Oussama Mohammad

Regisseur, Scenarist

Oussama Mohammad is regisseur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

AL Leil

1992 | Biografie

Frankrijk/Libanon/Syrië 1992. Biografie van Mohamad Malass. Met o.a. Sabah Jazairi, Fares Lahlou, Omar Malas, Riadh Chahrour en Maher Salibi.

Centraal in deze min of meer autobiografische film staat de vader van de maker. De kijker maakt kennis met de periode 1936- 1949, toen het voormalige koninkrijk Syri[KA3]e geteisterd werd door [KA1]e[KA1]en militaire coup na de andere. Malass geeft een gekleurd beeld dat historisch niet geheel juist is, vermengt fictie en werkelijkheid en laat de kijker zijn verlangen naar een onafhankelijke Palestijnse staat voelen. Malass (geboren 1945) studeerde aan het Filminstituut van Moskou en dit is zijn zesde film. In de Arabische wereld wemelt het nu niet direct van regisseurs en hij geldt als belangrijk. Film die v.n.l. interessant is voor echte geïnteresseerden in het onderwerp. Scenario van Oussama Mohammad en regisseur Malass. De fotografie is van Youssef Ben Youssef.

Étoiles de jour

1988 | Drama

Syrië 1988. Drama van Oussama Mohammad. Met o.a. Abdellatif Abdelhamid, Zuheir Ramadan, Zuheir Abdelkarim, Sabah As-Salem en Maha As-Saleh.

Regisseur Mohammad, die ook het scenario voor deze film schreef, heeft voorzichtig geprobeerd met een zekere humor een relativerend beeld te schetsen van een verandering die plaatsvindt in bepaalde lagen van de Syrische maatschappij, zonder daarbij een uitdrukkelijk standpunt in te nemen. Het gaat over familiebezit dat eeuwenlang bijeen wordt gehouden door huwelijken tussen neven en nichten.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Oussama Mohammad op televisie komt.

Reageer