Zena Marshall is acteur.
Er zijn 13 films gevonden.

The Terronauts

1973 | Sciencefiction

Verenigd Koninkrijk 1973. Sciencefiction van Montgomery Tully. Met o.a. Simon Oates, Zena Marshall, Charles Hawtrey, Patricia Hayes en Stanley Meadows.

Matige SF over een groep geleerden die proberen te communiceren met andere planeten, die door een gigantische 'stofzuiger' naar een andere wereld worden gezogen. Je moet er maar opkomen.

The Terrornauts

1967 |

1967. Montgomery Tully. Met o.a. Stanley Meadows, Patricia Hayes, Zena Marshall, Simon Oates en Charles Hawtrey.

Matige SF over een groep geleerden die proberen te communiceren met andere planeten, die door een gigantische 'stofzuiger' naar een andere wereld worden gezogen. Je moet er maar opkomen.

Crosstrap

1961 | Familiefilm, Avonturenfilm, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1961. Familiefilm van Robert Hartford-Davis. Met o.a. Laurence Payne, Jill Adams, Gary Cockrell en Zena Marshall.

Een spannend misdaadverhaal voor de jeugd over elkaar bestrijdende benden-juwelendieven en een moord.

Backfire!

1961 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1961. Thriller van Paul Almond. Met o.a. Alfred Burke, Zena Marshall en Oliver Johnston.

Noel Trevarthen is een verzekeringsinspecteur die een geval van vergiftiging en moord bij een cosmetische firma onderzoekt; adequate doorsneefilm naar een verhaal van Edgar Wallace.

The Invisible Man: The Locked Room

1959 | Sciencefiction

Verenigd Koninkrijk 1959. Sciencefiction van C.M. Pennington-Richards. Met o.a. Lisa Daniely, Deborah Watling, Zena Marshall, Lloyd Lamble en Rupert Davies.

Na de afloop van een wetenschappelijke conferentie met Oosteuropese deelnemers merkt Peter Brady dat een jonge vrouw, die pleitte voor de vrijheid van het individu, nogal hardhandig wordt afgevoerd. Deze vrouw, Tania (Marshall), werkt eveneens aan een experiment in onzichtbaarheid. Peter heeft haar hulp nodig, maar kan haar via de diplomatieke weg niet vrij krijgen. Hij is er echter van overtuigd dat ze in gevaar verkeert en zorgt ervoor dat ze kan ontsnappen. Best een spannend verhaal met het spook van de Koude Oorlog en spanningen tussen Oost en West. Enkele relativerende knipoogjes ontbreken gelukkig niet. De stem van de onzichtbare Brady is van Tim Turner. Het scenario is van Lindsay Galloway een verhaal van producent Ralph Smart. Het camerawerk is van Arthur Graham. Aflevering 4 van 39.

Let's Be Happy

1957 | Musical

Verenigd Koninkrijk 1957. Musical van Henry Levin. Met o.a. Tony Martin, Vera-Ellen, Zena Marshall en Guy Middleton.

Een vederlichte musical over een meisje dat naar Schotland trekt om een geërfd kasteel op te eisen.

Footsteps in the Night

1957 | Mysterie

Verenigde Staten 1957. Mysterie van Jean Yarbrough. Met o.a. Bill Elliott, Don Haggerty, Eleanore Tanin, Zena Marshall en Dan Haggerty.

Lopende-banddetective waarin Elliott zijn vriend, die op het punt staat in een motel vermoord te worden, te hulp komt.

Bermuda Affair

1956 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1956. Drama van Edward Sutherland. Met o.a. Gary Merrill, Ron Randell, Kim Hunter, Don Gibson en Zena Marshall.

De piloten Chuck (Randell) en Bob (Merrill) worden vrienden in de Koreaanse oorlog en beginnen na de oorlog samen een luchtvaartmaatschappij. Hun vriendschap wordt op de proef gesteld als Bob verliefd wordt op de vrouw van zijn vriend. Bermuda en het luchtvaartwezen zijn de fraaie decors waartegen dit meloddrama zich afspeelt. Meer positiefs is er eigenlijk niet te melden.

Men Against the Sun

1954 | Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1954. Avonturenfilm van Brendan J. Stafford. Met o.a. John Bentley, Zena Marshall, Liam O'Laoghaire, Han Tarlton en Edward Johnson.

Een ingenieur wordt gedwongen om aan de aanleg van een spoorlijn in donker Afrika te werken. Een goede achtergrond, maar een middelmatig gegeven.

Deadly Nightshade

1953 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1953. Misdaad van John Gilling. Met o.a. Emrys Jones, Zena Marshall, John Horsley, Joan Hickson en Hector Ross.

Een ontsnapte boef neemt de plaats in van een dubbelganger die hij per ongeluk heeft gedood. Alleen was die dode niet zo onschuldig als het wel leek. Snelle, doch zeer onwaarschijnlijke low-budget thriller.

The Lost People

1949 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1949. Drama van Bernard Knowles. Met o.a. Richard Attenborough, Mai Zetterling, Siobhan McKenna, Dennis Price en Maxwell Reed.

Price als Brits kapitein zorgt voor de nodige rust en vrede in een in Duitse schouwburg die nu volgestouwd zit met Displaced Persons, waaronder Zetterling en Attenborough in één van zijn mooiste rollen. Jammer dat het allemaal zo toneelmatig overkomt: film is gebaseerd op het toneelstuk Cockpit van Bridget Boland.

Meet Simon Cherry

1949 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1949. Misdaad van Godfrey Grayson. Met o.a. Hugh Moxey, Zena Marshall, John Bailey, Anthony Forwood en Ernest Butcher.

Een priester lost de moord op een gehandicapte vrouw op. De priester/detective, een populaire hoorspelfiguur, eenmalig op het witte doek. Goede Hammer-wie-is-de-dader met een mooie rol van Marshall als het slachtoffer, zoals dat door de verschillende personages op totaal verschillende manieren wordt gezien. Scenario van regisseur Grayson en A. R. Rawlinson.

Helter Skelter

1949 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1949. Komedie van Ralph Thomas. Met o.a. Carol Marsh, David Tomlinson, Mervyn Johns, Peter Hammond en Richard Hearne.

Vriend en ster van de radio probeert, samen met zijn helpers, van alles om een erfgename van haar hik af te helpen. Een komedie die, wat de talloze gastrollen betreft, meer lijkt op een Wie is Wie in de Film. We krijgen zelfs een stukje uit een komedie van Walter Forde uit 1929 te zien! De regisseur heeft zich niet helemaal willen overgeven aan het absurde script, zodat de film niet de Engelse tegenhanger van HELLZAPOPPIN is geworden die ze zo graag had willen zijn. Wel van grote historische waarde.