Lajos Koltai: regie en camera.
Er zijn 26 films gevonden.

Evening

2007 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten​/​​Duitsland 2007. Drama van Lajos Koltai. Met o.a. Vanessa Redgrave, Claire Danes, Toni Collette, Natasha Richardson en Patrick Wilson.

Oudere dame Anne (Redgrave) mijmert op haar sterfbed over een avond vijftig jaar geleden waarop ze haar liefde heeft laten schieten. Haar herinneringen, verbeeld door Claire Danes, worden afgewisseld met de existentiële sores van haar twee dochters (Toni Collette en echte dochter Natasha Richardson). De talentsamenklontering wordt compleet met bijrollen van Glenn Close, Meryl Streep en Streeps dochter Mamie Gummer. Voormalig cinematograaf Koltai verslikte zich in de vele tijdslijnen maar de film kan een stootje hebben dankzij fabelachtig soepel samenspel van het unieke ensemble vrouwelijk talent.

Fateless

2005 | Oorlogsfilm, Drama

Hongarije​/​​Duitsland​/​​Verenigd Koninkrijk 2005. Oorlogsfilm van Lajos Koltai. Met o.a. Marcell Nagy, János Bán, György Gazsó, Daniel Craig en Zsolt Dér.

De joodse veertienjarige György valt tijdens de Tweede Wereldoorlog in Boedapest in Duitse handen, wordt gedeporteerd en komt in diverse concentratiekampen terecht. György's omzwervingen lijken op die van de hoofdpersoon van Roman Polanski's The Pianist - al zijn de gruwelen die hij meemaakt en moet aanschouwen nog veel pijnlijker. Ook in Fateless wordt de Holocaust getoond als een aaneenschakeling van wrede toevalligheden. Voormalig cameraman Koltai toont het in sombere, donkere en voornamelijk sepiagetinte, later zwart-witte, beelden. Naar het autobiografische boek dat Nobelprijswinnaar Imre Kertész schreef over zijn ervaringen in de concentratiekampen.

The Emperor's Club

2002 | Drama

Verenigde Staten 2002. Drama van Michael Hoffman. Met o.a. Kevin Kline, Emile Hirsch, Embeth Davidtz, Joel Gretsch en Steven Culp.

De setting kennen we wel: een stijve jongensschool, enkele decennia geleden, waar een inspirerende docent de leerlingen aanzet tot grootse prestaties. Maar The Emperor's Club biedt net iets meer dan alleen het sentiment van een Dead Poets Society of Mr. Holland's Opus. Het verhaal draait om een veelbelovende leerling die docent Kline ondanks verwoede pogingen maar niet weet te raken - een mislukking die hem jaren zal blijven achtervolgen. De boeiende ethische thematiek en de mooie rol van Kline geven dit conventioneel ogende drama meerwaarde.

Max

2002 | Drama

Canada​/​​Duitsland​/​​Hongarije 2002. Drama van Menno Meyjes. Met o.a. John Cusack, Noah Taylor, Leelee Sobieski en Molly Parker.

Regiedebuut van de Nederlandse scenarist Menno Meyjes over de ontmoeting tussen twee mannen: Max Rothman, een schilder die tijdens de Eerste Wereldoorlog een arm heeft verloren en met zijn galerie een nieuwe loopbaan wil beginnen, en Hitler, een korporaal die ook schildert en zijn werk probeert te slijten. Hij blijft in Max een karikatuur.

Taking Sides

2001 | Drama, Oorlogsfilm, Biografie

Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Oostenrijk 2001. Drama van István Szabó. Met o.a. Harvey Keitel, Stellan Skarsgård, Moritz Bleibtreu, Birgit Minichmayr en Ulrich Tukur.

'Ik zit niet achter kleine visjes aan,' zegt de Amerikaanse majoor Steve Arnold (Keitel), 'ik wil Moby Dick.' Het is 1946 en als geallieerde overwinnaar is Arnold bezig met de de-nazificatie van Duitsland. De 'Moby Dick' is de wereldberoemde dirigent Wilhelm Furtwängler (Skarsgård). Had Furtwängler geen antisemitische uitlatingen gedaan en voor de verjaardag van Hitler opgetreden? Ja, maar hij zorgde ook dat joodse orkestleden konden vluchten. De door het onderwerp gebiologeerde Hongaarse regisseur Szabó levert gedetailleerd drama af met hemelse muziek van Beethoven en intelligent ogend acteerwerk van vooral Skarsgård.

