Robin Lyons

Scenarist, Producer

Robin Lyons is scenarist en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Petit Potam

2001 | Animatie, Familiefilm, Avonturenfilm

België/Frankrijk 2001. Animatie van Bernard Deyriès, Christian Choquet, Michel Molnar en Bernard Deyries.

Petit Potam in de Franstalige landen, Little Hippo in de rest van de wereld, is een schattig nijlpaardje, die zwemt in de rivier Potamazone, waar zijn vader kapitein is. Zijn vader verzorgt de verbinding naar de dorpjes in de buurt, en neemt de vracht en de post mee. Het is bekend dat Petit Potam een levendige fantasie heeft. Zijn verhalen klinken soms zo echt dat ze door de volwassenen geloofd worden. Zij ontdekken daarna tot hun teleurstelling dat de verhalen niet waar zijn. Als onze kleine held vertelt dat hij piraten gezien heeft, gelooft niemand hem, zelfs zijn grootvader niet. Gekwetst verlaat hij het dorpje en trekt de rimboe in, waar hij de jonge tijgerin Fleur de Miel (in de overige landen Honeydew) ontmoet. Samen willen zij het dorp behoeden voor een aanval door de piraten, terwijl de dieren in het dorp ongerust zijn omdat Petit Potam is verdwenen, en zij op zoek gaan. Eind goed, al goed en toen kwam er een olifant met een hele lange snuit en die blies het verhaaltje uit. De tekenkwaliteit evenaart die van Disney niet helemaal, maar het is helemaal niet slecht gedaan. Deze film gaat er bij de jonge kijkers net zo gemakkelijk in als de chocoladebeesten (en de merchandising), die de film zijn voorgegaan. In de originele versie met de stem van Maureen Dor als Fleur de Miel. Het scenario is van Robin Lyons en Andrew Offiler naar het stripverhaal van Christine Chagnoux.

The Princess and the Goblin

1992 | Animatie, Familiefilm, Fantasy

Verenigd Koninkrijk/Hongarije 1992. Animatie van József Gémes en Jozsef Gemes. Met o.a. Sally Ann Marsh, Victor Spinetti, Peter Murray, Rik Mayall en Joss Ackland.

Als prinses Ilene volwassen is, trekt zij het land in met haar poes Snoetje. Onderwijl beraamt prins Snotlip een opstand met de trollen, maar dankzij de hulp van mijnwerkerszoon Gurdie weet zij af te rekenen met dat griezelige volkje. Deze coproduktie die in eerste instantie voor de tv in Wales en Japan werd gemaakt, wordt in de steek gelaten door het zwakke scenario van producent Robin Lyons die zich baseerde op een 19e eeuws kinderboek. Aan de combinatie van de computertechnieken en de animatie uit Hongarije ontbreekt een zekere magie zoals de kijker dat van Disney of hedendaagse computerspelletjes gewend is. Dat is jammer, al zullen de allerkleinsten zich hieraan beslist niet storen. Het camerateam bestond uit: Arpád Lessecry, Gy[KA11]orgy Verga, Ede Pagner, Nick Smith, Pete Turner, Steve Turner en Andreas Klawsz. Magda Hap was verantwoordelijk voor de montage. Dolby-geluid. De Nederlandse nasynchronisatie was in handen van Hans Hulsof.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Robin Lyons op televisie komt.

Reageer