Stan Shaw: cast.
Er zijn 32 films gevonden.

Detonator

2003 | Thriller, Actiefilm, Drama

Verenigde Staten​/​​Duitsland 2003. Thriller van Jonathan Freedman. Met o.a. Randall Batinkoff, Stan Shaw, Elizabeth Berkley en Bokeem Woodbine.

Twee weken voordat de eerste Wereldkampioenschappen Hockey in Los Angeles plaatsvinden, wordt de stad opschrikt door een explosie, waarbij een hele verdieping van een wolkenkrabber vernietigd wordt. Ex-FBI-agent Beau Stoddard komt als eerste aan op de plek voor het naonderzoek, waar hij zich herenigt met zijn vroegere collega's Forrester, Dreyer en Brickland. Het doelwit blijkt de machtige advocaat Fred Goldenberg. Los Angeles is in de ban van de gestoorde bommenlegger.

Snake Eyes

1998 | Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1998. Thriller van Brian De Palma. Met o.a. Nicolas Cage, John Heard, Gary Sinise, Carla Gugino en Stan Shaw.

Cage is een corrupte agent die jacht maakt op de moordenaar van een minister in een vol boksstadion. Dat wordt in handen van filmmaker De Palma een overdonderend kijkfestijn met talloze camera- en montagevirtuositeiten in een helaas onbeholpen scenario. Grootste euvel is dat te snel duidelijk wordt wie de dader is waardoor het spannende moordmysterie verzandt in een ordinaire thriller. Het is de eeuwige kritiek op zijn films: 'vorm boven inhoud', niettemin is zijn meesterlijke beeldtaal welhaast standaard lesmateriaal op elke filmschool.

Rag and Bone

1997 | Misdaad, Horror, Fantasy

Verenigde Staten 1997. Misdaad van Robert Lieberman. Met o.a. Caroll Baker, Dean Cain, Kelly Rown, Jordan Williams en Robert Patrick.

Cage is een corrupte agent die jacht maakt op de moordenaar van een minister in een vol boksstadion. Dat wordt in handen van filmmaker De Palma een overdonderend kijkfestijn met talloze camera- en montagevirtuositeiten in een helaas onbeholpen scenario. Grootste euvel is dat te snel duidelijk wordt wie de dader is waardoor het spannende moordmysterie verzandt in een ordinaire thriller. Het is de eeuwige kritiek op zijn films: 'vorm boven inhoud', niettemin is zijn meesterlijke beeldtaal welhaast standaard lesmateriaal op elke filmschool.

Daylight

1996 | Actiefilm, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1996. Actiefilm van Rob Cohen. Met o.a. Sylvester Stallone, Amy Brenneman, Viggo Mortensen, Dan Hedaya en Jay O. Sanders.

Een automobilist wordt achtervolgd door de politie, rijdt met hoge snelheid een tunnel in en botst daar op een tankauto met brandbaar spul. Die ontploft, waardoor beide zijden van de tunnel instorten en in de tunnel een hevige brand uitbreekt. Gelukkig is daar Kit Latura (Stallone), een in ongenade geraakte reddingswerker, die zich hoopt te rehabiliteren door zoveel mogelijk mensen te redden. Tamelijk clichématige rampenfilm, waarin Stallone zijn gebruikelijke rol van macho speelt. Viggo Mortensen is veel leuker als durfal die ook initiatief toont, maar in het script was slechts ruimte voor één held.

Houseguest

1995 | Komedie

Verenigde Staten 1995. Komedie van Randall Miller. Met o.a. Sinbad, Phil Hartman, Jeffrey Jones, Kim Greist en Stan Shaw.

Kevin Franklin heeft $ 5.000 schuld bij een woekeraar. Hij is op de vlucht en hoort op het vliegveld een blanke man zeggen dat hij op een oude, zwarte vriend wacht die hij in geen 25 jaar gezien heeft. Je hoeft al geen filmkenner te zijn om het vervolg te raden. Sinbad neemt in elk geval de fakkel over van Eddie Murphy als de meest arrogante, onuitstaanbare zwarte acteur van Amerika.

Cutthroat Island

1995 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten​/​​Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Italië 1995. Avonturenfilm van Renny Harlin. Met o.a. Geena Davis, Matthew Modine, Frank Langella, Maury Chaykin en Patrick Malahide.

