Evi Maltagliati

Acteur

Evi Maltagliati is acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

Gino Cervi : un attore

1991 | Biografie, Documentaire

Italië 1991. Biografie van Tonino Cervi en Sergio d'Ottavi. Met o.a. Gino Cervi, Sergio Tofano, Evi Maltagliati, Michele Placido en Luciano Pavarotti.

Een interessante documentaire, in vijf delen van een uur, over het leven van Gino Cervi (1901-1974), een van de beste Italiaanse acteurs van de 20e eeuw. Cervi, zoon van een toneelcriticus, stond vanaf 1924 op de planken. Hij was te zien in films, waaronder een aantal onvergetelijke klassiekers, voor de tv speelde hij o.a. commissaris Maigret, en op het toneel schitterde hij als Cyrano en Falstaff. Zijn persoonlijkheid, zijn carrière en zijn bijdragen aan de wereld van het amusement worden uit de doeken gedaan in interviews met acteurs, regisseurs en zelfs politici. Met scènes uit oude ZW-films.

L'affaire Dominici

1973 | Misdaad, Drama, Thriller

Zweden/Frankrijk/Italië 1973. Misdaad van Claude-Bernhard Aubert. Met o.a. Jean Gabin, Victor Lanoux, Gérard Darrieu, Paul Crauchet en Geneviève Fontanel.

Frankrijk was begin jaren vijftig in de ban van de rechtszaak tegen boer Gaston Dominici vanwege de drievoudige (lust?)moord op een vakantievierend Brits gezinnetje in een gehucht in Zuidoost-Frankrijk. Volgens befaamd uitgesproken acteur Jean Gabin had de simpele boer geen eerlijk proces gehad, en daarom stak de gevierde acteur z’n nek uit voor deze krachttoer, waarin hij zelf de boer verbeeldt. Niet in Gastons l’accent du Midi, maar netjes in schoolfrans voor maximaal bereik. Helder rechtbankdrama, over een onopgehelderde zaak die nog regelmatig stof doet opwaaien.

Questa specie d'amore

1972 | Drama

Italië 1972. Drama van Alberto Bevilacqua. Met o.a. Ugo Tognazzi, Jean Seberg, Ewa Aulin, Fernando Rey en Angelo Infanti.

De zoon van een idealist die slachtoffer werd van het fascistische regime ziet zelf af van ieder engagement en trouwt met een rijke aristocrate, maar komt niet van zijn verleden los en gaat naar zijn vader in Parma in een vergeefse poging om de banden te verbreken. De regisseur verfilmde zijn eigen roman en komt zeker in de gekunstelde dialoog en het commentaar niet van het papier los, terwijl heden en verleden niet echt geïntegreerd worden. Het populisme blijft een oppervlakkig soort folklore en mist de overtuigingskracht van het bourgeois-milieu. Prachtig spel van Tognazzi als zoon én vader in verschillende leeftijdsstadia.

Il Padre di famiglia

1967 | Drama, Komedie

Italië/Frankrijk 1967. Drama van Nanni Loy. Met o.a. Nino Manfredi, Leslie Caron, Claudine Auger, Ugo Tognazzi en Mario Carotenuto.

Twee architectuurstudenten worden na de oorlog verliefd op elkaar en trouwen, hoewel zijn idealisme botst met haar pragmatisme. Doordat ze een reeks niet geplande kinderen krijgen moet zij haar carri[KA2]ere opgeven, terwijl hij door een confrontatie met bouwspeculaties steeds meer van zijn uitgangspunten vervreemdt. Hij verwijt zijn gezin z[KA1]i[KA1]jn mislukking; haar pogingen om hem te steunen en te stimuleren resulteren in een zenuwinstorting. Zeker voor het Italiaans patriarchaatsbesef is dit een zinnige en kritische tragikomedie, vooral dankzij het acteren van Manfredi en - heel verrassend - Caron. Een treffend bijrolletje van Tognazzi (als de oude huisvriend) die de tijdens de opnamen overleden Totò verving.

L'incendio di Roma

1965 | Avonturenfilm, Actiefilm, Drama

Italië 1965. Avonturenfilm van Guido Malatesta. Met o.a. Lang Jefferies, Christina Gaioni, Mario Feliciani, Moira Orfei en Vladimir Medar.

