. Met o.a. Vittorio Gassman, Lisa Gastoni, Adrienne La Russa, Ettore Mattia en Antonio Centa.

Een rechtschapen politicus heeft een losbol en bedrieger als tweelingbroer. Dat is eigenlijk niet onplezierig want de rechtschapen politicus is vaak onuitstaanbaar rechtschapen, terwijl zijn tweelingbroer onuitstaanbaar tegendraads is. Op de een of andere manier leren ze door elkaar de positieve en negatieve aspecten van hun gedrag kennen. Een ironische, intelligente en onderhoudende komedie met een voortreffelijke Gassman in zowel de rol van de rechtschapen als de tegendraadse broer. Scenario van Adriano Baracco, Ennio de Concini en de regisseur. Camerawerk van Aldo Tonti.

Una Vita difficile

1961 |

Italië 1961. Dino Risi. Met o.a. Alberto Sordi, Lea Massari, Franco Fabrizi, Claudio Gora en Daniele Vargas.

Een ex-verzetsstrijder probeert na de oorlog trouw aan zijn idealen te blijven, hoewel de liefde voor zijn ambitieuze echtgenote en omstandigheden hem steeds weer bijna tot compromissen en corruptie brengen. De sociale kritiek werd opzettelijk zó melodramatisch aangezet dat de film uiterst komisch werkt, maar niet minder zinnig. Contact van de hoofdpersoon met de filmwereld zorgt voor gastrollen van Mangano, Gassman en regisseur Blasetti.

Laura nuda

1961 | Drama

Frankrijk/Italië 1961. Drama van Nicolò Ferrari. Met o.a. Giogia Moll, Tomas Milian, Nino Castelnuovo en Antonio Centa.

Laura (Moll) is een jonge vrouw die niet gelukkig is in haar huwelijk dat zonder liefde is. Ontevreden als zij is, begint zij een reeks verhoudingen met verschillende mannen om de leegte in haar leven te vullen. Een van de mannen is een gerespecteerd professor maar het heeft allemaal weinig zin, want geen van hen komt uit voor hun ware liefde en gevoelens, die zij zo nodig heeft. Na een reeks van ervaringen is Laura ervan overtuigd dat haar leven hoe dan ook geen zin heeft. Moll en Millian laten goed spel zien, en er wordt een vrouwenportret neergezet, dat niet aan de oppervlakte blijft hangen en fijngevoelig is, zonder melancholiek te worden.

Assunta Spina

1948 | Drama

Italië 1948. Drama van Mario Mattoli. Met o.a. Anna Magnani, Eduardo De Filippo, Titina De Filippo en Antonio Centa.

De Napolitaanse Assunta Spina heeft een wasserij. Tijdens een ruzie verwondt haar minnaar haar. De verwondingen zijn niet ernstig en ze herstelt snel, maar de minnaar wordt opgepakt en veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. De wasvrouw heeft de pest in. Om een lichtere straf voor haar minnaar te bewerkstelligen, gaat ze in op de avances van de rechter. Eduardo De Filippo bewerkte het dramatische toneelstuk van Salvatore Di Giacomo. De spelers overtreffen zichzelf.

Gente dell'aria

1943 | Romantiek, Avonturenfilm

Italië 1943. Romantiek van Esodo Pratelli. Met o.a. Gino Cervi, Antonio Centa en Paolo Stoppa.

Fascinerend romantisch avontuur, dat in hoog tempo aan ons voorbijtrekt. Twee zoons van een rijke industrieel zijn smoorverliefd op dezelfde vrouw. De broertjes, beiden piloot, gaan elkaar intens haten en proberen elkaar de loef af te steken met de meest onverantwoorde stunts en avonturen.

Zaza

1942 | Drama, Muziek

Italië 1942. Drama van Renato Castellani. Met o.a. Isa Miranda, Antonio Centa, Aldo Silvani en Ada Dondini.