Voor Cutthroat Island had Geena Davis voornamelijk lievige meisjes gespeeld, al liet ze natuurlijk wel haar tanden zien in Thelma & Louise. Maar het was een weinig gelukkige keus van haar toenmalige echtgenoot, de oorspronkelijk Finse actieregisseur Harlin, om Davis de hoofdrol te geven in Cutthroat Island. Daarin krijgt de heldin een gedeelte van een schatkaart. Tijdens de zoektocht naar de andere delen en uiteindelijk de piratenschat worden zeeslagen en zwaardgekletter fraai in beeld gebracht, maar het werkt allemaal nét niet. Cutthroat Island werd een dure flop, Harlin kreeg een Razzienominatie.

North and South - Book III: Heaven and Hell

1994 | Romantiek

Verenigde Staten 1994. Romantiek van Larry Peerce. Met o.a. Philip Casnoff, Lesley-Anne Down, James Read, Jonathan Frakes en Terri Garber.

Vervolg op NORTH AND SOUTH en NORTH AND SOUTH - BOOK II (LOVE AND WAR) uit resp. 1985 en 1986, voegt aan het gigantische epos nog eens vier uur en half passie, drama en historische achtergronden toe. De Amerikaanse Burgeroorlog is voorbij, Orry Main (Patrick Swayze wou niet meer terug) is dood en zijn weduwe (Down) tracht de geru[KA3]ineerde plantage Mont Royal nieuw leven in te blazen met de hulp van Main`s beste vriend en Burgeroorlog- tegenstander George Hazard (Read). Een tweede plot brengt ons naar het Verre Westen waar de indianen het moeten opnemen tegen de zwarte Buffalo Soldiers. De laaghartige schoft van de miniserie wordt opnieuw gespeeld door Casnoff. Als de voormalige militaire instructeur Alkannah Bent probeert hij zich te revancheren via een duivels en moordlustig plan met als doel de families Hazard en Main te vernietigen. Het vijfjarig zoontje van Charles Main (Chandler) wordt gegijzeld... Ondanks de afschaffing van de slavernij zijn zwarten en indianen nog steeds het slachtoffer van racistische martelingen. De hele breekt los als Madeleine Main (Down) een school voor bevrijde zwarten bouwt. Blanke racisten branden de school plat en laten al moordend een spoor van vernieling achter. George Hazard en Charles Main trekken ten strijde: het wordt - uiteraard - een gevecht op leven en dood. Deze familiekroniek over romances, verraad, vooroordelen en bloedvetes, geschreven door Suzanne Clauser en gebaseerd op het boek Heaven and Hell van John Jakes, gefotografeerd door Don E. Fauntleroy, ziet er, jammer genoeg, opnieuw uit als een Disney-diorama. Banaal, maar levendig, met een indrukwekkende cast.

La bavure

1994 | Misdaad

Frankrijk 1994. Misdaad van Alain Tasma. Met o.a. Bernard Verley, Clovis Cornillac, Renaud Ménager, Caroline Proust en Erick Deshors.

Autodief Bruno (M[KA1]enager) wordt betrapt. Zijn schitterende zus Betty (Proust) bepleit bij inspecteur Corti (Cornillac) zijn vrijlating wat diens meerdere Lessner (Verley) goed vindt op voorwaarde dat Bruno verklikker wordt. Betty en Corti weten dat Bruno niet is opgewassen tegen het misdaadmilieu. Bij een door Bruno getipte afrekening, is de politie niet tijdig aanwezig. Als de gangsters zich uit de voeten maken, wordt smeris Bricourt (Deshors) neergeschoten, maar Corti ziet dat het moordwapen van de politie is en komt achter heel veel onwelriekends. Franse standaard policier, redelijk gedaan. Scenario van Mathieu Fabiani.

When Love Kills: The Seduction Of John Hearn

1993 | Misdaad, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1993. Misdaad van Larry Elikann. Met o.a. Gary Cole, Marg Helgenberger, Julie Harris, Charles Hallohan en Gregg Henry.

