Vittoria Scognamiglio

Acteur

Vittoria Scognamiglio is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

La chatte à deux têtes

2002 | Drama

Frankrijk 2002. Drama van Jacques Nolot. Met o.a. Jacques Nolot, Frédéric Longbois, Vittoria Scognamiglio en Sébastien Viala.

La chatte à deux têtes is een pornofilm die wordt vertoond in een oude ranzige Parijse seksbioscoop. De mannen in de zaal hebben er echter maar weinig oog voor: hun aandacht gaat vooral uit naar hun mede-bezoekers. De reguliere klanten, onder wie een transseksueel, een soldaat en een Arabische travestiet gaan zitten, kijken om zich heen en zoeken weer een nieuw plekje. Een vijftiger, gespeeld door de regisseur zelf, is daarentegen geïnteresseerd in de kaartjesverkoopster. Met haar knoopt hij filosofische gsprekken aan, die Nolot minder boeiend in beeld weet te brengen dan de sociale interactie die daar in het duister plaatsvindt.

Mima

1991 | Familiefilm, Misdaad

Frankrijk 1991. Familiefilm van Philomène Esposito. Met o.a. Virginie Ledoyen, Nino Manfredi, Patrick Bouchitey, Margarita Lozano en Vittoria Sconamiglio.

Een familie uit Calabria, Zuid-Itali[KA3]e is rond 1965 naar S[KA2]ete in Frankrijk ge[KA3]emigreerd. Mima (Ledoyen) is een twaalf-jarige die in Frankrijk geboren is. Zij wordt streng opgevoed, en is geen kind meer maar ook nog niet volwassen, en heeft een hele vertrouwelijke band met haar grootvader, haar beste vriend en bondgenoot. Dan wordt zijn lijk vlakbij de spoorweg gevonden. Een commissaris van politie (Bouchitey) doet alles om een van die bloedbaden te voorkomen, waar Zuid-Italianen het patent op hebben. Het speelt zich allemaal af onder de verbijsterde blik van Mima, die heeft gezien met wie haar opa die avond een afspraak had. Niet zozeer een politiefilm als wel een zedenstudie naar de integratieproblematiek, die weinig inschikkelijk of sentimenteel is, maar wel heel nauwkeurig. De eerste zowel kritische als tedere film van een cineaste, die zelf uit Calabria komt. Een ontdekking. Scenario van de regisseuse en Lucien Lambert. Camerawerk van Carlo Varini.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Vittoria Scognamiglio op televisie komt.

Reageer