Malèna

2000 | Romantisch drama, Komedie, Oorlogsfilm

Italië​/​​Verenigde Staten 2000. Romantisch drama van Giuseppe Tornatore. Met o.a. Monica Bellucci, Giuseppe Sulfaro, Luciano Federico, Pietro Notarianni en Matilde Piana.

Terwijl haar man aan het front is verlustigen de lokale mannen en jongens zich aan de mooie Malèna (Bellucci). De vrouwen in het Siciliaanse dorp zien het met lede ogen aan. Dan wordt Malèna's man als vermist opgegeven en probeert ze zich staande te houden door onder meer aan te pappen met Duitse militairen. Regisseur Tornatore (Cinema Paradiso) vertelt zijn - tikje sentimentele - verhaal vanuit het standpunt van een verliefd jongetje (Sulfaro). Cameraman Lajos Koltai brengt Bellucci bijzonder wellustig in beeld, en kreeg er een Oscarnominatie voor.

Sunshine

1999 | Drama, Historische film

Hongarije​/​​Duitsland​/​​Oostenrijk​/​​Canada 1999. Drama van István Szabó. Met o.a. Ralph Fiennes, Jennifer Ehle, Rachel Weisz, William Hurt en Rosemary Harris.

Overvolle film over de Sonnenscheins, een joodse familie die zich in het midden van de negentiende eeuw in Hongarije vestigt, volkomen integreert, maar generatie na generatie aan den lijve ondervindt dat ze geen 'echte' Hongaren zijn. Fiennes speelt drie rollen: de negentiende-eeuwse advocaat Ignatz Sonnenschein, zoon Adam, die schermkampioen is, en Adams communistische zoon Ivan. Bijna drie uur duurt dit epos, maar er worden dan ook meer dan honderd tumultueuze jaren behandeld. Szábo plaatste zijn film nadrukkelijk in een historische context, en zag zijn script, zijn cameraman en acteur Fiennes beloond met ieder een European Film Award.

La leggenda del pianista sull'oceano

1998 | Drama, Fantasy, Muziek

Italië 1998. Drama van Giuseppe Tornatore. Met o.a. Tim Roth, Pruitt Taylor Vince, Mélanie Thierry, Bill Nunn en Clarence Williams III.

Misschien dat het komt doordat van Tornatore's originele La leggenda del pianista sull'oceano 25 minuten zijn afgesnoept, maar er ontbreekt hier en daar wat aan de kortere versie. Bijvoorbeeld het antwoord op de vraag waarom hoofdpersoon 'Danny 1900' nooit van het Titanic-achtige schip afkomt waar hij is opgegroeid. Poëtische grandeur mist de film in ieder geval niet, zoals we gewend zijn van de maker van Cinema Paradiso. Het verhaal van '1900' en diens wonderbaarlijke pianospel is vergeven van protserig gouden shots en golvenhoog aanzwellende muziek van Ennio Morricone. Tornatore wilde misschien iets te graag van een opmerkelijk fictief gegeven een onsterfelijke legende maken.

Out to Sea

1997 | Komedie

Verenigde Staten 1997. Komedie van Martha Coolidge. Met o.a. Jack Lemmon, Walter Matthau, Dyan Cannon, Gloria DeHaven en Brent Spiner.

Charlie is een vervent gokker met hoge schulden. Om van zijn schulden af te komen wil hij trouwen met een rijke vrouw. Hij besluit samen met zijn zwager Herb op een cruiseschip te stappen en er te werken als professionele dansers. Terwijl Charlie bij het pokeren kennis maakt met de knappe Liz, wordt Herb verliefd op zijn danspartner. De tortelduifjes zijn een doorn in het oog van de directeur en hij probeert dan ook alles om de heren aan de aandacht van de dames te onttrekken.

Mother

1996 | Komedie

Verenigde Staten 1996. Komedie van Albert Brooks. Met o.a. Albert Brooks, Debbie Reynolds, Rob Morrow, Lisa Kudrow en John C. McGinley.