1984. Het enige dat Cole heeft overgehouden aan Vietnam is een reeks frustraties. Nu heeft zijn vrouw hem in de steek gelaten. Samen met zijn zoontje trekt hij in bij zijn moeder, Harris. Hij plaatst een advertentie in [KL]Soldier Of Fortune[KLE], waarin hij zichzelf aanbiedt voor gevaarlijke opdrachten. Zo komt hij in contact met Helgenberger, die hem vraagt haar zwager te liquideren. Hij raakt in de ban van haar en stemt toe. Maar daar blijft het niet bij. Hoe is het mogelijk dat iemand zo in het net van zijn eigen leugens verstrikt kan raken dat hij een huurmoordenaar wordt? De op ware feiten gebaseerde geschiedenis van John Hearn (gespeeld door Cole) is een erkend gevolg van het Vietnam-syndroom. Het duurt lang voor de film op gang komt, maar als de eerste moord eenmaal is gepleegd, volgen de andere moeiteloos. Boeiend scenario van Gregory Goodell en William Bayer naar het boek The Soldier Of Fortune Murders, in beeld gebracht door Denis C. Lewiston.

Rising Sun

1993 | Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1993. Thriller van Philip Kaufman. Met o.a. Sean Connery, Wesley Snipes, Harvey Keitel, Cary-Hiroyuki Tagawa en Kevin Anderson.

Rising Sun is lang niet zo anti-Japans als het boek van Michael Crichton waarop de film is gebaseerd. Regisseur Kaufman (The Right Stuff, The Unbearable Lightness of Being) schreef zelf mee aan het script en maakte een thriller waarin de Japanse zakenwereld en mentaliteit (in Crichtons boek wortel van alle kwaad) hooguit zorgen voor enige 'couleur locale', terwijl de échte schurken nog steeds uit de VS komen. Het resultaat is een wat vlakke film, waarin de cultuurclash tussen broodnijdige Amerikanen en Japanse uitvreters niet uit de verf komt. Connery, Snipes en Keitel leveren prima werk, dat wel.

Body of Evidence

1993 | Thriller, Erotiek

Verenigde Staten​/​​Duitsland 1993. Thriller van Uli Edel. Met o.a. Madonna, Willem Dafoe, Joe Mantegna, Anne Archer en Julianne Moore.

Tijdens haar erotica-periode, waarin ze een album volzuchtte en een bloot fotoboek uitbracht, maakte Madonna ook een erotische rechtbankthriller. Rebecca Carlson (Madonna) is de minnares van een miljonair op leeftijd. Tijdens een kinky seksspel begeeft zijn hart het. Zou Rebecca dat zo gepland hebben? Ze wordt aangeklaagd en roept de hulp in van advocaat Frank Dulaney (Dafoe). De film kreeg terecht de kritiek een slap aftreksel van Basic Instinct te zijn. Madonna kreeg een Razzie voor haar acteerprestaties.

Fried Green Tomatoes

1991 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1991. Drama van Jon Avnet. Met o.a. Kathy Bates, Mary Stuart Masterson, Mary-Louise Parker, Jessica Tandy en Cicely Tyson.

De als filmregisseur debuterende Avnet wist een gevoelige bewerking te maken van Fannie Flaggs boek 'Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Cafe'. De film maakt gebruik van de (te) vaak toegepaste techniek van de flashback. In de tegenwoordige tijd helpt een oude vrouw (Jessica Tandy) een ongelukkige vriendin (Kathy Bates) met een verhaal over twee vriendinnen in een klein plaatsje in het zuiden van de VS, begin jaren dertig. De moraal van die vertelling - laat je leven niet door mannen vergallen, wees eigen baas, en vooral, grijp in als je ongelukkig bent - is bekend, maar het verhaal wordt met verve gebracht.

The court martial of Jackie Robinson

1990 | Drama

Verenigde Staten 1990. Drama van Larry Peerce. Met o.a. Stan Shaw, Bruce Dern en Andre Braugher.

De als filmregisseur debuterende Avnet wist een gevoelige bewerking te maken van Fannie Flaggs boek 'Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Cafe'. De film maakt gebruik van de (te) vaak toegepaste techniek van de flashback. In de tegenwoordige tijd helpt een oude vrouw (Jessica Tandy) een ongelukkige vriendin (Kathy Bates) met een verhaal over twee vriendinnen in een klein plaatsje in het zuiden van de VS, begin jaren dertig. De moraal van die vertelling - laat je leven niet door mannen vergallen, wees eigen baas, en vooral, grijp in als je ongelukkig bent - is bekend, maar het verhaal wordt met verve gebracht.

