Djanet Sears

Acteur

Djanet Sears is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

One Heart Broken into Song

1999 | Romantiek, Drama

Canada 1999. Romantiek van Clément Virgo. Met o.a. Linette Robinson, Rainbow Francks, Djanet Sears, Ardon Bess en Christian Maguire.

Lyla Cromwell (Robinson) uit het Canadese mijnwerkersstadje in Nova Scotia ontmoet gladprater Hank Johnson (Francks), die het smoorverliefde meisje meetroont naar de grote stad om er het grote fortuin te vinden. Niets blijkt minder waar te zijn... Ongebruikelijk melodrama over de zwarte arbeidersbevolking van Canada dat heel goed gedaan is en door het hele gezin bekeken kan worden. Wie het interesseert, leert dat deze bevolkingsgroep heel verschillend van de Amerikaanse zwarten is. Het scenario is van George Elliott Clarke.

Love Songs

1998 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten/Canada 1998. Komedie van Robert Townsend, Andre Braugher en Louis Gossett jr. Met o.a. Andre Braugher, Robert Townsend, Lynn Whitfield, Kim Brockington en Sandra Caldwell.

Drie verhalen die zich afspelen in een grote straat in een zwarte wijk in een Amerikaanse metropool. De verhalen worden verbonden door de personages die in de verschillende verhalen terugkomen.

The Real Blonde

1997 | Komedie, Romantiek, Musical

Verenigde Staten 1997. Komedie van Tom DiCillo. Met o.a. Matthew Modine, Catherine Keener, Daryl Hannah, Maxwell Caulfield en Elizabeth Berkley.

Meisje in bed tegen haar vriendje: 'Vind je mijn ogen leuk, mijn lichaam... mijn haar?' Alles vindt hij leuk, maar bij het haar valt hij stil. Hij is tenslotte op zoek naar een échte blondine. Tom DiCillo, die drie jaar geleden scoorde met het bitterkomische Living in Oblivion, schetst een satirisch portret van een groep hippe New Yorkers die allemaal op zoek zijn naar perfectie. De idealistische Joe (Modine) bijvoorbeeld, die samen met zijn vriendinnetje Mary (Keener) de spil vormt van het verhaal, probeert al negen jaar aan de bak te komen als acteur en oefent tot in het oneindige een scène uit Death of Salesman. DiCillo's humor balanceert hier tussen subtiel grappig en ronduit flauw. Bovendien toont hij zoveel karakters (sommige gespeeld door prachtige acteurs), dat het moeilijk is je betrokken te voelen bij wat hen bezielt. Maar de gebeurtenissen kabbelen zo aangenaam voort dat dat gevoel van afstandelijkheid uiteindelijk verdwijnt.

In His Father's Shoes

1997 | Fantasy, Familiefilm, Animatie

Verenigde Staten/Canada 1997. Fantasy van Vic Sarin. Met o.a. Robert Richard, Barbara Eve Harris, Rachael Crawford, Djanet Sears en Shadia Simmons.

De jonge Clay heeft nooit echt de kans gehad om zijn vader goed te leren kennen en hij heeft hier bijzonder veel problemen mee. Wanneer hij op vijftienjarige leeftijd een paar schoenen vindt en ze aanpast, belandt hij plotseling in de tienerdagen van zijn vader. Na de schoenen uitgetrokken te hebben, is hij weer terug in de huidige tijd. Iedere keer dat Clay terug in de tijd gaat, leert hij steeds meer over de persoonlijkheid van zijn vader en kan de jongen het leven beter aan

Every 9 Seconds

1997 | Drama

Verenigde Staten 1997. Drama van Kenneth Fink. Met o.a. Gail O'Grady, Amy Pietz, Michael Riley, Emily Hampshire en Scott Speedman.

Tv-film met twee verschillende intermenselijk drama's, netjes aan elkaar geknoopt door een journaliste, die stof voor haar artikel wil opdoen bij een telefonische hulpdienst. Zo raakt zij betrokken bij een vrouw die door haar net uit de gevangenis gekomen ex met de dood wordt bedreigd, en een tiener die de aangeboden hulp in de wind had geslagen en nu door haar jaloerse vriend verschrikkelijk wordt afgetuigd. Deze rolprent valt in de categorie pulp voor vrouwelijke kijkers, die op een regenachtige middag geen raad met zichzelf weten. Het scenario is van Adam Greenman en het camerawerk is van Ken Kelsch. Professioneel gemaakt, plichtmatig geregisseerd en gespeeld.

April One

1994 | Thriller

Duitsland/Verenigd Koninkrijk/Canada 1994. Thriller van Murray Battle. Met o.a. Stephen Shellen, Djanet Sears, David Strathairn, Gordan Clapp en Pierre Curzi.

Ottawa, 1 april 1986. Als priester verkleed dringt ex- gevangene Shellen de ambassade van de Bahama's binnen en gijzelt de vice-ambassadrice Sears. Hij eist de vrijlating van een vroegere celgenoot en een vrijgeleide naar een onbewoond gebied in Noord-Canada. Hij wil alleen onderhandelen met commissaris Strathairn. Voor de ambassade verdringen zich nieuwsgierigen, journalisten en cameramensen, wachtend op de afloop van de actie. Spannend verslag van een waargebeurde gijzelingsactie. Regisseur/scenarist Battle neemt vooral de rol van de media op de korrel, terwijl hij tussen terrorist Shellen en de geharde politieman Strathairn via hun telefonische contacten een vorm van wederzijds respect laat groeien. Psycho-thriller zonder geweld, met knap opgevoerde suspense. Fotografie van Mark Irwin.

Milk and Honey

1990 | Drama

Canada 1990. Drama van Rebecca Yates. Met o.a. Glen Salzman, Josette Simon, Lyman Ward en Djanet Sears.

Een vrouw uit Jama[KA3]ica (Simon) wil haar acht-jarig zoontje onder betere omstandigheden opvoeden en besluit een nieuw leven te beginnen in Canada. Ze laat haar zoontje tijdelijk achter en gaat in Toronto aan de slag als kindermeisje. Samen met enkele vriendinnen besluit ze een avondcursus Engels te volgen, waar ze echter ook een man ontmoet waarop ze verliefd wordt. Ze laat met de Kerst haar zoontje overkomen. Als zij de jongen in het land van melk en honing wil laten blijven, krijgt ze te maken met de bureaucratie en moet ze knokken tegen de autoriteiten, die haar telg willen uitwijzen. Een sentimentele tv-film die een beeld ophangt van een moedige vrouw, maar het scenario van Glen Salzman en Trevor Rhone verzinkt helemaal in soap-achtige toestanden. Goede acteerprestaties van een reeks minder bekende acteurs, maar door het ondermaatse scenario plukken ze weinig lauweren.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Djanet Sears op televisie komt.

Reageer