Het leven van schrijver John Henderson (Brooks) zit op een dood spoor. Zijn werk loopt niet lekker en relaties lijken gedoemd te mislukken. Hij vermoedt dat zijn moeder Beatrice (Reynolds in haar eerste hoofdrol sinds 1971) oorzaak is van het probleem en trekt bij haar in om uit te zoeken waar het is mis gegaan. Het kolderieke uitgangspunt pakt verbazingwekkend evenwichtig uit en resulteert in een sympathieke acteursfilm. Vermakelijk extraatje zijn de vele verwijzingen naar Amerikaanse (top)films in mise-en-scene en muziek met onder andere een opmerkelijke variatie op Paul Simons 'Mrs. Robinson' (The Graduate).

Just Cause

1995 | Misdaad, Thriller, Mysterie

Verenigde Staten 1995. Misdaad van Arne Glimcher. Met o.a. Sean Connery, Blair Underwood, Kate Capshaw, Laurence Fishburne en Ed Harris.

Na Pulp Fiction kon je niet meer aankomen met zomaar een hippe misdaadfilm. Na The Silence of the Lambs (1991) moest je van goeden huize komen om een publiek te interesseren in psychopaten. Regisseur Arnold Glimcher en consorten komen niet van goeden huize. Hun grimmige verfilming van John Katzenbachs nagelbijter is een opeenstapeling van doorzichtige subplotjes rond een opperspeurder (Connery), een overijverige agent (Fishburne) en diverse verknipte types (onder andere Harris, de beste van het stel). Een tijddoder met laffe afdronk.

Home for the Holidays

1995 | Komedie, Drama, Experimenteel

Verenigde Staten 1995. Komedie van Jodie Foster. Met o.a. Holly Hunter, Anne Bancroft, Charles Durning, Dylan McDermott en Geraldine Chaplin.

Hunter die kunstwerken restaureert in een museum in Chicago, wordt ontslagen net voordat zij huiswaarts keert om Thanksgiving te vieren. Haar ouders, Bancroft en Durning, vallen haar lastig met domme vragen over haar vrijgezellenbestaan. Stevenson is Hunter`s zus die bezeten is van calorieën. Downey, Jr. komt onverwacht opdagen op de gezinsreünie als de homofiele broer. Bancroft die in beslag wordt genomen om het feestelijke eten voor te bereiden, zorgt met de nodige subtiliteit voor op-en aanmerkingen, die doel treffen. Durning is een komische, stuntelende vader. Regisseuse Foster (haar tweede film na LITTLE MAN TATE) maakt er een soort anti-vakantiefilm van, allicht bitterder dan gepland door de scenarist W.D. Richter, die zich baseerde op een kort verhaal van Chris Radant. Met een gelukkig, romantisch einde, dat geen verband houdt met de eerste, eerder grimmige helft van de film slaat Foster de plank mis. De fotografie van Lajos Koltai legt gepast de nadruk op de uniformiteit van het leven van de Amerikaanse middenklasse. Muziek van Mark Isham. Dolbygeluid.

When a Man Loves a Woman

1994 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1994. Drama van Luis Mandoki. Met o.a. Andy Garcia, Meg Ryan, Ellen Burstyn, Tina Majorino en Mae Whitman.

Michael Green (Garcia) geniet met volle teugen van zijn gezinnetje maar weet niet dat vrouwlief Alice (Ryan) iedere dag een liter wodka weglurkt. Is ze ongelukkig omdat ze drinkt of drinkt ze omdat ze ongelukkig is? Tenenkrommend drama is het gevolg wanneer Meg Ryan zich door het stroperige scenario worstelt richting een allesbehalve sobere finale. Andy Garcia is dan al gedegradeerd tot louter figurant met weeïge ‘Maar liefje…?’ teksten. Burstyn verdiende als moeder van Alice ook een beter lot, en vooral betere dialogen. Ook bekend als Pour l'amour d'une femme. Niet geschikt voor (nuchtere) kijkers.

Born Yesterday

1993 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1993. Komedie van Luis Mandoki. Met o.a. Melanie Griffith, John Goodman, Don Johnson en Edward Herrmann.

