Scott Anderson

Acteur, Producer, Editor

Scott Anderson is acteur, producer en editor.
Er zijn 4 films gevonden.

Alpha en Omega NL

2010 | Animatie, Avonturenfilm, Komedie

Verenigde Staten/India 2010. Animatie van Anthony Bell en Ben Gluck.

Alpha and Omega

2010 | Animatie, Avonturenfilm, Komedie

Verenigde Staten/India 2010. Animatie van Anthony Bell en Ben Gluck.

De twee jonge Canadese wolven Humphrey en Kate worden ongewild verplaatst naar Idaho voor een fokprogramma. Eh, voortplanting? Vooral Kate's hoofd staat daar helemaal niet naar, en dus besluit het tweetal de reis naar huis te ondernemen. Opgewekt, hoewel niet bijster origineel, geanimeerd buddy-avontuur rond twee dieren in het wild die aanvankelijk totaal niet bij elkaar passen maar toch een hecht team worden. De verwijzingen naar seksualiteit blijven braaf. Acteur Dennis Hopper, die zijn stem verleende aan schurk Tony, overleed voordat de film in de bioscoop kwam.

Moms on Strike

2002 | Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 2002. Komedie van James Keach. Met o.a. Faith Ford, Tim Matheson, Florence Henderson, Spencer Breslin en Sara Gadon.

Alan Harris (Matheson) werkt hard als advocaat en hoopt partner te worden in zijn firma. Zijn vrouw Pam (Ford) heeft een baan met een dertigurige werkweek, en zorgt daarbij als moeder voor de opvoeding van haar drie kinderen, Sam (Breslin), Jessica (Gadon) en A.J. (Magder). Zij is tevens chauffeur, kokkin, dienstmeid en secretaresse. Ze moet bovendien de hond uitlaten. Als haar verjaardag door de rest van het gezin vergeten wordt, is ze het meer dan zat. Geïnspireerd door een staking van het schoonmaakpersoneel op school, besluit ze ook voor de deur te gaan staan met een bord, waarop staat dat ze eist als supermam erkend te worden; net zolang totdat iedereen beseft wat ze allemaal doet en het waardeert. Thuis wordt niet meteen gereageerd, maar haar protest raakt door het hele land bekend en veroorzaakt de nodige tv-debatten en discussies in de media. Pams staking eindigt in een compromis: ze laat haar eis om supermam genoemd te worden vallen op voorwaarde dat iedereen haar aandacht geeft en tijd voor haar maakt. De film is onderhoudend, humoristisch en vooral geloofwaardig. Daarbij zijn de rollen heel goed ingevuld, vooral door Ford die meteen de sympathie van de kijker wint; Matheson heeft het moeilijker, want hij moet eerst tot inzicht komen dat hij zich thuis harder moet inspannen, maar hij laat zijn veranderde instelling geloofwaardig voltrekken. Het scenario van Nancy Silvers en Gregory Pinkas is best bij de pinken wat betreft de problemen van werkende ouders en hun wisselende rollen. Het camerawerk van Roland Smith ziet er goed uit en de muziek van Philip Marshal klinkt prettig.

Slow Burn

1989 | Misdaad

Canada 1989. Misdaad van John Eyres. Met o.a. William Smith, Anthony James, Scott Anderson, Ivan Rogers en Mellisa Conroy.

De Chinese en Italiaanse mafia komen in de Amerikaanse onderwereld tegenover elkaar te staan en dat leidt tot weinig vredelievende toestanden. Gedraaid in Vancouver dat onovertuigend New York moet doen oproepen, lijkt alles eindeloos traag en lang, er is verwarring alom, en veel is gestolen van andere, vroegere low budget-films rond hetzelfde onderwerp. Ook bekend als BROTHERS IN ARMS en zeker niet te verwarren met gelijknamige SLOW BURN uit 1986 van Matthew Chapman.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Scott Anderson op televisie komt.

Reageer