James Kwei

Editor

James Kwei is editor.
Er zijn 2 films gevonden.

Grace of My Heart

1996 | Biografie, Muziek, Drama

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1996. Biografie van Allison Anders. Met o.a. Illeana Douglas, Matt Dillon, Eric Stoltz, Bruce Davison en Patsy Kensit.

Denise Waverly (Douglas), alias Edna Buxton, erfgename van een staalimperium in Philadelphia, trekt in 1958 naar Manhattan in de hoop de top te bereiken als popmuzikante. Haar droom is liedjes te componeren en haar eigen composities te zingen, maar de platenproducenten zijn niet ge[KA3]interesseerd in haar stem. Ze legt zich neer bij een bestaan als song-writer en vestigt zich in Brill Building, waar Carole King en Phil Spector zich ook thuis voel(d)en. Tot zover verloopt alles luchtig en vlot met een charmante Douglas die de show steelt. Vervolgens merk je de invloed van Judith Krantz, een bekende schrijfster van dikke damesromans; haar bemoeienis met het scenario heeft geleid tot een rampzalige soap opera. Het liefdesleven van Edna Buxton loopt uit de hand; ze trouwt met Jay Phillips (Dillon), een geestelijk labiele rocker die zwaar gestoord raakt. Helaas is dit dan ook het geval met de film. De film bevat uiteraard aardig wat beelden, die de sfeer van de popscene in de tijd tussen 1958 en 1970 oproepen. Behalve het werk van Waverly/Buxton, 'My Secret Love', opwindende songs van Elvis Costello, Dave Stewart, Los Lobos, Burt Bacharach, Carole Bayer Sager en Gerry Goffin. Bridget Fonda is heel eventjes te zien als een kauwgom kauwende popster.

Brain Damage

1988 | Horror, Komedie

Verenigde Staten 1988. Horror van Frank Henenlotter. Met o.a. Rick Herbst, Gordon MacDonald, Jennifer Lowry, Theo Barnes en Lucille Saint-Peter.

Heel vreemde, bijzondere horrorfilm over een man (Herbst) en een monsterparasiet die psychedelische vloeistoffen in zijn hersens spuit. En dat is nog lang niet alles! Knappe parabel op drugsverslaving, met een grappige cameo van de ster uit Henenlotters eerste film, BASKET CASE.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer James Kwei op televisie komt.

Reageer