Andrew Shepherd

Acteur

Andrew Shepherd is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

When Saturday Comes

1996 | Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1996. Drama van Maria Giese. Met o.a. Sean Bean, Emily Lloyd, Pete Postlethwaite, John McEnery en Craig Kelly.

De jonge Jimmy Muir (Bean) woont in een van de ruigste buurten in Sheffield, Engeland. Op zijn laatste schooldag krijgt hij twee keuzes voor de toekomst voorgelegd: in de mijn of in de fabriek werken. Maar Jimmy droomt ervan een professionele voetballer te worden. Als Jimmy 25 jaar oud is werkt hij nog steeds in een bierbrouwerij waar hij onder grote druk moet presteren om zijn bonus te krijgen. Maar hij voert ook een andere race tegen de klok: de hoop een carrière als professionele voetballer heeft hij al bijna opgegeven. Thuis is het een hel: zijn vader, een gokker, is een verbitterde man die zijn dromen nooit heeft kunnen waarmaken. Hij misgunt zijn zoon elke verbetering. De dagelijkse sleur wordt slechts onderbroken door zuippartijen met vrienden die allemaal in dezelfde situatie zitten en voetbal spelen met het kroegteam. Jimmy leeft voor de zaterdag, als hij weer kan spelen. Dan krijgt Jimmy een relatie met de knappe en ondernemende Annie Doherty (Lloyd). Als haar oom Ken Jackson (Postlethwaite), de trainer van het lokale team Hallam United, Jimmy ziet spelen, is hij danig onder de indruk van zijn talent. Ken vraagt hem om bij zijn semi-professionele team te komen spelen. Jimmy doet het heel erg goed en een tijdje lijkt alles mee te zitten: hij is gelukkig met Annie en ze willen gaan samenwonen. Bovendien nodigt de scout van Sheffield United hem uit om een keer met het eredivisieteam te spelen. Zal het de arbeidersjongen lukken om zich te bewijzen, terwijl eigenlijk alles in zijn omgeving tegenzit. (IdH/VPRO Gids)

Auchting: Streng geheim! Die Jagd auf Astrotel

1992 | Familiefilm, Misdaad, Avonturenfilm

Australië 1992. Familiefilm van Marcus Cole. Met o.a. Jennifer Hardy, Andrew Shepherd, Deanna Burgess, Rossi Kotsis en Frederick Parslow.

Vicky (Hardy) en Albert (Shepherd) hebben hun vader die een belangrijke uitvinding had gedaan, verloren. Zij wonen nu in de Australische outback bij hun oom Sir Joshua (Parslow), een excentrieke wetenschapper met een supercomputer, die hangt aan het wereldwijde Centauri-netwerk, een soort voorloper van het internet. Gemene schurk Neville Savage (Braint) heeft het gemunt op vaders uitvinding, maar dankzij de contacten met (bevoorrechte) kinderen over de gehele wereld, die toegang hebben tot het net, is het tweetal Savage te slim af. Lekker spannend, ouderwets, maar sterk verouderd verhaal. Leuk gespeeld door de jonge rolverdeling.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Andrew Shepherd op televisie komt.

Reageer