Huw Garmon

Acteur

Huw Garmon is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Left Luggage

1998 | Drama

België/Verenigde Staten/Nederland 1998. Drama van Jeroen Krabbé. Met o.a. Isabella Rossellini, Maximilian Schell, Marianne Sägebrecht, Jeroen Krabbé en Laura Fraser.

Na het lezen van een boek van Carl Friedman over het na-oorlogse leven van twee joodse families, kon Jeroen Krabbé - zelf van joodse afkomst - het niet laten om zijn debuut als regisseur te maken. Glunderend presenteerde hij zijn project met ster Rossellini aan de binnen- en buitenlandse pers. Die zag Laura Fraser in een oprecht maar weinig subtiel drama als moderne studente pendelen tussen haar trauma's-ontkennende ouders en haar zwaar orthodoxe werkgevers. Left luggage kreeg overal het voordeel van de twijfel.

August

1996 | Drama, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1996. Drama van Anthony Hopkins. Met o.a. Anthony Hopkins, Leslie Phillips, Kate Burton, Gawn Grainger en Hugh Lloyd.

In zijn speelfilmdebuut als regisseur verplaatste Hopkins het verhaal van Anton Tsjechov [KL]Oom Wanja[KLE] naar Wales en scenarioschrijver Julian Mitchell vulgariseerde het stuk zodat het geschikt werd als verfilmd volkstoneel. In deze bewerking heet Oom Wanja Ieuan Davis. Hij is lui, op een zekere leeftijd, bitter en cynisch. Hij wordt verliefd op een jonge Amerikaanse getrouwde vrouw, en maakt haar zonder g[KA4]ene het hof. Ze heeft een mooi en verleidelijk uiterlijk, maar ze is van binnen door en door rot. De film bevat menselijk drama (een naar mijnongeluk), maar is al met al geen hoogstandje. Het kabbelt allemaal rustig voort, de beelden van Robin Vidgeon tonen aardige details, maar er ontbreekt iets, waardoor je gaat denken dat men bij het monteren een van de bedrijven heeft weggelaten. In sommige kritieken werd de film geroemd als DANCES WITH WOLVES van Hopkins, maar dat is beslist overdreven. Het is eerder een vingeroefening, die het midden houdt tussen stokkend toneeldrama en een boulevardklucht. De muziek is onopwindend, door Hopkins geschreven, maar blijft je niet bij. De rolprent lag bijna een jaar op de plank vanwege twee andere vrije filmbewerkingen van hetzelfde stuk door resp. Louis Malle en Michael Blackmore. Op locatie gedraaid op het schiereiland Llyen en in Noord-Wales.

Hedd Wyn

1992 | Biografie, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1992. Biografie van Paul Turner. Met o.a. Huw Garmon, Sue Roderick, Judith Humphreys, Nia Dryhurst en Gwen Ellis.

Passendale tijdens WO I. Op het slagveld ligt de zwaargewonde dichter Ellis Evans (Garmon). Hij overdenkt zijn leven, hoe hij als boerenzoon slechts één ambitie had: deelnemen aan de meest prestigieuze poëziewedstrijd in het Welshe taalgebied. Lokaal maakte hij wat naam als dichter en hij beleefde amoureuze avontuurtjes met een zangeres, die hem dumpte toen hij weigerde ten oorlog te trekken, en een charmant meisje. Aan deze liefde komt een einde wanneer hij onder de wapens geroepen wordt. Een aangrijpend, boeiend portret van, en een warme hulde aan de haast onbekende Welshe dichter Ellis Evans. De film is opgebouwd uit flashbacks. Volledig in het Welsh gesproken werd hij genomineerd in de categorie Beste niet Engelstalige film voor de Oscars in 1994. Allan Llwyd schreef het scenario, dat door Ray Orton in beelden werd omgezet.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Huw Garmon op televisie komt.

Reageer