Romeinse tribuun, officieel gekozen om de rechten van de plebejers te beschermen tegen de patriciërs, bekeert zich tot het christendom en neemt het op tegen het hoofd van de Romeinse magistratuur. Losjes gebaseerd op historische feiten. Fraaie beelden en prachtige kostuums. Gold dat nu ook maar voor het spel en de regie...

La sepolta viva

1948 | Drama

Italië 1948. Drama van Giudo Brignone. Met o.a. Milly Vitale, Paul Müller en Evi Maltagliati.

Sicilië in de 18e eeuw onder de Bourbons. Een hebzuchtige graaf doodt zijn moeder en zet zijn zuster in totale afzondering in een kerker gevangen. Haar wacht hetzelfde lot als wijlen haar moeder. De komst van het zegevierende leger van Garibaldi redt haar leven.

Daniele Cortis

1946 | Romantiek, Drama, Historische film

Italië 1946. Romantiek van Mario Soldati. Met o.a. Sarah Churchill, Vittorio Gassman, Gino Cervi, Evi Maltagliati en Gualtieri Tumiati.

Elena (Chrurchill), een aristocrate die getrouwd is met corrupte gouverneur (Cervi) ontmoet haar jeugdliefde Daniele Cortis (Gassmann) die bezig is met zijn politieke carrière. Ze blijft haar echtgenoot trouw, maar stimuleert de oude vlam in verwezenlijking van hun idealen. Dit kostuummelodrama moest met veel publiciteit Winston Churchill's dochter als filmactrice lanceren. Ondanks de zorgvuldige aanpak en zes maanden opnamen mislukte de opzet, hoewel de film met een betere hoofdrolspeelster nauwelijks boeiender zou zijn geweest. Het scenario is van Luigi Comencini en regisseur Soldati naar een verhaal van Antonio Fogazzaro, die werden bijgestaan door een heel team dat de dialogen schreef: Mario Bonfantini, Aldo De Benedetti, Diego Fabbrie, Ugo Lazzarini en Agostino Richelmy. Het camerawerk is van Domenico Scala en Václav Vich. Mono.

Il nemico

1943 | Mysterie, Misdaad

Italië 1943. Mysterie van Guglielmo Giannini. Met o.a. Evi Maltagliati, Paola Borboni en Luigi Pavese.

Hoofdinspecteur Pietro Stoll (Pavese) onderzoekt de moord op een knecht in een luxe villa op het platteland. Tijdens het onderzoek wordt ook de tuinman, die op het punt stond de politie alles te vertellen, vermoord. De inspecteur vindt een microfoon, verborgen in de vleugel. Stukje bij beetje weet hij de puzzel op te lossen. Film zonder spanning of verrassing.

Inventiamo l'amore

1938 | Drama, Romantiek

Italië 1938. Drama van Camillo Mastrocinque. Met o.a. Gino Cervi, Evi Maltagliati en Sergio Tofano.

Een jongeman gaat naar Rome in de hoop een film te maken. Hij wordt vergezeld door zijn vriendin, met wie hij niet van plan is te trouwen. Het provinciaalse paartje wordt binnengehaald door een stel oplichters dat belooft hen tegen betaling van een enorme som de filmwereld binnen te loodsen. Een goed verhaal met sympathieke personages.

Aldebaran

1935 | Drama

Italië 1935. Drama van Alessandro Blasetti. Met o.a. Gino Cervi, Evi Maltagliati en Gianfranco Giachetti.

Corrado Valeri (Cervi), marine officier en zoon van een admiraal, heeft een frivool vrouwtje. Hij is met verlof en vreselijk jaloers. Dit beïnvloedt zijn militaire carrière. Om complicaties te vermijden wil hij uit dienst treden, maar de hogere stafleden bieden hem als alternatief een zeer moeilijke missie aan. Het heldhaftige gedrag van zijn collega's in een levensgevaarlijke situatie zet hem aan het denken, zodat hij ook zichzelf hoger gaat inschatten. Een matige film met een geloofwaardige acteerprestatie van Gino Cervi.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Evi Maltagliati op televisie komt.

Reageer