The Court-Martial of Jackie Robinson

1990 | Drama, Biografie

Verenigde Staten 1990. Drama van Larry Peerce. Met o.a. Andre Baugher, Daniel Stern, Ruby Dee, Stan Shaw en Kasi Lemmons.

Voordat Jackie Robinson beroemd werd als baseball-speler werd hij, zoals maar weinigen weten, tijdens zijn diensttijd geconfronteerd met onverdraagzaamheid. Een schot in de roos, dankzij het krachtige spel van Braugher. Ruby Dee, die in 1950 de vrouw van Robinson speelde in THE JACKIE ROBINSON STORY, speelt hier zijn moeder. Gemaakt voor tv.

Fear

1990 | Drama, Horror, Thriller

Verenigde Staten 1990. Drama van Rockne S. O'Bannon. Met o.a. Ally Sheedy, Michael O'Keefe, Lauren Hutton, Stan Shaw en Keone Young.

Sheedy in de rol van een paranormaal begaafde vrouw, die de politie behulpzaam is bij het opsporen van moordenaars. Een onbekende serie-moordenaar is eveneens psychotisch en hij kwelt onze heldin met zijn telepathie. De film begint veelbelovend en heeft een intrigrerend thema, maar verzandt algauw in routine en de carnevaleske finale is te gek voor woorden. Gemaakt voor de kabel. Scenario van de regisseur.

Harlem Nights

1989 | Komedie, Misdaad, Actiefilm

Verenigde Staten 1989. Komedie van Eddie Murphy. Met o.a. Eddie Murphy, Richard Pryor, Danny Aiello, Redd Foxx en Berlinda Tolbert.

Sugar Ray (Pryor) en zijn geadopteerde zoon Quick (Murphy) drijven omstreeks 1935 een goedlopende nachtclub in Harlem. Een corrupte politieman die de handlanger is van gangster Bugsy Calhoune begint hen het leven lastig te maken, maar Sugar Ray en Quick besluiten terug te vechten. Murphy liet met zijn belabberde regiedebuut zien hoe je een goedlopende carrière om zeep kunt helpen. Bekroond met een Razzie voor Slechtste Scenario. Murphy werd genomineerd voor de Razzie voor Slechtste Regisseur. Mooie kostuums, dat wel.

Red River

1988 | Western

Verenigde Staten 1988. Western van Richard Michaels. Met o.a. James Arness, Bruce Boxleitner, Gregory Harrison, Ray Walston en Laura Johnson.

De eerstvolgende keer dat iemand zegt 'zulke films maken ze tegenwoordig niet meer' dan slaat dat zeker op deze nieuwe verfilming van de veertig jaar oude klassieker van Howard Hawks. Het enige goede aan de film is de prima acterende Arness, John Wayne's vroegere protégé in de rol van Wayne, maar helaas is hij tijdens de tweede helft van de film buiten beeld. Richard Fielder die het script schreef voor de veelgeprezen mini- serie over George Washington bewerkte hiervoor het oorspronkelijke scenario van Borden Chase en Charles Schnee.

The Three Kings

1987 | Komedie

Verenigde Staten 1987. Komedie van Mel Damski. Met o.a. Jack Warden, Stan Shaw, Lou Diamond Phillips, Jane Kaczmarek en Vic Tayback.

Stirling Silliphant schreef deze mislukte eigentijdse parabel over drie mislukkelingen die uit een inrichting ontsnappen. Vermomd als drie wijze oude mannen rijden zij in kerstsfeer op kamelen door Los Angeles.

Maximum Security

1987 | Drama

Verenigde Staten 1987. Drama van Bill Duke, Michael Bortman en Gilbert Moses. Met o.a. Robert Desiderio, Geoffrey Lewis, Jean Smart, Stephen Elliott en Robert Alan Browne.

De tot levenslang veroordeelde Desiderio wordt geplaatst in een streng bewaakte gevangenis. In deze hel verliezen gevangenen al hun rechten, waardigheid en hoop op betere vooruitzichten. Desiderio weigert hieraan ten onder te gaan. Door goed gedrag en gevoel voor humor ontsnapt hij aan de meeste vernederingen. Hij zoekt een middel om zijn medegevangenen een gevoel van menswaardigheid terug te geven. Een positieve film die een onbehaaglijk beeld brengt van het leven in een 'maximum security'-gevangenis en die aantoont hoe één man de mentaliteit kan veranderen. In het verhaal zijn op intelligente wijze twee subplots verwerkt, die resp. als afzonderlijke episoden de titels SEXUAL POLITICS en I NEVER RAN FOR MY FATHER meekregen. Het scenario van de regisseurs getuigt van een groot idealisme. Het taalgebruik is zeer grof, maar dat is inherent aan de achtergrond. Camarawerk van Stephen Grey.

