Ellen Schwanneke: cast.
Er zijn 4 films gevonden.

Morgen ist alles besser

1948 | Komedie

Duitsland 1948. Komedie van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Ellen Schwanneke, Jakob Tiedtke, Paul Klinger, Rudolf Prack en Grethe Weiser.

Een filmbewerking van Annemarie Selinko's roman over een meisje dat na haar schooltijd geld gaat verdienen als radio- omroepster om haar vader naar een kuuroord te kunnen sturen. Melodramatisch optimisme.

Unmögliche Liebe

1932 | Drama

Duitsland 1932. Drama van Erich Waschneck. Met o.a. Asta Nielsen, Hans Rehmann, Ery Bos, Ellen Schwanneke en Elisabeth Wendt.

De weduwe van een officier, Vera Holgk (Nielsen), leeft uitsluitend voor haar dochters Nora (Bos) en Toni (Schwanneke). Pas als ze beeldhouwer Steinkamp (Rehmann) leert kennen, ontdekt ze dat ze nog geen oude vrouw is en zelf recht op geluk heeft. Ze begint een verhouding met de beeldhouwer ondanks de vooroordelen en het onbegrip van haar omgeving en ook van haar dochters. Hij is echter getrouwd met een chronisch zieke vrouw, die in een inrichting verblijft. Ze beseft dat de bezoeken van haar man voor de zieke (Wendt) de enige vreugde in haar bestaan vormen. Dan ziet ze af van haar geluk. Deze film staat of valt met Asta Nielsen. De wereldberoemde Deense actrice toont hier nog eenmaal haar grote talent. Omdat de film geen succes had, was haar eerste geluidsfilm meteen ook de laatste.

Mädchen in Uniform

1931 | Drama

Duitsland 1931. Drama van Leontine Sagan. Met o.a. Carl Froelich, Hertha Thiele, Dorothea Wieck, Emilie Unda en Ellen Schwanneke.

De jonge Manuela von Meinhardis (Thiele) wordt, omdat ze wees is, naar een meisjesinternaat gestuurd. Alleen de jonge lerares juffrouw Von Bernburg (Wieck) probeert haar leerlingen wat toewijding te geven. Manuela dweept met haar lerares en wordt verliefd op haar. Wanneer de directrice dit hoort, bestraft ze Manuela met eenzame opsluiting. Manuela probeert zelfmoord te plegen maar wordt op het laatste moment door haar medescholieren gered. Deze film is als meesterwerk de geschiedenis ingegaan. Er spelen uitsluitend vrouwen in mee en de film is ook in scène gezet door een vrouw. Men heeft het aangedurfd het probleem van de lesbische liefde aan te roeren en de toestanden in Pruissische internaten aan de kaak te stellen. Het scenario is van Christa Winsloe en F.D. Andam, die het toneelstuk Gestern un Heute van Christa Winsloe bewerkten. Het camerawerk is van Reimar Kuntze en Franz Weihmar.

Kinder vor Gericht

1931 | Drama

Duitsland 1931. Drama van Georg C. Klaren. Met o.a. Ellen Schwanneke, Hermann Speelmans, Carl Balhaus en Aribert Moog.

Een vader wordt wegens bloedschande veroordeeld na een valse getuigenis van zijn dochter. Wanneer ze op haar verklaring terugkomt heeft de man zich inmiddels opgehangen. De film is wat droog uitgevallen door het overigens lofwaardige streven om bij dit precaire thema pathos en sentimentaliteit te vermijden.