José María Biurrún

Editor

José María Biurrún is editor.
Er zijn 2 films gevonden.

Planta 4a

2003 | Drama, Komedie, Familiefilm

Spanje 2003. Drama van Antonio Mercero. Met o.a. Juan José Ballesta, Luis Ángel Priego, Gorka Moreno en Alejandro Zafra.

Op de vierde verdieping van een Spaans ziekenhuis liggen de 'kaalkopjes'. Tenminste, ze horen er te liggen. In de film van Antonio Mercero laten de jeugdige kankerpatiënten vooral 's nachts geen gelegenheid onbenut om de andere afdelingen in het ziekenhuis op te zoeken, hun artsen te bespioneren of rolstoelraces door de gangen te houden. Dat van twee jongens een been is geamputeerd en dat ook de anderen in levensgevaar zouden kunnen zijn, kunnen ze op die manier even vergeten. De jonge acteurs zijn in dit drama over puberteit en chemotherapie goed op dreef, maar de afwisseling van komische en tragische scènes blijft wel heel voorspelbaar.

Sombras en una batalla

1993 | Thriller, Drama

Spanje 1993. Thriller van Mario Camus. Met o.a. Carmen Maura, Joaquim de Almeida en Fernando Valverde.

Actuele politieke thriller over een vrouw die zich met haar dochter heeft teruggetrokken op het platteland in Noord Spanje, aan de grens met Portugal. Gaandeweg blijkt echter dat ze haar isolement niet zelf heeft gekozen maar dat haar verleden als lid van de terroristische ETA haar tot deze eenzaamheid heeft veroordeeld. Dan ontmoet ze een man die haar bekent in de gevangenis te hebben gezeten wegens wapensmokkel. Nu kan ze haar eigen verleden niet langer verzwijgen. Aangrijpende film met een schitterende Maura. Camus schildert op onvergetelijke wijze het dilemma van een vrouw die niet los raakt van haar verleden. Hij schreef zelf het scenario dat een veroordeling inhoudt van politiek geweld en dat zeker niet plaatsgebonden is. Mooie fotografie van Manuel Velasco.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer José María Biurrún op televisie komt.

Reageer