Mary Santpere is acteur.
Er zijn 24 films gevonden.

Vida en sombras

1984 | Drama

Spanje 1984. Drama van Lorenzo Llobet García. Met o.a. Dolores Pradera, Isabel de Pomés, Mary Santpere en Fernando Fernán-Gómez.

Een amateurfilmer krijgt wroeging nadat zijn vrouw door de republikeinen is neergeschoten terwijl hij de straatgevechten van de 18de juli aan het filmen was. Jaren later ziet hij REBECCA, wat een nieuw mens van hem maakt, en is hij vastbesloten om filmregisseur te worden. Een zeer slechte en absoluut achterhaalde film, hoewel ongewild bijna dadaïstisch vanwege de pure waanzin.

Un, dos, tres... ensaimadas cada vez

1984 | Komedie

Spanje 1984. Komedie van Joan Solivellas. Met o.a. Ovidi Montllor, Luis Escobar, Conrado San Martín en Mary Santpere.

In een hotel op Majorca komen de meest uiteenlopende figuren bijeen, en dat leidt tot een belachelijke en absurde komedie.

J.R. contraataca

1983 |

Spanje 1983. Francisco Lara. Met o.a. Pepe da Rosa, Mary Santpere, Antonio Garisa en José Carabias.

Een ordinaire satire op de Amerikaanse televisieserie Dallas.

J.R. Contraataca

1983 |

Spanje 1983. Francisco Lara Polop. Met o.a. Antonio Carisa, Mary Santpere en Pepe da Rosa.

Een ordinaire satire op de Amerikaanse televisieserie Dallas.

Les llamaban J.R.

1982 | Komedie

Spanje 1982. Komedie van Francisco Lara Polop. Met o.a. Pepe da Rosa, Mary Santpere, Antonio Garisa en María Salerno.

Een seminarist ontvangt de boodschap dat hij een reusachtige plantage erft. Zo'n groffe parodie op de Amerikaanse televisieserie DALLAS werd maar zelden gemaakt.

El Vicario de Olot

1981 | Komedie

Spanje 1981. Komedie van Ventura Pons. Met o.a. Enric Majó, Joan Monleón, Nuria Felíu en Mary Santpere.

Het bezoek van een hoge geestelijke is aanleiding voor de bewoners van een Catalaans dorpje enkele themadagen over het geloof en de hedendaagse mens te organiseren... Een zeer matig kassucces.

Patrimonio nacional

1980 | Komedie

Spanje 1980. Komedie van Luís Garcia Berlanga. Met o.a. Luis Escobar, José Luis Lopéz Vázquez, Amparo Soler Leal, Mary Santpere en Luis Ciges.

Tegen het eind van het regime van Franco keert markies De Leguineche terug naar zijn Madrileense paleis, in de overtuiging dat het herstel van de monarchie hem zijn oude roem terug zal brengen. Een mislukt vervolg op LA ESCOPETA NACIONAL.

Un Millón por tu historia

1979 | Komedie

Spanje 1979. Komedie van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Francisco Morán, Paca Gabaldón, Mary Santpere en Fernando Guillén.

Een misdadiger uit de hogere kringen gaat naar de gevangenis. Zo'n slechte film dat het niet om aan te zien is. Ook bekend als EN LA CÁRCEL, CAFÉ, COPA Y PURA.

Bruja, más que bruja

1976 |

Spanje 1976. Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Francisco Algora, Emma Cohen en Mary Santpere.

Een dorpsbewoner bemerkt tot zijn schrik dat hij aan de beurt is om in militaire dienst te gaan. Een van de minder bekende films van de bewonderenswaardige en veelzijdige Fernando Fernán-Gómez, die hier de spot drijft met het typisch Spaanse operette-genre.

La Liga no es cosa de hombros

1972 | Komedie

Spanje 1972. Komedie van Ignacio F. Iguino. Met o.a. Cassen, Mary Santpere, Santi Sans, Cris Huerta en Monica Kolpek.

Om aan een bedrogen echtgenoot te ontsnappen vermomt een vrouwenjager zich als een Argentijnse voetballer. Echt onuitstaanbaar.

Viudita Ye-Ye

1968 | Komedie

Spanje 1968. Komedie van Juan Bosch. Met o.a. Mary Santpere, Kiko, Mochi en Alady.

Een extravagante ex-cabaretière heeft in haar testament laten vastleggen, dat wanneer haar dochter wil erven zij met een man moet trouwen die lelijker is dan zij.... Een produktie van Iquino ter ere van het groteske en ongecompliceerde komische talent van Santpere.

La Mini tía

1968 |

Spanje 1968. Ignacio F. Iquino. Met o.a. Mary Santpere, Kiko en Maite Brik.

Een vrouwenmoordenaar wil de grillige hoofdrolspeelster vermoorden. Een satire op de toen in de mode zijnde detectiveverhalen, af en toe vermakelijk.

