Daniel Emilfork: cast.
Er zijn 22 films gevonden.

Les frères Sœur

2000 | Komedie

Frankrijk 2000. Komedie van Frédéric Jardin. Met o.a. José Garcia, Denis Podalydès, Jackie Berroyer, Edouard Baer en Alexandra London.

La cité des enfants perdus

1995 | Avonturenfilm, Fantasy, Sciencefiction, Experimenteel

Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Spanje 1995. Avonturenfilm van Jean-Pierre Jeunet en Marc Caro. Met o.a. Ron Perlman, Daniel Emilfork, Judith Vittet, Dominique Pinon en Jean-Claude Dreyfus.

Opvolger van Delicatessen (1991), de bizarre doorbraak van Jeunet en Caro. De slechte wetenschapper Krank (Emilfork), die niet in staat is te dromen, ontvoert kinderen om hun dromen af te pakken. Wanneer hij het jongere broertje van circusnummer One (Perlman) kidnapt komt hij in problemen. Het verhaal is nauwelijks te volgen, maar deze hoogst originele avonturenfilm is bovenal een visueel spektakel, met kostuums van Jean-Paul Gaultier. Werd in 1995 genomineerd voor een Palme d'Or in Cannes en won in 1996 een César voor de production design.

De Vliegende Hollander

1995 | Drama, Fantasy

Nederland​/​​België​/​​Duitsland 1995. Drama van Jos Stelling. Met o.a. René Groothof, Nino Manfredi, Gerard Thoolen, Michiel Groothof en Veerle Dobbelaere.

Van de bekende spooklegende is weinig overgebleven in dit theatrale epos rond een lijfeigene die tijdens de Tachtigjarige Oorlog van Vlaanderen naar Holland vlucht om zijn vader op te sporen. De dure, moeizaam tot stand gekomen productie moet het vooral van de beelden hebben; Stellings Middeleeuwen zijn grauw en smerig en worden bevolkt door archetypische minstrelen, dwergen, beeldenstormers, geuzen en Spanjaarden. Het verhaal dobbert als een stuurloos schip door de bagger, om het maar toepasselijk te verwoorden, maar de barokke sfeer heeft wel iets betoverends.

Taxandria

1994 | Animatie, Familiefilm, Fantasy

Duitsland​/​​Frankrijk​/​​Nederland​/​​België 1994. Animatie van Raoul Servais. Met o.a. Armin Mueller-Stahl, Andrew Sachs, Richard Kattan, Elliott Spiers en Katja Studt.

Een 11-jarige jongen hoort van een vuurtorenwachter over Taxandria, waar alle vooruitgang en technologie is uitgebannen. Ook alle beelden en afbeeldingen zijn er verboden, maar iedereen zou gelukkig zijn. Servais plaatste acteurs van vlees en bloed in een volledig getekende wereld, die gemodelleerd is naar het oeuvre van de schilder Paul Delvaux. Het resultaat is een af en toe Kafkaëske lust voor het oog. Jammer dat het geheel nauwelijks ontroert.

First Circle, The

1991 | Thriller

Verenigd Koninkrijk​/​​Canada​/​​België​/​​Italië​/​​Verenigde Staten​/​​Frankrijk 1991. Thriller van Sheldon Larry. Met o.a. F. Murray Abraham, Robert Powell, Christopher Plummer, Laurent Malet en Victor Garber.

