Madeleine Bouchez

Acteur

Madeleine Bouchez is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Vacances déchaînées

1980 | Erotiek

Frankrijk 1980. Erotiek van Maxime Debest. Met o.a. Pierre Mirat, Madeleine Bouchez, Anna Marc, Stéphane Aouste en Bernard Legrand.

Geflirt in de tuin en in het zwembad van een gehuurde vakantievilla in een klein Spaans dorp. Nietszeggend, en de censuur heeft er driftig in gesneden. Ook bekend als VACANCES INSOLITES.

Les liaisons dangereuses

1980 | Historische film

Frankrijk 1980. Historische film van Charles Brabant. Met o.a. Jean Négroni, Claude Degliame, Jean-Pierre Bouvier, Maïa Simon en Bernard Musson.

In 1794 werd de auteur Choderlos de Laclos door de revolutionaire regering ter dood veroordeeld. Terwijl hij op de dood wacht krijgt hij in zijn cel bezoek van een dame in het zwart, met achter haar sluier een verminkt gezicht. In haar herkent hij de vrouw die model gestaan heeft voor zijn markiezin de Merteuil. Samen halen ze herinneringen op aan de periode die hij beschreef in zijn roman [KL]Les liaisons dangereuses[KLE]. Praterige, literaire film die deze meermaals verfilmde brievenroman benadert vanuit het standpunt van de auteur en zijn hoofdpersonage. Geen lekkere ontspanning, maar een film om door te bijten, met meer aandacht voor de schitterende decors van Paul Blisson en de prachtige kostuums, dan voor de acteerprestaties. Adembenemende choreografie van Serge Keuten. Brabant baseerde zijn scenario op het leven en het werk van Choderlos de Laclos (die in de film uitgebeeld wordt door Négroni). Degliame is een mooie, maar koele markiezin. Schitterende kleurenfotografie van Jean Limousin.

Le Fils puni

1978 | Drama

Frankrijk 1978. Drama van Philippe Collin. Met o.a. Christian Rist, Jenny Alpha, Catriona McColl, Madeleine Bouchez en Marie Munoz.

Een alleenwonende jongeman heeft een nogal morbide hobby: hij legt documentatiemappen aan over moordenaars en volgt met grote belangstelling hun proces in de kranten en op de televisie. Met dit interessante basisidee kun je verschillende kanten uit en aangezien dit een Franse debuutfilm is wordt het dus een pretentieuze bezinning over de kunstenaar als geïsoleerd genie. Fotografie van Sacha Vierny.

La Face cachée d'Adolf Hitler

1977 | Komedie, Biografie, Historische film

Frankrijk 1977. Komedie van Richard Balducci. Met o.a. Billy Frick, Albert Médina, Pierre Desproges, Madeleine Bouchez en Christine Burke.

Naar het verhaal LA VIE SEXUELLE D'ADOLF HITLER van Briac. Een schokkende mengeling van fragmenten uit de actualiteit van de jaren '20, '30 en '40 en sketches waarin Hitler, Mussolini, Eva Braun, generaal Keitel, maarschalk Pétain en dergelijke belachelijk worden gemaakt. De bedoeling, het aan de kaak stellen van een misleiding, was ongetwijfeld goed maar het resultaat doet denken aan een tweederangs cabaretvoorstelling. Tegenover enkele lachwekkende scènes staan onaangename en moeilijke scènes, terwijl het behandelen van het onderwerp vanuit de grappige invalshoek van nogal slechte smaak getuigt. Ook bekend als NAZIS DANS LE RETRO ALLEZ LES VERTS.

Les Secrétaires

1974 | Komedie, Oorlogsfilm

Frankrijk 1974. Komedie van Guy Pérol. Met o.a. Christian Marin, Nathalie Nort, Frédéric Nort, Roger Normand en Christian Chevreuse.

Treurig dit verhaal van een souteneur die zijn zes werkneemsters naar de Auvergne meeneemt ten tijde van de exodus in 1940. Laag bij de gronds (de pastoor zelf neemt deel aan de pleziertjes!) zowel wat betreft scenario (waardeloos) als regie (slap) en het erbarmelijke spel. Ook bekend als TOUCHEZ PAS MON CAPITAL en LE COMMANDO DES CHAUDS LAPINS.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Madeleine Bouchez op televisie komt.

Reageer