Billie, de vriendin van zojuist verhuisde vastgoedmagnaat Harry (Goodman) valt spectaculair uit de toon in de hoge kringen van Washington D.C. en Harry schuwt publiciteit omdat hij discreet wat schimmige zaakjes wil regelen. Een mentor moet haar de hoofdstedelijke gebruiken leren. Maar binnen de kortste keren vliegen de vonken over tussen de ingehuurde journalist Paul (Johnson) en Billie. Born Yesterday had een moderne remake van een sprankelende komedie van George Cukor uit 1950 moeten worden, maar het scenario is ontdaan van scherpe kantjes en het acteerwerk oogt nogal flets. Misschien hadden de makers dichter bij het origineel moeten blijven.

Edes Emma, Draga Bobe

1992 | Drama

Hongarije 1992. Drama van István Szabó. Met o.a. Éva Kerekes, Péter Andorai, Johanna ter Steege en Enikö Börcsök.

Hongarije is eindelijk, na veertig jaar dictatuur, een vrij land. Mensen moeten proberen hun weg te vinden onder deze nieuwe en onbekende omstandigheden. Een schrijnend verslag van hun pogingen het hoofd boven water te houden zonder de eigen persoonlijkheid te verloochenen. Emma (Ter Steege) is lerares Russisch en wordt omgeschoold tot lerares Engels. Ze heeft een vluchtige, onbevredigende verhouding met getrouwd schoolhoofd Andorai. Haar vriendin B[KA11]obe (uitstekend gespeeld door B[KA11]orcs[KA11]ok) gaat ten onder aan bezitsdrang, zonder dat Emma bij machte is haar te helpen. Ter Steege wordt in de oorspronkelijke versie zeer goed ingedubd door Ildiko Bansagi. Prachtige fotografie (Eastmancolor) van Lajos Koltai en het script is van de regisseur naar een idee van Andrea Veszits en hemzelf. Op het festival van Berlijn officieel lof toegezwaaid.

Mobsters

1991 | Misdaad, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1991. Misdaad van Michael Karbelnicoff en Michael Karbelnikoff. Met o.a. Patrick Dempsey, Richard Grieco, Costas Mandylor, Christian Slater en Lara Flynn Boyle.

De gewelddadige opkomst van vier, twee joodse en twee Italiaanse, later erg beruchte maar hier nog jonge gangsters: Lansky, Bugsy Siegel, Frank Costello en Lucky Luciano. Een soort YOUNG TOMMY GUNS waarin door scenarist Nicholas Kazan vooral de band tussen Italiaanse en joodse maffia wordt benadrukt. Maar voor het overige is het vooral een kwestie van kus-kus-bang-bang en het geld tellen. Als showmeisje met een gouden hart slaagt Boyle erin een sexy indruk na te laten. Een te lange, saaie, warrige en teleurstellende film, waarvan de mooie vormgeving het enige positieve is. Ook bekend als THE EVIL EMPIRE.

Meeting Venus

1991 | Drama, Romantiek, Muziek

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Hongarije​/​​Frankrijk 1991. Drama van István Szabó. Met o.a. Glenn Close, Niels Arestrup, Moscu Alcalay, Macha Méril en Erland Josephson.

Arestrup speelt een Hongaarse dirigent die naar Parijs gaat om Wagners opera Tannhauser te dirigeren en dat leidt tot een aantal observaties over kunst en bureaucratie, kunstenaars en democratie, gekibbel, interventies van vakbonden en triviale afgunst. Eigenlijk een soort metafoor over wat er in het Europa van 1990 gaande is. Een dappere film waarin de opera meer als decor dient. Er is ook een mooi liefdesverhaal tussen Arestrup en een schitterende Close als de diva. Tot op zekere hoogte ook een alternatieve versie van Truffaut's LA NUIT AMÉRICAINE. Nederlandse Ter Steege, dé ontdekking van SPOORLOOS in de rol van Monique. De stem van Close is ingedubbed door niemand minder dan Kiri Te Kanewa. Scenario van regisseur Szabó en Michael Hirst. Camerawerk van Lajos Koltai.

White Palace

1990 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1990. Romantiek van Luis Mandoki. Met o.a. Susan Sarandon, James Spader, Jason Alexander, Kathy Bates en Eileen Brennan.