Deze internationaal geproduceerde tv-film wordt meestal in twee delen uitgezonden. De handeling is gesitueerd in 1949. Stalin (Abraham) is nog aan de macht en het grootste deel van de film speelt zich af in de buurt van de Charachka, een gevangenis, waarin creatieve, intelligente ingenieurs, wiskundigen, andere academici en technici aan geheime projecten moeten werken. Rubin (Garber) en Nershin (Powell) ontwikkelen een apparaat dat aan spraakherkenning doet, waardoor de spreker kan worden ge[KA3]identificeerd. Er bevindt zich een verrader in de gelederen die naamloos per telefoon geheimen doorgeeft aan de Amerikanen op de ambassade. Stalin wil te weten komen wie deze verrader is. Nershin weigert langer mee te werken aan een project uit solidariteit voor zijn landgenoten op wie een verdenking kan rusten. Op het amoureuze vlak laat Nershins echtgenote Nadia (Touzet) zich versieren door de jonge kapitein Galachov (Lo Bianco). Clara (Zahonero), de jongste dochter van de openbare aanklager, is verliefd op een jonge gevangene van de Charachka en besluit hem te helpen ontsnappen. Intussen is Rubin er al in geslaagd drie van de vijf verdachten te elimineren. Nershin blijft dwarsliggen en wordt in een werkkamp opgesloten. De Koude Oorlog-toestanden worden weinig indrukwekkend in beeld gebracht, ondanks de sterke rolverdeling. De Amerikaanse, Britse en Franse acteurs kunnen niet overtuigen als Russische personages. Het van oorsprong Franse scenario is van Max-Charles Cohen naar de roman van Aleksandr Solzhenitsyn. De dialogen zijn van Marcel Jullian. Het camerawerk is van Ron Orieux.

Double détente

1990 | Misdaad

Frankrijk 1990. Misdaad van Claude-Jean Bonnardot. Met o.a. Etienne Berry, Ginette Leclerc en Daniel Emilfork.

Een oude man die zich praktisch niet meer kan bewegen, bezit een van de mooiste collecties precolumbiaanse en Afrikaanse kunstvoorwerpen, die hij heeft opgeborgen in een soort van bunker. Deze verzameling wakkert vanzelfsprekend de hebzucht van veel mensen aan. Een plot dat amper verrassingen of anderszins bevat. Een vlakke regie en te veel langdradige gedeelten, maar fraai spel, vooral van Emilfork, maakt dit weer goed.

Niezwykla podroz Balthazara Kobera

1989 | Oorlogsfilm, Avonturenfilm

Frankrijk​/​​Polen 1989. Oorlogsfilm van Wojchiech J. Has. Met o.a. Rafal Wieczynski, Michael Lonsdale, Emmanuelle Riva, Daniel Emilfork en Christine Laurent.

Bewerking van de roman van Frédérick Tristan. De vijftien-jarige Balthasar trekt door het Duitsland van het einde van de 16e eeuw, dat geteisterd wordt door godsdienstoorlogen, hongersnood en de pest. Na diverse ontmoetingen en spannende avonturen komt hij in Venetië en bij zijn geliefde Rosa aan. Een kleurrijk fresco met een minder sombere inhoud dan het thema doet vermoeden. De beelden zijn beïnvloed door de Duitse schilders van die tijd en tonen een instabiele wereld vol valse schijn. Een beetje filosofie komt er ook in voor, vooral de ideeën van Giorgano Bruno en de alchemisten. Om vergissingen te voorkomen: deze geplaagde 16e eeuw is een impliciete verwijzing naar onze eeuw. De moralist en de estheet komen in deze film samen!

La Belle Captive

1983 | Experimenteel, Horror, Sciencefiction

Frankrijk 1983. Experimenteel van Alain Robbe-Grillet. Met o.a. Daniel Mesguich, Gabrielle Lazure, Cyrielle Claire, Daniel Emilfork en Roland Dubillard.

Zoals altijd bij het filmwerk van Robbe-Grillet is dit een ludiek labyrinth van oppervlakkige verhalen, nachtmerries, voorspellingen, mentale beelden en bewegende vormen in een wereld van zinsbedrog, dit keer ontleend aan Magritte. Het schitterende camerawerk van Henri Alekan is echter niet genoeg om dit 'prachtige juweel van welluidende nietigheid' te redden van de leegte.

Meurtre à domicile

1981 | Komedie, Misdaad

België​/​​Frankrijk 1981. Komedie van Marc Lobet. Met o.a. Anny Duperey, Bernard Giraudeau, Daniel Emilfork, André Bernier en Roger Dutoit.

