Jonathan Prince: regie, cast en productie.
Er zijn 5 films gevonden.

The Great Mom Swap

1995 | Komedie

Verenigde Staten 1995. Komedie van Jonathan Prince en Jonathan Pryce. Met o.a. Shelley Fabares, Valerie Harper, Sid Caesar, Mary Kate Schellhoudt en Hillary Tuck.

De intelligente, maar niet bepaald populaire Terry Venessi (Schellhoudt) komt uit een arbeidersgezin en is de tegenpool van de domme, rijke, verwende cheerleader Karen Ridgeway (Tuck). Karen heeft er geen problemen mee om het biologie-practicum van Terry in het honderd te laten lopen. Deze laatste wreekt zich op een zodanige manier dat de school - door een brand - twee dagen gesloten moet worden. De zaak komt voor de kinderrechter en deze heeft een originele straf in petto: de meisjes moeten dertig dagen lang van gezin wisselen, zodat ze kunnen ondervinden hoe de ander leeft. Voorspelbare komedie die als enig pluspunt Caesar heeft, die als grootvader van Schellhoudt elke scène steelt waarin hij zit. Maryedith Burrell baseerde haar scenario op een roman van Betsy Haynes, die het gebrek aan communicatie tussen kinderen en ouders aanklaagt. Sandi Sissel stond in voor de fotografie.

Camp Nowhere

1994 | Familiefilm, Komedie, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1994. Familiefilm van Jonathan Prince en Jonathan Pryce. Met o.a. Jonathan Jackson, Peter Scolari, Christopher Lloyd, Wendy Makkena en Melody Kay.

Flauwe zomerkampfilm met de gebruikelijke ingredi[KA3]enten: een bullebak (Keegan), een kneus die een held wordt (Jackson) en een getikte kampbeheerder (Lloyd). Jackson haat dit soort vakantie-oorden en kan ex-leraar Lloyd ertoe overhalen enkele bouwvallige hutten te huren waar zij twee vakantiemaanden kunnen doorbrengen met junk-food en avontuurlijk nietsdoen. Het paradijs stort in als enkele ouders onverwacht op bezoek komen. Bevat enkele leuke momenten, maar is veel te voorspelbaar. Jackson is wel om aan te zien, maar de ouders van de jongelui zijn stuk voor stuk druiloren en Lloyd portretteert weer eens een maatschappelijke mislukkeling. Scenario van Andrew Kurtzman en Eliot Wald. Fotografie van Sandi Sissel. Gedraaid in Panavision voorzien van Dolby-geluid.

La peste

1992 | Drama

Frankrijk​/​​Argentinië 1992. Drama van Luis Puenzo. Met o.a. William Hurt, Sandrine Bonnaire, Jean-Marc Barr, Robert Duvall en Raul Julia.

Puenzo verfilmde het gelijknamige, vermaarde boekwerk van Albert Camus, maar verplaatste de actie naar een onbestemd jaar van de 20e eeuw van Oran in Algerije naar een onbekend land in Zuid-Amerika, waarmee hij ongetwijfeld zijn geboorteland Argentini[KA3]e ten tijde van het generaalsbewind (1970-1980) op het oog heeft gehad. Het verhaal wordt verteld door Docteur Rieux (Hurt) en is grotendeels in flashbacks. Een cameraman van de Franse tv, Jean Tarrou (Barr), wordt als vrijwilliger ingeschakeld, om slachtoffers te helpen van een duistere epidemie, die bijeen gedreven zijn in een voetbalstadion. De romanfiguur Raymond Rambert is hier getransponeerd naar een vrouw, journaliste Martine Rambert, gespeeld door Bonnaire, die de kijkers verbluft met een masturbatie-scène en plein public. Duvall speelt de rol van Joseph Grand, de statisticus die probeert de perfecte roman te voltooien en Julia is de profiteur Cottard. Het spel van de hoofdrollen is zeer goed, maar ze zitten toch beklemd in het ambitieuze, literaire scenario van regisseur Puenzo. De film is breedvoerig, waarschijnlijk veel te lang voor een kijker die verstrooiing zoekt. Een half uur van de film afhalen, waardoor deze verteerbaarder wordt, zou hem waarschijnlijk verminken en hierdoor is zijn publiek beperkt; dat laatste valt te betreuren voor de verfilming van zo'n belangrijk literair werk en het is jammer van zo'n competente cast. Het blauwgetinte camerawerk is van Felix Monti.

Private School

1983 | Erotiek, Komedie

Verenigde Staten 1983. Erotiek van Noel Black. Met o.a. Phoebe Cates, Betsy Russell, Matthew Modine, Michael Zorek en Fran Ryan.

Dolle tienerpret op een meisjesschool; je ziet een heleboel bloot vlees, maar niemand wordt gehinderd door ook maar een spoortje van intelligentie. Zelfs voyeurs zal het moeilijk vallen deze onhandig in elkaar geprutste 'komedie' uit te zitten. Scenario van Dan Greenburg en Suzanne O'Malley.

Pray TV

1982 | Drama

Verenigde Staten 1982. Drama van Robert Markowitz. Met o.a. John Ritter, Ned Beatty, Richard Kiley, Madolyn Smith Osborne en Louise Latham.

De pas beroepen idealistische dominee Ritter krijgt te maken met de dynamische tv-prediker Beatty. Het in potentie pittige script dat Lane Slate schreef over de macht veroorzaakt door tv- bekendheid, is naar het schijnt afgezwakt.