The Gladiator

1986 | Actiefilm

Verenigde Staten 1986. Actiefilm van Abel Ferrara. Met o.a. Ken Wahl, Nancy Allen, Robert Culp, Stan Shaw en Rosemary Forsyth.

Wahl onderneemt eenmans-wraakactie tegen de door de rechtbank vrijgesproken man die na een ongeluk is doorgereden en de dood van zijn broer op zijn geweten heeft. Deze pilot voor een eventuele tv-serie wijkt niet af van het geijkte patroon der wraakfilms.

Samaritan: The Mitch Snyder Story

1986 | Drama

Verenigde Staten 1986. Drama van Richard T. Heffron. Met o.a. Martin Sheen, Cicely Tyson, Roxanne Hart, Joe Seneca en Stan Shaw.

Sociaal drama over de (echt bestaande) Vietnam-veteraan die het opneemt voor de daklozen in Amerika door hongerstakingen in de schaduw van het Witte Huis. Geschreven door Clifford Campain.

When Dreams Come True

1985 | Thriller

Verenigde Staten 1985. Thriller van John Llewellyn Moxey. Met o.a. Cindy Williams, David Morse, Jessica Harper, Stan Shaw en Lee Horsley.

Een slappe thriller over een door een nachtmerrie geplaagde vrouw die ontdekt dat de moordenaar uit haar droom echt bestaat maar haar ongelovige vriendje, die detective is, hiervan niet kan overtuigen.

Busted Up

1985 | Drama, Actiefilm

Canada​/​​Verenigde Staten 1985. Drama van Conrad E. Palmisano. Met o.a. Paul Coufos, Irene Cara, Stan Shaw, Tony Rosato en Frank Pellegrino.

Saaie film over bokser Coufos die nog een laatste gevecht wil leveren in de hoop daarmee zijn vrouw Cara en zijn zoontje terug te krijgen. Slecht werk van regisseur Palmisano die debuteerde met deze rolprent en in hetzelfde jaar nog twee films afleverde (A DOLLAR A DAY en THE LAST FRONTIER). Slecht spel van Coufos en een matig script van producent Damian Lee. Het camerawerk is van Ludvik Bogner.

Runaway

1984 | Sciencefiction, Thriller

Verenigde Staten 1984. Sciencefiction van Michael Crichton. Met o.a. Tom Selleck, Gene Simmons, Cynthia Rhodes, Kirstie Alley en Stan Shaw.

In een nabije toekomst staan machine en robot ten dienste van de mensheid. Wanneer twee elektronica-ingenieurs een gewelddadige dood sterven, ontdekt sergeant Selleck een verband tussen hun dood en de ontwikkeling van een nieuw, angstaanjagend wapen met programmeerbare kogels. Stripverhaalachtige SF, waarbij je als toeschouwer eigenlijk nooit betrokken raakt. Selleck speelt verschrikkelijk oppervlakkig, maar Simmons (van de popgroep 'KISS'), maakt als de 'bad guy' veel goed. Uitstekende special effects en spectaculaire muziek van Jerry Goldsmith, die hier voor de eerste maal een electrische score componeerde.

Tough Enough

1983 | Drama, Sportfilm

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1983. Drama van Richard Fleischer. Met o.a. Dennis Quaid, Carlene Watkins, Stan Shaw, Pam Grier en Warren Oates.

Talloze problemen deden zich voor bij de produktie van deze voorspelbare film over de tot mislukken gedoemde country & western-zanger Quaid. Deze doet mee aan de 'Tough Man'-competitie voor amateur-boksers om een beetje publiciteit te krijgen. Het is een flauw aftreksel van ROCKY, zonde van de goede cast. De film werd al in 1981 voltooid.

Scared Straight: Another Story

1980 | Misdaad

Verenigde Staten 1980. Misdaad van Richard Michaels. Met o.a. Cliff De Young, Stan Shaw, Terri Nunn, Randy Brooks en Tony Burton.