Steunend op de politieroman Hôtel Meublé van Thomas Owen, vertelt de cineast de lotgevallen van een aantal huurders die in een geheimzinnig statig Jugendstil-herenhuis wonen. Een van die bewoners is inspectrice bij de gerechtelijke politie en zij wordt belast met het onderzoek naar een in deze huurwoning gepleegde moord. Speelse en sarcastische dialogen, een knappe montage en een goede vertolking, met als resultaat een spannende en ontspannende film, die bovendien logisch van opbouw is en niet gespeend van zwarte humor. Scenario van Jean Van Hamme. Camerawerk van Ken Legargeant.

Travels with My Aunt

1972 | Komedie, Misdaad, Drama, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1972. Komedie van George Cukor. Met o.a. Maggie Smith, Alec McCowen, Louis Gossett jr, Robert Stephens en Cindy Williams.

Op de begrafenis van zijn moeder ontmoet Henry (McCowen), een gepensioneerde bankemploy[KA1]e, zijn levendige tante Augusta (Smith), die in zonde leeft met een of andere zwarte man. Ze weet hem over te halen met haar de wereld te bereizen, ondanks het feit dat er drugs in de urn met de as van zijn moeder zouden zitten. Hij vermoedt niet dat zijn tante een deviezensmokkel naar Turkije beraamd heeft. Een traag geheel, naar het gelijknamige boek van Grahame Greene door Jay Presson Allen en Hugh Wheeler tot scenario bewerkt. Anthony Powell kreeg een Oscar voor zijn kostuums. Het camerawerk is van Douglas Slocombe. Gedraaid in Panavision.

Au service du diable

1972 | Horror

België 1972. Horror van Jean Brismée. Met o.a. Erika Blank, Jean Servais, Shirley Corrigan en Daniel Emilfork.

Zeven personen, die de zeven hoofdzonden symboliseren, worden door de duivel naar een geïsoleerd kasteel gelokt en zullen 's nachts sterven bij het uitoefenen van hun zonde. Een originele, speelse en vrij onderhoudende horrorfantasie die helaas te lijden heeft onder een rommelige regie en niet bepaald overtuigende vertolkingen. Ook bekend als LA PLUS LONGUE NUIT DU DIABLE, LA NUIT DES PÉTRIFIÉS, DEVIL'S NIGHTMARE, VAMPIRE PLAYGIRLS, THE DEVIL WALKS AT MIDNIGHT en SUCCUBUS.

Kill!

1971 | Misdaad, Actiefilm

Duitsland​/​​Spanje​/​​Frankrijk​/​​Italië 1971. Misdaad van Romain Gary. Met o.a. Jean Seberg, Stephen Boyd, James Mason, Victor Israel en Curd Jürgens.

Een Interpol-agent wordt naar een internationaal congres over drugsbestrijding gestuurd in Haddan, vergezeld door zijn zich in het bourgeois-bestaan vervelende vrouw. Zij ontdekt samen met een andere agent, dat de echtgenoot zelf in drugshandel participeert en ze gebruiken hem om de leider te ontmaskeren, die plannen heeft veel jongeren verslaafd te maken. Dat romanschrijver Gary een matig filmer blijkt die in kitscherige symboliek ontspoort, wekt minder verbazing dan zijn primitieve scenario dat tussen afgetrapte B-filmclichés wel authentiek en gedocumenteerd feitenmateriaal aandraagt. De acteurs zijn machteloos.

Midi minuit

1970 | Horror, Thriller

Frankrijk 1970. Horror van Pierre Philippe. Met o.a. Sylvie Fennec, Beatrice Arnac, Jacques Portet, Daniel Emilfork en Laurent Vergez.

Een jong stel bezoekt een vriend in Zuid-Frankrijk die een maniakale moordenaar blijkt te zijn. De vrouw wordt op hem verliefd en samen ruimen ze haar man uit de weg. Deze sfeervolle psychologische horrorfilm is geheel op locatie opgenomen.