Sinds zijn echtgenote bij een ongeval om het leven kwam, is de jonge Spader alle levenslust kwijt. Op een avond zit hij in de bar 'White Palace' om zijn melancholie weg te drinken, en hij wordt bediend door Sarandon. Zij is vijftien jaar ouder, en haar humor, strijdvaardigheid en optimisme hebben haar over een mislukt huwelijk en de dood-door-overdosis van een zoon geholpen. Tussen de twee bloeit een romance op die door de omgeving niet wordt begrepen. Goed geacteerde dramatische film, die de liefde tussen een jongeman en een oudere vrouw uit totaal verschillende milieus centraal stelt. Ted Tally en Alvin Sargent baseerden hun scenario op de roman van Glenn Savan, die zich distantieerde van het onwaarschijnlijke, geforceerde slot. Fotografie van Lajos Koltai. De romantisch/dramatische score is van George Fenton.

Homer and Eddie

1989 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1989. Drama van Andrey Konchalovskiy. Met o.a. James Belushi, Whoopi Goldberg, Karen Black, Jim Mapp en John Waters.

Belushi is Homer, die door een ernstig sportongeval in zijn jeugd een beetje is achtergebleven - het is een naïeve man, die bij de eerste de beste gelegenheid van al zijn schamele bezittingen beroofd wordt. In die ontredderde toestand ontmoet hij Eddie, gespeeld door Goldberg, een agressief, rauw vrouwmens, met een afgetrapte rammelende luxe slee, een Lincoln Continental. Samen trekken ze al rovend en plunderend naar het Noord-Westen van de V. om Homers zieke vader te bezoeken, waar het eindigt in een tragedie. Een eenzijdige kijk van immigré Konchalovsky op de Amerikaanse samenleving en een mislukte satire op het roadmovie-genre.

Georg Elser - Einer aus Deutschland

1989 | Historische film, Drama

Duitsland 1989. Historische film van Klaus Maria Brandauer en Rainer Soehnlein. Met o.a. Klaus Maria Brandauer, Brian Dennehy, Rebecca Miller, Elisabeth Orth en Nigel Le Vaillant.

Het verhaal van Georg Elser, de Duitse klokmaker die in 1939 middels een zelfgemaakte bom Adolf Hitler naar de andere wereld trachtte blazen. Zelfs al weten we de uitkomst (de aanslag mislukte natuurlijk), toch is deze Duits-Amerikaanse co-produktie uit 1989 (ook bekend als Seven Minutes) behoorlijk spannend. Want van de heldendaad van Elser (geef eerlijk toe, wie van u kende zijn naam) is opmerkelijk weinig bekend. Regisseur en Elser-vertolker is Klaus Maria Brandauer (Oostenrijk, 1944). Sinds zijn rol van opportunist Hen(d)rik Höfgen in Szabo´s Mephisto (1981) is Brandauer een ster, al lijkt de laatste jaren de vaart een beetje uit zijn acteursloopbaan. Misschien is dat wel de reden dat Brandauer ook is gaan regisseren. Elser was zijn regiedebuut, en inmiddels heeft Brandauer al drie projecten tot een goed einde gebracht.

Hanussen

1988 | Biografie, Historische film, Drama

Duitsland​/​​Hongarije​/​​Oostenrijk 1988. Biografie van István Szabó. Met o.a. Klaus Maria Brandauer, Erland Josephson, Walter Schmidinger, Ildikó Bánsági en Károly Eperjes.

In 1981 maakte de Hongaarse regisseur István Szabó furore met zijn Mephisto, waarin Klaus Maria Brandauer schitterde. In 1985 kwam zijn Oberst Redl in de bioscopen, wederom met Brandauer in een glansrol. Een kleine drie jaar later volgde Hanussen, het derde deel van wat men met enige goede wil een drieluik zou kunnen noemen. De Oostenrijkse korporaal Klaus Schneider blijkt, na aan een hoofdwond te zijn behandeld, over paranormale gaven te beschikken. Hij meet zich het pseudoniem Hanussen aan en oogst veel succes met zijn betrouwbare voorspellingen. Wanneer hij zich op politiek terrein begeeft, gaat het mis. Uiteraard speelt Brandauer de titelrol.

