Jerzy Bonczak

Acteur

Jerzy Bonczak is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Les enfants de la guerre

1991 | Drama, Oorlogsfilm

Frankrijk/Polen 1991. Drama van Krzysztof Rogulski. Met o.a. Jacques Bonnaffé, Thérèse Liotard, Marie Dubois, Pierre Vaneck en Brigitte Roüan.

Drie jonge broers groeien op als Polen is bezet door nazi- Duitsland (1939-45). Hun vader (Bouillon), een dokter, zit in het verzet. De situatie in de grote steden wordt steeds nijpender en gevaarlijker. De ouders besluiten om de kinderen veilig onder te brengen in een dorpje in de bergen. De vrouw (Dubois) van de burgemeester (Vaneck) beschouwt hen als vreemde eenden in de bijt en laat geen gelegenheid voorbij gaan om de kinderen zwart te maken. De eerste burger is te laf om in te grijpen en de bevooroordeelde inwoners gedragen zich onverschillig. De oudste probeert tevergeefs in contact te komen met zijn ouders. Daarop besluiten ze op hun eigen manier aan de strijd deel te nemen: samen met drie andere kinderen bedenken ze een satirische toneelklucht, dat ze met ge[KA3]improviseerde rekwisieten opvoeren. De dorpelingen komen niet meer bij van het lachen. Een originele invalshoek om de oorlog te laten zien door de ogen van kinderen. Het is geen JEUX INTERDITS (1952) van René Clément, maar een boeiende film, wel wat lang, over het verkeren in uitzonderlijke omstandigheden. Sterk spel van de kinderen. Het scenario is van Rogulski en Agnès Poullin. Het camerawerk is van Gilles Moizon en Jacek Prosinski. Dolby Stereo. Ook bekend als LES ENFANTS DU VENT.

Fucha

1984 | Komedie

Polen 1984. Komedie van Michal Dudziewicz. Met o.a. Marian Kociniak, Jerzy Bonczak, Bogdan Baer, Barbara Rachhwalska en Leon Niemczyk.

Een eigenaardige korte film gebaseerd op het verhaal van Jan Kimilsbach, een steenhouwer die tevens schrijver/acteur is, een kleurrijke figuur in het leven van Warschau. Twee metselaars stemmen toe clandestien te zullen werken aan het verwaarloosde monument van een 19e-eeuwse nationale held omdat ze geld voor wodka nodig hebben. Ze weigeren echter grootmoedig het geld aan te nemen wanneer ze ontdekken dat de opdrachtgever een arme idealistische leraar is. Het ironische verhaal weerspiegelt de sfeer die karakteristiek was voor het Polen van begin jaren 80.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jerzy Bonczak op televisie komt.

Reageer