Een gevierde music-hall artieste wordt verliefd op een zakenman die voor haar verzwijgt dat hij getrouwd is, waarna ze zich gedesillusioneerd volledig aan haar carrière gaat wijden. WOII verhinderde Miranda's medewerking aan Cukors Hollywood-verfilming van hetzelfde toneelstuk. In haar Italiaanse herkansing geeft Castellani alle aandacht aan de decoratieve 'fin-de-siecle' buitenkant en benadert zijn ster zo als Von Sternberg destijds Dietrich benaderde. Het resultaat is gekunsteld-fraai, maar zonder het temperament dat de simpele intrige genietbaar zou kunnen maken.

Un colpo di pistola

1942 | Drama

Italië 1942. Drama van Renato Castellani. Met o.a. Fosco Giachetti, Assia Noris, Antonio Centa en Renato Cialente.

Andrea (Giachetti) is al vele jaren verliefd op Mascia (Noris), maar hij vreest dat zij verliefd is op zijn vriend. Dat idee berust op een misverstand, maar Andrea daagt zijn vriend uit tot een duel, waarin hij hem had kunnen doden maar besluit dit de volgende keer te doen. Na vele jaren komt het bedrog uit, en tenslotte wordt achter de liefde tussen Aldo en Mascia een punt gezet. Het regiedebuut van regisseur Castellani zit technisch gezien uitstekend in elkaar. Het scenario is geschreven door Mario Soldati.

Fari nella nebbia

1941 | Drama

Italië 1941. Drama van Gianni Franciolini. Met o.a. Fosco Giachetti, Luisa Ferida, Osvaldo Valenti en Antonio Centa.

Wellicht Franciolini's beste film, die gaat over mensen waarvan het beroep hun leven bepaalt. Een chauffeur van een tankwagen, Giachetti, vervoert benzine van Savona naar Genua. Hij moet in de nacht zijn uurtjes draaien, terwijl zijn vrouw alleen achterblijft in Aqui, een gehucht in de bergen tussen vertrek- en eindpunt. Hij is een jaloerse man en daardoor ontstaat er nodeloze spanning tussen hem en zijn vrouw, die na een ruzie wegloopt. Algauw troost hij zich door een minnares in Savona te nemen, maar ook die relatie loopt in het honderd door zijn ongebreidelde jaloezie. Geleidelijk aan leert hij zijn eigen fouten inzien en keert hij terug naar zijn eigen vrouw. Een film over angst, hoop en de zorg voor het dagelijkse bestaan. Mooi gespeeld.

La contessa di Parma

1937 | Romantiek, Komedie

Italië 1937. Romantiek van Alessandro Blasetti. Met o.a. Elisa Cegani en Antonio Centa.

Onderhoudende romantische komedie met innemende personages en een humoristische plot. Een voetballer maakt een beminnelijke stiliste het hof, omdat hij meent dat zij van adel is. Charmante situatiekomedie en liefdesromantiek.

Squadrone bianco

1936 | Drama

1936. Drama van Augusto Genina. Met o.a. Guido Celano, Antonio Centa en Fosco Giachetti.

Onderhoudende romantische komedie met innemende personages en een humoristische plot. Een voetballer maakt een beminnelijke stiliste het hof, omdat hij meent dat zij van adel is. Charmante situatiekomedie en liefdesromantiek.

Lo squadrone bianco

1936 | Drama

Italië 1936. Drama van Augusto Genina. Met o.a. Fosco Giachetti, Fulvia Lanzi, Guido Celano, Francesca Dalphe en Antonio Centa.

Een jongeman, teleurgesteld in de liefde, meldt zich voor het woestijnleger. Hij wordt officier. Als hij in Libië gestationeerd wordt merkt hij algauw hoe moeilijk het leven is in de Noordafrikaanse woestijn. De film werd opgenomen op locaties in Libië en kreeg in 1936 de Coppa Mussolini.