Fictieverhaal, gebaseerd op de opzienbarende tv-documentaire over het nut van gevangenen-praatgroepen om de misdaad onder de jeugd terug te dringen. Rauw, realistisch en nogal eerlijk, met volwassen taalgebruik.

The Great Santini

1979 | Drama

Verenigde Staten 1979. Drama van Lewis John Carlino. Met o.a. Robert Duvall, Blythe Danner, Michael O'Keefe, Lisa Jane Persky en Stan Shaw.

Karakterstudie van een beroepsmarinier, die in 1962 een 'soldaat zonder oorlog' is, afgezien van de oorlog die hij voert met zijn opgroeiende zoon. Indringende vertolkingen verschaffen deze film gestalte, maar dramatische structuur en oplossingen zijn niet altijd even sterk; bewerkt door Carlino naar Pat Conroys roman. Ook bekend als: THE ACE.

The Buffalo Soldiers

1979 | Western

Verenigde Staten 1979. Western van Vincent McEveety. Met o.a. Stan Shaw, John Beck, Richard Lawson, Billy Hicks en Ralph Wilcox.

`Zwarte` westerns zijn een verschijnsel van de jaren dertig. Deze tv-western, een [KL]pilot[KLE] voor een serie die nooit is doorgegaan, behandelt de avonturen van een eenheid van het Amerikaanse leger die voornamelijk bestaat uit zwarte soldaten (Buffalo soldiers). McEveety weet op routineuze wijze een goed produkt af te leveren naar een scenario van Jim Byrnes.

The Boys in Company C

1978 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten​/​​Hongkong SAR van China 1978. Oorlogsfilm van Sidney J. Furie. Met o.a. Stan Shaw, Andrew Stevens, James Canning, Michael Lembeck en Craig Wasson.

Een belachelijke film over de oorlog in Vietnam. We volgen een stel recruten bij de Mariniers, die worden opgeleid voor de strijd en daarna ter plaatse worden ingezet. Officieren worden geportretteerd als hele grote domkoppen en het hele leger is één verslaafde, corrupte bende. Voor ongenuanceerde kijkers vormt dit eenzijdige beeld met een aardige rol van Shaw wellicht de verstrooiing die zij zoeken, maar wie een heel klein beetje kritisch denkt, zal ongetwijfeld de film niet uitkijken. Het scenario is van de regisseur en Rick Natkin. Het camerawerk is van Godfrey Godar.

The Bingo Long Traveling All-Stars & Motor Kings

1976 | Komedie, Sportfilm

Verenigde Staten 1976. Komedie van John Badham. Met o.a. Billy Dee Williams, James Earl Jones, Richard Pryor, Rico Dawson en Stan Shaw.

Tot 1947 was het voor zwarte honkballers niet toegestaan om aan de reguliere competitie mee te doen, ze moesten spelen in hun eigen negro league. Regisseur Badham (Saturday Night Fever) ging er als klein jongetje graag kijken, en maakte er zijn debuutfilm over. Bingo Long (Williams), Leon Carter (Jones) en Charlie Snow (Pryor) zijn het spelen voor een habbekrats beu, zetten hun manager aan de kant en reizen met hun eigen team het land rond met een mengsel van honkbal en clownerie. Kundig gemaakte komedie.

Darktown Strutters

1975 | Misdaad

Verenigde Staten 1975. Misdaad van William Witney. Met o.a. Trina Parks, Edna Richardson, Bettye Sweet, Shirley Washington en Roger E. Mosely.

Armetierige verlakkerij van zwarte en witte stereotiepen, waarin Parks probeert haar ontvoerde moeder te vinden. Duurde oorspronkelijk 90m.

T.N.T. Jackson

1974 | Actiefilm

Verenigde Staten 1974. Actiefilm van Cirio Santiago. Met o.a. Jeanne Bell, Stan Shaw, Pat Anderson en Ken Metcalf.

Een aanvaardbare, op de Filippijnen opgenomen, negerfilm met de majestueuze vroegere playmate, Bell. Als karate-expert is zij op zoek naar haar vermiste broer en trapt iedereen in elkaar die haar daarbij in de weg staat. Een 'blaxploitation'-succes, wat ongetwijfeld te maken heeft met de curieuze manier waarop Bells shirt van haar lijf wordt gerukt bij het begin van elke knokscène.