La Viudita naviera

1965 | Komedie

Spanje 1965. Komedie van Luis Marquina. Met o.a. Paquita Rico, Arturo Fernández, Mary Santpere en Ismael Merlo.

Een jonge weduwe die samen met haar schoonzuster eigenaresse is van een rederij, wordt lastig gevallen door een vroegere medewerker van haar man. Een smakeloze komedie, waarvan Marquina zelf het scenario heeft geschreven. Slechts de moeite waard door de ogen van Rico.

Algunas lecciones de amor

1965 | Romantiek

Spanje 1965. Romantiek van José María Zabalza. Met o.a. Germán Cobos, Gloria Osuna, Mary Santpere en José Luis Lopéz Vázquez.

De film illustreert de houding van de Spanjaarden ten opzichte van de liefde. Deze schetsmatige film, zogenaamd een domumentaire met journalistiek karakter, is alleen maar belachelijk.

Detective con faldas

1961 | Komedie, Misdaad

Spanje 1961. Komedie van Ricardo Núñez. Met o.a. Mary Santpere, Liliane Brousse, Ángel del Pozo en Carlos Casaravilla.

Een vrouwelijke detective raakt betrokken bij een moordzaak.Een lompe komedie, gemaakt ter meerdere eer en glorie van de grove humor van Mary Santpere.

Miss Cuplé

1959 | Komedie

Spanje 1959. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Mary Santpere, Roberto Rey, María Fernanda Ladrón de Guevara en María Mahor.

Een aankomend variété-artieste ziet de komische rollen haar neus voorbijgaan door haar bijzondere verschijning. Een zeer zwakke film, gebaseerd op het leven van de hoofdrolspeelster zelf.

Veraneo en España

1955 | Komedie

Spanje 1955. Komedie van Miguel Iglesias. Met o.a. Paco Martinez Soria, Enrique Castallón, Dolores Castellón en Mary Santpere.

Een Engels echtpaar komt zijn vakantie in Spanje doorbrengen en keert compleet onder de indruk terug naar hun eigen land...Een wat chauvinistische voorstelling van zaken, passend bij het beginnende verschijnsel van het toerisme in Spanje.

El difunto es un vito

1955 |

Spanje 1955. Juan Llado. Met o.a. Mercedes Monterrey, Mary Santpere en Paco Martinez Soria.

Een Engels echtpaar komt zijn vakantie in Spanje doorbrengen en keert compleet onder de indruk terug naar hun eigen land...Een wat chauvinistische voorstelling van zaken, passend bij het beginnende verschijnsel van het toerisme in Spanje.

El Difunto es un vivio

1955 | Komedie

Spanje 1955. Komedie van Juan Lladó. Met o.a. Paco Martínez Soria, Mercedes Monterrey, Mary Santpere en José Sazatornil.

Herverfilming van de gelijknamige film, waarin Iquino zijn rol heeft beperkt tot filmproducent en scenarioschrijver. De reslutaten waren nog slechter dan bij de eerste versie.

Un Ladrón de guante blanco

1947 | Komedie

Spanje 1947. Komedie van Ricardo Cascón. Met o.a. Luis Prendes, Silvia Morgan, Mary Santpere en José Jaspe.

De mooie Carmen raakt zozeer in de ban van avonturenromans dat ze zichzelf uitzonderlijke heldendaden toeschrijft. Een redelijke film, hoewel hij niet erg bijzonder is.

Angela es así

1945 | Romantiek

Spanje 1945. Romantiek van Ramón Quadreny. Met o.a. Rosita Hernán, Mary Santpere, Gema del Rio en María Quadreny.

Deze film vertelt de liefdesgeschiedenis van een oude, ongetrouwde advocaat en zijn verre nicht die naar Spanje is gekomen om er de kerstdagen door te brengen. Deze sentimentele komedie is van geen enkel belang. De regisseur is er nooit in geslaagd enige bekendheid te verkrijgen.

Ni pobre ni rico, sino todo lo contrario

1944 | Komedie

Spanje 1944. Komedie van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Adriano Rimoldi, María Martín, Mary Santpere en Alicia Palacios.

Tijdens een theatervoorstelling dromen twee getrouwde mensen die de hoofdrol vertolken dat zij geruïneerd zijn en hun huis in brand staat. Een aardige film, die een van de produkties is waarin Adriano Rimoldi en María Martín samenwerkten met Iquino.

Fin de curso

1943 | Romantiek

Spanje 1943. Romantiek van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Luchy Soto, Mary Santpere en Angel de Andrés.

Een student wordt verliefd op een medestudente. Een zeer slecht melodrama.

Los 4 robinsones

1939 | Komedie

Spanje 1939. Komedie van Eduardo G. Maroto. Met o.a. Olvido Rodríguez, Antonio Vico, Mary Santpere en Pepe Gallego.

De film beschrijft de de tegenslagen van vier fuifnummers en de kwajongensstreken die ze uithalen om hun uitstapjes voor hun vrouwen geheim te houden. Een acceptabel blijspel.