Des frissons partout

1967 | Komedie, Misdaad

Frankrijk 1967. Komedie van Raoul André. Met o.a. Eddie Constantine, Perrette Pradier, Clément Harari, Janine Vila en Daniel Emilfork.

Twee rivaliserende bendes betwisten elkaar de buit van de meest onwaarschijnlijke overval van de eeuw, bestaande uit diamanten die op de place Vendôme werden gestolen. In één van die bendes is een agent van de FBI geïnfiltreerd. Een pretentieloze misdaadkomedie, zoals alle films van deze cineast, nog altijd het bekijken waard, dankzij het humoristische spel van Constantine als Jeff Gordon. Scenario van Michel Lebrun. Camerawerk van Henri Persin.

The Liquidator

1966 | Drama, Thriller, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1966. Drama van Jack Cardiff. Met o.a. Trevor Howard, Jill St. John, Wilfrid Hyde-White, David Tomlinson en Akim Tamiroff.

Kolonel Mostyn van de Britse geheime dienst denkt in Boysie Oakes de juiste man voor een klus gevonden te hebben. Deze moet als sluipmoordenaar een opdracht uitvoeren, terwijl hij nog geen vlieg kwaad kan doen. Boysie neemt een huurmoordenaar in de arm om voor hem de opdracht uit te voeren. Mostyn is ingenomen met de uitvoering van de opdracht, maar ziet het niet zitten dat zijn mooie secretaresse met Boysie voor een weekendje naar Monte Carlo gaat. (RdL/VPRO Gids)

L'Inconnu de Shandigor

1966 | Drama

Zwitserland 1966. Drama van Jean-Louis Roy. Met o.a. Serge Gainsbourg, Marcel Imhoff, Marie-France Boyer, Jacques Dufilho en Ben Carruthers.

Een nauwelijks te beschrijven film. Zogenaamd een spionageverhaal dat later overgaat in SF, maar voor de regisseur is het mythologische thema niet zo van belang. Op basis van een zeer mager uitgangspunt gaat hij daarmee aan het werk als een choreograaf. Met een moza[KA3]iek van plots laat hij vooral zien, dat hij zich niet aan de regels van een roman of een thriller houdt, maar liever po[KA3]ezie, een wonderlijk soort realistisme en ballet in zijn film stopt. Fascinerend, ook al is het (nagenoeg onvermijdelijke) commerciële mislukken van deze film er de oorzaak van dat ook de carrière van de regisseur de mist inging. Zonder twijfel ook de beste filmrol van Gainsbourg.

Le Commissaire mène l'enquête

1965 | Misdaad

Frankrijk 1965. Misdaad van Fabien Collin en Jacques Delile. Met o.a. Paul Frankeur, Claude Cerval, Pascale Roberts, Jacques Dacqmine en Dany Carrel.

Gebaseerd op de tv-films met sketches rondom Frankeur als commissaris Reboux. De producenten besloten er een bioscoopfilm van te maken door drie sketches zo goed en zo kwaad als het ging achter elkaar te plakken. In de eerste plaatst een vrouw die zich wil wreken op haar echtgenoot een bom in zijn auto. Dan moet zij echter zelf instappen. In de tweede ontmaskeren een paar vrolijke agenten de persoon die elke nacht geheimzinnige leuzen op de muur van de slaapkamer van een pasgetrouwd stel kladt. In de derde zoeken twee jonge echtelieden naar een manier om van elkaar af te komen, om een erfenis op te kunnen strijken en met hun ware liefde verder te kunnen. Elke keer komt alles op z'n pootjes terecht. Goede acteurs maar geen enkele diepgang. De film flopte in Frankrijk zo ernstig, dat hij nimmer over de grenzen is gekomen.