Gaby: A True Story

1987 | Biografie, Drama

Mexico​/​​Verenigde Staten 1987. Biografie van Luis Mandoki. Met o.a. Liv Ullmann, Norma Aleandro, Rachel Levin, Lawrence Monoson en Robert Beltran.

Loggia en Ullmann emigreren in 1938 van Oostenrijk naar Mexico. In 1945 wordt hun tweede dochtertje Gaby geboren. De artsen stellen kort na de geboorte een totale verlamming van de hersenen vast. De ouders zijn vertwijfeld. Hun kindermeisje Florencia (Aleandro) ziet dat het kind een voetje kan bewegen. Algauw blijkt dat de intelligentie van het kind niet is aangetast.

Oberst Redl

1985 | Drama, Historische film

Duitsland​/​​Hongarije​/​​Oostenrijk 1985. Drama van István Szabó. Met o.a. Klaus Maria Brandauer, Gudrun Landgrebe, Hans-Christian Blech, Armin Müller-Stahl en Jan Niklas.

Aan de hand van de opkomst en ondergang van Oberst Redl in de Oostenrijkse monarchie ten tijde van keizer Franz Josef behandelt de film het verband tussen het lot van het individu en de politieke gebeurtenissen. Een tweede fantastische hoofdrol van Brandauer. Tweede film in Szabó's trilogie, met MEPHISTO en HANUSSEN. Het scenario werd geschreven door regisseur Szabó en Péter Dobai. Het camerawerk is van Lajos Koltai.

Bali

1983 | Experimenteel, Drama

Duitsland​/​​Oostenrijk 1983. Experimenteel van István Szabó. Met o.a. Winfried Glatzeder, Loni von Friedl, Michael König, Viola Sauer en István Szabó.

Een regisseur ziet zoveel overeenkomsten tussen zichzelf en de hoofdfiguur van zijn film, de schilder Walter Spies, dat hij zich totaal met hem identificeert. Hij ontvlucht aan alles wat met het westen te maken heeft en tracht, net als Spies, zichzelf op Bali te hervinden. Het documentaire karakter en de prachtige fotografie van de Balinese rituelen maken hem ondanks het zwakke verhaal toch tot een zeer genietbare film. Het scenario is van regisseur Szabó. Het camerawerk is van Lajos Koltai.

Mephisto

1981 | Drama, Oorlogsfilm

Hongarije​/​​Duitsland​/​​Oostenrijk 1981. Drama van István Szabó. Met o.a. Klaus Maria Brandauer, Krystyna Janda, Ildikó Bánsági, Karin Boyd en Rolf Hoppe.

De jonge, zeer ambitieuze Duitse acteur Hendrik Hoefgen heeft er alles voor over dé grote ster te worden, zelfs als dit leidt tot een verregaande aanpassing aan een fascistisch regime à la Hitlers nazisme. Fascinerende en professioneel gemaakte film over de relatie kunst en politiek, gebaseerd op de gelijknamige roman van Klaus Mann uit 1936. Het hoofdpersonage is gebaseerd op de bestaande Duitse acteur Gustaf Gründgen en wordt in de film gespeeld door Klaus Maria Brandauer, die daarmee de rol van zijn leven speelt. Met een Oscar bekroond als beste niet-Engelstalige film. Deel 1 van een drieluik; de andere twee - duidelijk mindere - delen zijn getiteld Oberst Redl en Hanussen.

Bizalom

1980 | Drama, Romantiek, Oorlogsfilm

Hongarije 1980. Drama van István Szabó. Met o.a. Ildiké Bánsági, Károly Csáki, O. Gombik, Ildikó Kishonti en Karoly Csaki.

Zeer warme en subtiele film over een getrouwde vrouw (B[KA1]ans[KA1]ag[KA1]i) die aan het eind van WO II gedwongen wordt onder te duiken met een haar onbekende verzetsstrijder (Andorai). Ondanks het zeer argwanende karakter van deze man ontstaat een liefdesband, waarvan echter niet zeker is, of die na de oorlog zal blijven bestaan. De mooie fotografie en het schitterende, ingetogen spel zorgen voor een intense ervaring. De regie van Szabó werd bekroond in Berlijn 1980. Het scenario is van Erika Szántó en regisseur Szabó naar diens verhaal. Het camerawerk is van Lajos Koltai. Eastmancolor, Mono.