Voir Vénise et crever

1963 | Avonturenfilm

Duitsland​/​​Italië​/​​Frankrijk 1963. Avonturenfilm van André Versini. Met o.a. Sean Flynn, Karin Baal, Madeleine Robinson, Ettore Manni en Hannes Messemer.

Een Frans geheimagent is in Venetië ontvoerd, maar wordt door de inlichtingendienst als verrader beschouwd en niet geholpen. Zijn vrouw roept de hulp in van de zoon van een overleden collega die in een ondoorzichtig internationaal komplot belandt. Pogingen om de film vaart te geven resulteren in een warrige intrige naar Mission to Venice van James Hadley Chase. Venetiaanse locaties en gondels worden op voor de hand liggende manier fotogeniek gebruikt, acteurs vullen de schematische rollen goed in, maar de zoon van Errol Flynn mist de nonchalante charme van zijn vader.

Château en Suède

1963 | Komedie

Frankrijk​/​​Italië 1963. Komedie van Roger Vadim. Met o.a. Monica Vitti, Curd Jürgens, Jean-Claude Brialy, Jean-Louis Trintignant en Suzanne Flon.

Een naïeve neef bezoekt zijn familie in een afgelegen kasteel, wordt verliefd op de kasteelvrouwe en ontdekt dat de eerste vrouw van de heer des huizes nog leeft en opgesloten wordt gehouden. Françoise Sagans eerste toneelstuk is weinig meer dan een verzameling excentrieke personages die in de film wat ongelukkig voor hun rollen gekozen zijn, waaronder de als comédienne nog onderontwikkelde Vitti en de humorloze Jürgens. De verve van andere spelers gaat verloren in de barokke vormgeving van Vadim.

L' Assassin viendra ce soir

1962 | Misdaad, Komedie

Frankrijk 1962. Misdaad van Jean Maley. Met o.a. Francois Deguelt, Raymond Souplex, Renée Cosima, Gilbert Gil en Pierre Doris.

Een reeks schijnbare hartaanvallen blijken moorden te zijn die met een dodelijk gas werden gepleegd. Het spoor van de politie leidt naar een parfum-laboratorium. Een B-film zonder kraak of smaak die de oude feuilletonfilms met bizarre scènes en spectaculaire achtervolgingen wil naäpen, maar die faalt in de slordige uitwerking. Er zijn wat melige grappen van tweedeplanskomieken.

Le Triomphe de Michel Strogoff

1961 | Avonturenfilm, Actiefilm

Italië​/​​Frankrijk 1961. Avonturenfilm van Victor Tourjansky en Viktor Tourjansky. Met o.a. Curd Jürgens, Capucine, Pierre Massimi, Claude Titre en Simone Valère.

Strogoff krijgt van de tsarina opdracht haar onbesuisde neef te begeleiden en te beschermen in de strijd tegen de Turken. Daarbij krijgen ze zowel te kampen met verraad en spionage in het eigen kamp als met overmacht van de tegenstanders in de droogte van de woestijn. Deze nieuw verzonnen belevenissen van de romanheld van Jules Verne zijn onvoldoende verrassend om de amechtige regie te compenseren. Jürgens is bovendien te weinig atletisch voor zijn overwinnaarsrol.

Du rififi chez les femmes

1959 | Misdaad, Thriller

Frankrijk 1959. Misdaad van Alex Joffé. Met o.a. Nadja Tiller, Robert Hossein, Sylvia Montfort, Roger Hanin en Françoise Rosay.

Concurrerende gangsterbendes, waarin vrouwelijke nachtclubexploitanten een dominerende rol spelen, begraven de strijdbijl voor een gezamenlijke bankroof. Onderlinge tegenwerking en bedrog worden uiteindelijk iedereen noodlottig. Een sfeervol gefotografeerde en uitstekend geacteerde variant op Dassins succesfilm - opnieuw gefilmd naar de roman van Auguste le Breton - met een gedetailleerde en geraffineerde inbraak. De gastrol van Constantine is een onnodige en overbodige commerciële garantie.